Nowa kolekcja sf
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Nowa kolekcja sf
http://www.kolekcjafilmowa.pl/sf/index.html
nowa kolekcja sf
co myślicie o doborze tytułów
ciekawe czy bedzie jakos sensownie wydane?
nowa kolekcja sf
co myślicie o doborze tytułów
ciekawe czy bedzie jakos sensownie wydane?
-
Wskaż do odpowiedzi
Jak to w kolekcjach składanych przez nieznane gremium bywa, jest różnie. Obok filmów kultowych - np. "Obcy", "Mucha", znakomitych i znanych - np. "Raport mniejszości" - znakomitych i mniej znanych - np. "Gattaca" - ambitnych, acz nie do końca udanych - np. "W stronę słońca" - pojawiają się tytuły wątpliwej jakości - np. "Predator 2" czy wszelkiej maści tytuły z "vs". Niektóre pozycje to nie s-f, a rasowe horrory - "28 dni później" i "28 tygodni później". Dziwi też kolejność ukazywania się - cykl "Alien" zaczyna się od "Decydującego starcia", przechodzi poprzez odpryski w stylu "Alien versus Predator", gdzieś w trakcie "Obcy3", a na końcu pierwszy film Ridley Scotta. Trochę bez sensu.
Niby twierdzę, że nie lubię s-f, a wszystkie filmy z tej kolekcji widziałem
Wychodzi na to, że nie przepadam tylko za serialami s-f (choć "Defying Gravity" mi się bardzo podoba), a może po prostu nie załapałem się na największy boom tychże w stylu "Battlestar Galactica", a później nie było już czasu, by to nadrabiać 
Niby twierdzę, że nie lubię s-f, a wszystkie filmy z tej kolekcji widziałem

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
moim zdaniem dobór średni, pomijam juz fakt ze Obcy w idiotycznej kolejnosci jest, a takie filmy jak "Ghost busters" czy "28... pozniej" nie powinny sie tam wogole znalezc. Szkoda że brakuje takich filmów jak Event Horizon czy Screamers albo chociażby Pitch Black
no nic, z tej serii może skusze się by kupić chociaż wszystkie części Aliena, bo wyjdzie taniej niż Alien Quadrilogy za 300 zeta ... nic innego jakos specjalnie mnie nie interesuje z tych wybranych tytułów
no nic, z tej serii może skusze się by kupić chociaż wszystkie części Aliena, bo wyjdzie taniej niż Alien Quadrilogy za 300 zeta ... nic innego jakos specjalnie mnie nie interesuje z tych wybranych tytułów

-
Wskaż do odpowiedzi