Firefly

a long, long time ago..
romek37
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Firefly

Post autor: romek37 »

Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film "kończący" - "Serenity" . Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Re: Firefly

Post autor: despo »

romek37 pisze:Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film kończący - Serenity. Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
A Farscape to co?
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Re: Firefly

Post autor: kickmyass »

despo pisze:
romk37 pisze:Serial godny polecenia . Niestety , tylko jeden sezon . Nakręcono natomiast film kończący - Serenity. Jest to chyba jedyny przypadek , gdzie pierwszy był serial a następny film .
A Farscape to co?
Hmmm, ale przecież identyczną sytuację możemy pokazać w Battlestarze. Nie wiem o co Ci chodzi.

Co do Firefly + Serenity. Jeden z lepszych seriali jakie widziałam. Czy ktoś do tej pory wyciął 100-150 lat cywilizacji ? Połączył western ze statkami kosmicznymi ? Użył Mi-8 jako futurystyczny ambulans latający ? ;-)

No i muuuuuzyka. Greg Edmonson odwalił kawał dobrej roboty!

Zdjęcia zamieszczone dzięki uprzejmości imdb/dot/com
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

bardzo dobry serial sf z fajnym humorem i sceneria!
Polecam goraco szczegolnie na swieta!
romek37
Wskaż do odpowiedzi

Despo , wątek o "Farscape" już jest . Poza tym niewielu ludzi wie , żę jest taki serial mimo obejrzenia filmu .
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

To jeden z moich ulubionych seriali. Jakbym oglądał cowboy bebop raz jeszcze, tyle że w wydaniu nie anime. Całe szczęście po tym jak serial dostał cancel, fani zrobili taki raban, że nakręcili film zamykający historię :wink:
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Serial naprawdę super, cały czas oglądałem go z wypiekami na twarzy. Film tez bardzo dobry, zwłaszcza, że został nakręcony w ten sposób, aby nawet ktoś nie znający serialu mógł go obejrzeć (przykład rodzina). Szkoda tylko, że było tak mało odcinków i reżyser pokłócił się ze stacją, czy producentem :(
Na pewno jeszcze mnóstwo dobrych odcinków nas ominęło...
romek37
Wskaż do odpowiedzi

Film miał wyjaśnić to , co w serialu nie zdążyli .Ale wszystkiego nie wyjaśnili . Zwłaszcza jeśli chodzi o postać Shepherda .
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Film oglądałem i mi się nawet podobał a że to kontynuacja serialu nie wiedziałem muszę więc zobaczyć serial.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Piekny serial. Dla mnie osobiście najlepszy sf na ziemi. Polecam bardzo bo warto. Gdybym nie sam nie obejrzał nie uwierzyłbym, że z połączenia westernu i spaceopery może wyjść coś tak genialnego.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
romek37
Wskaż do odpowiedzi

"Serenity" można obejrzeć przed jak i po serialu . Wg mnie powinni zrobić dwa filmy : wprowadzający i kończący .
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Nie, nie można. Z grubsza jest to bez sensu :roll: To tak jakby zaczynając oglądać serial, obejrzeć najpierw finał sezonu, a potem resztę.

A swoją drogą tak się składa, że Serenity, to też tytuł pilota ;)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

ja uwazam ze serenity-the film- lepiej ogladnac po serialu niz przed....
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Zwłaszcza, że zwykłe odcinki serialu są lepsze od filmu 8)
romek37
Wskaż do odpowiedzi

Dlatego napisałem ,że powinny być dwa filmy . O ile film wyjaśnia sporo tego co przed serialem , to moim zdaniem jest spora luka między serialem i powstałym później filmem . Brakuje wyjaśnienia paru wątków .
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

ostatnio w podcascie Celuloid uslyszalem, ze ponoc ma powstac drugi film z tej serii :)
Co mnie cieszy i to bardzo, bo uwielbiam ten specyficzny klimat :)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

fajnie fajnie :). Tylko kiedy sir ukaze ten 2gi film....
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2007, 11:46 przez atathoth, łącznie zmieniany 1 raz.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Fajnie by było, powiem więcej, byłaby to cudowna wiadomość. Jednak podejrzewam, że to kolejne plotka, która przez krótki okres narobi pełno szumu, a potem jeszcze szybciej zniknie, niż sie pojawiła i zostaniemy w tym samym miejscu, w którym stoimy już od paru lat. No ale, żebym tylko się mylił ;)
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

z tego co pamietam, to mowilo sie o zdjeciach w 2008 roku...

tutaj caly nius w wersji orginalnej:

http://www.moviehole.net/news/20071004_ ... _hope.html
elmo
Wskaż do odpowiedzi

SPOJLER

Tylko jedno jest dziwne, czemu na fotce jest trup? ;)
Wiem czepiam się, ale nadal trzymam kciuki za tym, żeby to działo się naprawdę, a nie było kolejną plotką.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ