Defying Gravity

a long, long time ago..
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

Post autor: mick22 »

Ale wybitne to niestety nie jest ,a pomysł był ciekawy. Niestety zmarnowana szansa, za dużo love w tym serialu.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

love tez wazne :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Mam mocno mieszane uczucia po oglądnięciu pierwszego odcinka.
Po pierwsze daję mu ogromny minus za robienie z widza idioty.
Spoiler:
I tak jest przez cały czas... - błąd - lepiej było nic nie wyjaśniać, można sobie to było wytłumaczyć jakąś "kosmiczną" technologią (mamy w końcu 2042rok) a tak to pozostaje mi niesmak oglądając taką żenadę...

Ale przejdzmy dalej -
Spoiler:
Ten serial wcale nie należy do gatunki sci-fi, to tak naprawdę dramat obyczajowy, którego akcja rozgrywa się w kosmosie...
Najprawdopodobniej relacje pomiędzy pszczególnymi kosmonautami się mocno rozwiną ale jużwidać, że to właśnie na tym skupi się cała akcja tego serialu (a nie na "kosmicznych perypetiach").

Czy serial mi się podoba? Nie przekreślam go, jest o wiele lepszy niż Virtuality jednak o wiele za słaby, żeby mnie wciągnąć...

Ponieważ zobowiązałem się (progress bar) wystawić pierwszy odcinek, to już wkrótce (pewnie jutro) postaram się go wam przedstawić ale to tyle... - z mojej strony kolejnych odcinków nie będzie... - jest Twój @fluid
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Obejrzałem te trzy odcinki i muszę powiedzieć, że opowiadana w nich historia mnie wciągnęła :) Błędy naukowe mnie w ogóle nie interesują (choć zgadzam się, że lepiej nic nie wyjaśniać, niż opowiadać głupoty - przez spoiler asd, do którego zajrzałem przed seansem, cały czas później wypatrywałem tych nieścisłości ;) ), obszerne wątki obyczajowe mi nie przeszkadzają (nie są aż tak głupie, a że dość stereotypowe, to inna sprawa), za to ciekawi mnie tajemnica, która towarzyszy serialowi od pierwszego odcinka (choć do głosu dochodzi wyraźniej w drugim), jak również podoba mi się atmosfera tego statku, po którym kręcą się bohaterowie. Więc generalnie czekam na następny odcinek :)
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

to jak ktos go zrobi? a moze ja bym mogl sprobowac swoich sil ;> bo nie wiem czy sciagac czy czekac

EDIT:

a sorki juz widze ze ktos zrobi no nic trudno czekamy
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Defying Gravity [1x01] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Defying Gravity [1x02] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Defying Gravity [1x03] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2009, 00:07 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

eeeeee nie bardzo kumam :shock:

xvidasd pisze:jest Twój @fluid
Defying Gravity [1x01] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Defying Gravity [1x02] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Defying Gravity [1x03] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

wiec w koncu jak jest??
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

fluid pisze:  
No właśnie - wystawiłem te odcinki z powodu braku potwierdzenia z Twojej strony, że nadal jesteś nim zainteresowany. Jeśli nadal go chcesz to będę wdzięczny bo mi ten serial normalnie nie leży.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

xD jest super :D
iwan1983
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: iwan1983 »

Drugi odcinek uszkodzony, nie chce sie rozpakowac. Sciagalem 2x.
freeman
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: freeman »

Potwierdzam, uszkodzone archiwum.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

ok - w takim razie nowy upload:

Defying Gravity [1x02] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek
freeman
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: freeman »

Teraz już wszystko gra. Dzięki za poprawkę!
Bostonq pisze:[...] (choć zgadzam się, że lepiej nic nie wyjaśniać, niż opowiadać głupoty - przez spoiler asd, do którego zajrzałem przed seansem, cały czas później wypatrywałem tych nieścisłości) [...]
Coś w tym jest. :grin:

EDIT:
Odcinek 4 nie wnosi za wiele do akcji serialu. Pojawia się za to wyjaśnienie odnośnie grawitacji i włosów: magnetyczny nano-spray. :roll: Pomysł spójny z magnetycznym ubraniem ale jak dla mnie niedopracowany i nieco kłócący się z fizyką.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Odcinek 4 udziela odpowiedzi na pytanie postawione przez asd, a w zasadzie Jorge Guevara z Santiago w Chile - odnośnie tych nieścisłości :) A przynajmniej próbuje.

Ogólnie bardzo fajny epizod, nadal podoba mi się atmosfera panująca na statku, a i przebłyski z przeszłości wprowadziły parę nowych elementów. Główna tajemnica na razie się nie rozwija, no ale to dopiero początek. Moim zdaniem, naprawdę warto rzucić okiem, może to nie arcydzieło, ale za to całkiem sympatyczna rozrywka :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Spoiler:
Defying Gravity [1x04] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Zgadzam się co do grosza z asd. To znaczy z tym, co umieścił, w sumie nie wiadomo czemu, w spoilerze :) Serial nie wnosi nic nowego w zakresie ukazywania przestrzeni kosmicznej (przynajmniej do tej pory), momentami widać pewne fascynacje filmem "Ukryty horyzont" (to zresztą kawał świetnego horroru) - w scenach wnoszących element grozy, niekiedy razi trochę nieporadnością technologiczną (choć przyznaję, że wyjaśnienie przyczyn awarii w tym odcinku w zasadzie mnie pozytywnie rozbawiło - jest takie, hmm, polskie? ;) ), ale ma pewien nieodparty urok tajemnicy. Na razie delikatnie i nieśpiesznie wprowadzanej, ale intrygującej. Nie po każdym serialu należy oczekiwać olśnień na miarę "Mad Men", czy "Weeds", widać można czerpać przyjemność nawet z produkcji mniej wymagających, ale jednak posiadających to "coś" :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Napisy do 5 odcinka już dostępne. Koniu daje radę robić je na bieżąco.
To jak dogadaliście się panowie który z was będzie to wystawiał ?
Bo w paskach postępu ani śladu po tym.
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Odcinek 5 kapkę mdły. Stanowczo lepiej sprawdza się formuła, gdy akcenty zostają rozłożone może nawet nie po równo, ale tak mniej więcej - 30/40 % tajemnicy, 70/60 obyczajówki. W poprzednich epizodach - moim zdaniem - ta zasada była utrzymana. W ostatnim nastąpiła znaczna przewaga elementów obyczajowych nad tymi związanymi z zagadką. A problem w tym, że bohaterowie - przynajmniej na razie - nie są na tyle ciekawi, by na nich skupić całą uwagą. To jednak nie stopień skomplikowania np. "Mad Men", że można się gapić bez znużenia, a co więcej - z fascynacją - na dwie gadające głowy :)

No ale zobaczymy, może kolejne odcinki przyniosą właśnie większą przewagę - naprawdę interesujących, niezależnie od mojej oceny 5 epizodu - tajemnic nad niekiedy trochę jałowymi dywagacjami natury społeczno-duchowej :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Defying Gravity [1x05] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2009, 14:57 przez asd, łącznie zmieniany 2 razy.
dzudo-honor
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dzudo-honor »

odc 5 uszkodzone archiwum, prosze o reupload

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ