Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film "kończący" - "Serenity" . Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film "kończący" - "Serenity" . Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
romek37 pisze:Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film kończący - Serenity. Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
[quote="romek37"]Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film kończący - Serenity. Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .[/quote]
romk37 pisze:Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film kończący - Serenity. Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
A Farscape to co?
Hmmm, ale przecież identyczną sytuację możemy pokazać w Battlestarze. Nie wiem o co Ci chodzi.
Co do Firefly + Serenity. Jeden z lepszych seriali jakie widziałam. Czy ktoś do tej pory wyciął 100-150 lat cywilizacji ? Połączył western ze statkami kosmicznymi ? Użył Mi-8 jako futurystyczny ambulans latający ? ;-)
No i muuuuuzyka. Greg Edmonson odwalił kawał dobrej roboty!
Zdjęcia zamieszczone dzięki uprzejmości imdb/dot/com
[quote="despo"][quote="romk37"]Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film kończący - Serenity. Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .[/quote]
A Farscape to co?[/quote]
Hmmm, ale przecież identyczną sytuację możemy pokazać w Battlestarze. Nie wiem o co Ci chodzi.
Co do Firefly + Serenity. Jeden z lepszych seriali jakie widziałam. Czy ktoś do tej pory wyciął 100-150 lat cywilizacji ? Połączył western ze statkami kosmicznymi ? Użył Mi-8 jako futurystyczny ambulans latający ? ;-)
No i muuuuuzyka. Greg Edmonson odwalił kawał dobrej roboty!
Zdjęcia zamieszczone dzięki uprzejmości imdb/dot/com
To jeden z moich ulubionych seriali. Jakbym oglądał cowboy bebop raz jeszcze, tyle że w wydaniu nie anime. Całe szczęście po tym jak serial dostał cancel, fani zrobili taki raban, że nakręcili film zamykający historię
To jeden z moich ulubionych seriali. Jakbym oglądał cowboy bebop raz jeszcze, tyle że w wydaniu nie anime. Całe szczęście po tym jak serial dostał cancel, fani zrobili taki raban, że nakręcili film zamykający historię :wink:
Serial naprawdę super, cały czas oglądałem go z wypiekami na twarzy. Film tez bardzo dobry, zwłaszcza, że został nakręcony w ten sposób, aby nawet ktoś nie znający serialu mógł go obejrzeć (przykład rodzina). Szkoda tylko, że było tak mało odcinków i reżyser pokłócił się ze stacją, czy producentem
Na pewno jeszcze mnóstwo dobrych odcinków nas ominęło...
Serial naprawdę super, cały czas oglądałem go z wypiekami na twarzy. Film tez bardzo dobry, zwłaszcza, że został nakręcony w ten sposób, aby nawet ktoś nie znający serialu mógł go obejrzeć (przykład rodzina). Szkoda tylko, że było tak mało odcinków i reżyser pokłócił się ze stacją, czy producentem :( Na pewno jeszcze mnóstwo dobrych odcinków nas ominęło...
Piekny serial. Dla mnie osobiście najlepszy sf na ziemi. Polecam bardzo bo warto. Gdybym nie sam nie obejrzał nie uwierzyłbym, że z połączenia westernu i spaceopery może wyjść coś tak genialnego.
Piekny serial. Dla mnie osobiście najlepszy sf na ziemi. Polecam bardzo bo warto. Gdybym nie sam nie obejrzał nie uwierzyłbym, że z połączenia westernu i spaceopery może wyjść coś tak genialnego.
Dlatego napisałem ,że powinny być dwa filmy . O ile film wyjaśnia sporo tego co przed serialem , to moim zdaniem jest spora luka między serialem i powstałym później filmem . Brakuje wyjaśnienia paru wątków .
Dlatego napisałem ,że powinny być dwa filmy . O ile film wyjaśnia sporo tego co przed serialem , to moim zdaniem jest spora luka między serialem i powstałym później filmem . Brakuje wyjaśnienia paru wątków .
ostatnio w podcascie Celuloid uslyszalem, ze ponoc ma powstac drugi film z tej serii :) Co mnie cieszy i to bardzo, bo uwielbiam ten specyficzny klimat :)
Fajnie by było, powiem więcej, byłaby to cudowna wiadomość. Jednak podejrzewam, że to kolejne plotka, która przez krótki okres narobi pełno szumu, a potem jeszcze szybciej zniknie, niż sie pojawiła i zostaniemy w tym samym miejscu, w którym stoimy już od paru lat. No ale, żebym tylko się mylił
Fajnie by było, powiem więcej, byłaby to cudowna wiadomość. Jednak podejrzewam, że to kolejne plotka, która przez krótki okres narobi pełno szumu, a potem jeszcze szybciej zniknie, niż sie pojawiła i zostaniemy w tym samym miejscu, w którym stoimy już od paru lat. No ale, żebym tylko się mylił ;)
Tylko jedno jest dziwne, czemu na fotce jest trup?
Wiem czepiam się, ale nadal trzymam kciuki za tym, żeby to działo się naprawdę, a nie było kolejną plotką.
Tylko jedno jest dziwne, czemu na fotce jest trup? ;) Wiem czepiam się, ale nadal trzymam kciuki za tym, żeby to działo się naprawdę, a nie było kolejną plotką.