Seriale, które odeszły przedwcześnie.
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Seriale, które odeszły przedwcześnie.
Dzisiejszy dzień skłonił mnie do rozmyślań nad serialami, które zakończyły swój żywot telewizyjny za szybko.
Od razu do głowy przyszły mi dwie produkcje:
Day Break - serial mnie wciągnął niesamowicie i do tego przepiękna Moon Bloodgood
K-Ville - świetny klimat, ach ten Nowy Orlean
A dla was, który serial został za wcześnie zdjęty z anteny?
Od razu do głowy przyszły mi dwie produkcje:
Day Break - serial mnie wciągnął niesamowicie i do tego przepiękna Moon Bloodgood
K-Ville - świetny klimat, ach ten Nowy Orlean
A dla was, który serial został za wcześnie zdjęty z anteny?
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
najphil
- Kontakt:
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
R.I.P
a dla mnie za mało było Farscape- cóż to jest 4 sezony
No i oczywiście Firefly i Vanished tez bym chciała wiedzieć jak się skończyło
I Jericho... i mogę tak jeszcze trochę.
Na przykład The Lost Room- dłuższy serial byłby ciekawy na pewno, potencjał był zdecydowanie.
a dla mnie za mało było Farscape- cóż to jest 4 sezony
No i oczywiście Firefly i Vanished tez bym chciała wiedzieć jak się skończyło

I Jericho... i mogę tak jeszcze trochę.
Na przykład The Lost Room- dłuższy serial byłby ciekawy na pewno, potencjał był zdecydowanie.

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
-
Lisu11
Mi strasznie szkoda Threshold a jeszcze bardziej Drive Serial z takim potencjałem powinien sie doczekać co najmniej 5 sezonów. Co do Day Break to dobrze że 2 sezonu nie ma bo myślę, że przez to serial by tylko stracił na oryginalności, a główny motyw by się strasznie przejadł. Inna sprawa, że jakby byl ten kolejny sezon to i tak bym go oglądal
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
No cóż Historia antycznego Rzymu dostarcza tyle tematów. Panowanie Oktawiana Augusta trwało tak długo, a w rodzinie cesarskiej działy się takie cuda , że można by było nakręcić nie jeden, a kilka sezonów ( dla zainteresowanych polecam " Żywoty cezarów" Swetoniusza. Facet kochał plotki, więc nie jest to raczej nudne dziełoxvidasd pisze:ROME! Chociaż nie bardzo wiem na czym by mogła polegać kontynuacja (trzeci sezon) to jednak brak mi tego serialu.

http://www.supernatural.com.pl
-
Yugi_2142
- Kontakt:
IMO ROME skończyło się idealnie, większość wątków znalazła zasłużony finał, wszystkie epickie wydarzenia historyczne z tamtego okresu zostały opisane. Z pewnością jeśliby się wczytać w różne naukowe publikacje opisujące panowanie Oktawiana to możnaby odnaleźć sporo ciekawych materiałów na scenariusz do kolejnego sezonu ale nie byłby to już dramat na poziomie starcia triumwirów dlatego uważam że świetnie się stało że ROME skończyło się tak jak się skończyło i nie próbowano go na siłę kontynuować tworząc jakiś niekończąncy się ciąg dworskig intryg.
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
"Rome" nie tyle przerwano, ile była to świadoma decyzja twórców. Podobnie jak asd z przyjemnością oglądałbym dalej, ale również jak Yugi uważam, że lepiej zakończyć, niż tworzyć coś na siłę.
A z tych, co naprawdę przedwcześnie odeszły, wymienię trzy, których autentycznie żałuję i w dwóch przypadkach obracałem wiele słuch powszechnie uznawanych za wulgarne pod adresem producentów (bo nie twórców przecież, Ci mieli ochotę kontynuować):
1. "4400" - tym bardziej, że serial stawał się coraz lepszy, coraz ciekawszy - w sumie przerwano go przed potencjalnym, całkiem mocnym zakończeniem. Decyzja, której nigdy nie pojmę.
2. "Invasion" - piękny, kameralny serial o niesamowitej atmosferze; niby banalny, bo o inwazji kosmitów, ale miał w sobie wiele niepowtarzanego uroku.
3. "The Miracles" - wielce niedoceniony, a moim zdaniem świetny serial, mający sporo wspólnego z ubóstwianym obecnie (nie bez racji) "Supernatural".
Dla tych trzech naprawdę mogę zapalić świeczkę.
A poza "podium" wspomnę "Heist" - ucieszyłem się, że ktoś go wyżej już przypomniał - serial, który skończył się w tak kuriozalnym momencie, że rozpacz mogła ogarnąć - dla słabiej pamiętających przypominam: ostatnia scena, to moment, w którym wraża postać strzela do bohaterów i ... nigdy nie dowiemy się, kogo trafia
A "The Harper's Island" też nie zostało przerwane, od początku miał to być mini-serial, na dodatek, biorąc pod uwagę żenujące zakończenie, to chyba dobrze, że nikt tego nie rozwijał. Choć nie powiem, więcej zdarzeń na wyspie, przed rozwiązaniem, z przyjemnością bym obejrzał
A z tych, co naprawdę przedwcześnie odeszły, wymienię trzy, których autentycznie żałuję i w dwóch przypadkach obracałem wiele słuch powszechnie uznawanych za wulgarne pod adresem producentów (bo nie twórców przecież, Ci mieli ochotę kontynuować):
1. "4400" - tym bardziej, że serial stawał się coraz lepszy, coraz ciekawszy - w sumie przerwano go przed potencjalnym, całkiem mocnym zakończeniem. Decyzja, której nigdy nie pojmę.
2. "Invasion" - piękny, kameralny serial o niesamowitej atmosferze; niby banalny, bo o inwazji kosmitów, ale miał w sobie wiele niepowtarzanego uroku.
3. "The Miracles" - wielce niedoceniony, a moim zdaniem świetny serial, mający sporo wspólnego z ubóstwianym obecnie (nie bez racji) "Supernatural".
Dla tych trzech naprawdę mogę zapalić świeczkę.
A poza "podium" wspomnę "Heist" - ucieszyłem się, że ktoś go wyżej już przypomniał - serial, który skończył się w tak kuriozalnym momencie, że rozpacz mogła ogarnąć - dla słabiej pamiętających przypominam: ostatnia scena, to moment, w którym wraża postać strzela do bohaterów i ... nigdy nie dowiemy się, kogo trafia

A "The Harper's Island" też nie zostało przerwane, od początku miał to być mini-serial, na dodatek, biorąc pod uwagę żenujące zakończenie, to chyba dobrze, że nikt tego nie rozwijał. Choć nie powiem, więcej zdarzeń na wyspie, przed rozwiązaniem, z przyjemnością bym obejrzał

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
rozważano robienie 2 i następnych sezonów, tylko że ze zmienioną obsadą, fabułą itd - bardzo ciekawy projekt jak dla mnie - serial, którego sezony łączą tylko zagadki kryminalne. No ale niestetyBostonq pisze:A "The Harper's Island" też nie zostało przerwane, od początku miał to być mini-serial, na dodatek, biorąc pod uwagę żenujące zakończenie, to chyba dobrze, że nikt tego nie rozwijał. Choć nie powiem, więcej zdarzeń na wyspie, przed rozwiązaniem, z przyjemnością bym obejrzał

-
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Lisu11