Seriale, które odeszły przedwcześnie.

Historyczne posty.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Seriale, które odeszły przedwcześnie.

Post autor: spiderpp »

Dzisiejszy dzień skłonił mnie do rozmyślań nad serialami, które zakończyły swój żywot telewizyjny za szybko.
Od razu do głowy przyszły mi dwie produkcje:
Day Break - serial mnie wciągnął niesamowicie i do tego przepiękna Moon Bloodgood
K-Ville - świetny klimat, ach ten Nowy Orlean

A dla was, który serial został za wcześnie zdjęty z anteny?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Tak na szybko przychodzi mi do głowy serial:
Raines - ze świetnym Jeffem Goldblum-em.

Było bodajże tylko 7 odcinków czyli o wiele za mało by wyczerpać formułę.
ObrazekObrazek
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Zdecydowanie My own worst ennemy. Bardzo mi się ten serial spodobał ;)
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

"Heist" (2006) - bardzo dobre kilka odcinków nagle przerwanych. Żal po dziś dzień.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Smallville pisze:Zdecydowanie My own worst ennemy.
MOWE było niezłe, do listy seriali za wcześnie zdjętych z anteny dodałbym też Moonlight
Obrazek
Ignorance is a virtue.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

ja mogę dodać od siebie Life i The Inside. 2 świetne seriale..
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Ś.P. Threshold było bardzo dobre, świetny klimat.
Podobnie Firefly czy Jericho.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Firefly czy Jericho. - faktycznie umarły zdecydowanie za młodo ~ żal

Bardzo szkoda mi również serialu Bionic Woman
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Day Break, Drive, Traveler, Harper's Island - tego im nie wybaczę nigdy ;(

do tego dorzuciłbym Firefly, jednak Sarah Connor Chronicles, Bionic Woman, Dirt i Painkiller Jane.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Mi szkoda 4400, fakt były 4 sezony ale króciótkie

Added after 1 minutes:

To jeszcze dorzucę Dirty Sexy Money i Pushing Daisies
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

R.I.P
a dla mnie za mało było Farscape- cóż to jest 4 sezony :cry:
No i oczywiście Firefly i Vanished tez bym chciała wiedzieć jak się skończyło :-p
I Jericho... i mogę tak jeszcze trochę.
Na przykład The Lost Room- dłuższy serial byłby ciekawy na pewno, potencjał był zdecydowanie. :)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Mi strasznie szkoda Threshold a jeszcze bardziej Drive Serial z takim potencjałem powinien sie doczekać co najmniej 5 sezonów. Co do Day Break to dobrze że 2 sezonu nie ma bo myślę, że przez to serial by tylko stracił na oryginalności, a główny motyw by się strasznie przejadł. Inna sprawa, że jakby byl ten kolejny sezon to i tak bym go oglądal
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

ROME! Chociaż nie bardzo wiem na czym by mogła polegać kontynuacja (trzeci sezon) to jednak brak mi tego serialu.

Oraz 4400, Threshold i Dead Like Me (Mason wymiatał :D)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

xvidasd pisze:ROME! Chociaż nie bardzo wiem na czym by mogła polegać kontynuacja (trzeci sezon) to jednak brak mi tego serialu.
No cóż Historia antycznego Rzymu dostarcza tyle tematów. Panowanie Oktawiana Augusta trwało tak długo, a w rodzinie cesarskiej działy się takie cuda , że można by było nakręcić nie jeden, a kilka sezonów ( dla zainteresowanych polecam " Żywoty cezarów" Swetoniusza. Facet kochał plotki, więc nie jest to raczej nudne dzieło :-p )
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

IMO ROME skończyło się idealnie, większość wątków znalazła zasłużony finał, wszystkie epickie wydarzenia historyczne z tamtego okresu zostały opisane. Z pewnością jeśliby się wczytać w różne naukowe publikacje opisujące panowanie Oktawiana to możnaby odnaleźć sporo ciekawych materiałów na scenariusz do kolejnego sezonu ale nie byłby to już dramat na poziomie starcia triumwirów dlatego uważam że świetnie się stało że ROME skończyło się tak jak się skończyło i nie próbowano go na siłę kontynuować tworząc jakiś niekończąncy się ciąg dworskig intryg.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

"Rome" nie tyle przerwano, ile była to świadoma decyzja twórców. Podobnie jak asd z przyjemnością oglądałbym dalej, ale również jak Yugi uważam, że lepiej zakończyć, niż tworzyć coś na siłę.

A z tych, co naprawdę przedwcześnie odeszły, wymienię trzy, których autentycznie żałuję i w dwóch przypadkach obracałem wiele słuch powszechnie uznawanych za wulgarne pod adresem producentów (bo nie twórców przecież, Ci mieli ochotę kontynuować):

1. "4400" - tym bardziej, że serial stawał się coraz lepszy, coraz ciekawszy - w sumie przerwano go przed potencjalnym, całkiem mocnym zakończeniem. Decyzja, której nigdy nie pojmę.

2. "Invasion" - piękny, kameralny serial o niesamowitej atmosferze; niby banalny, bo o inwazji kosmitów, ale miał w sobie wiele niepowtarzanego uroku.

3. "The Miracles" - wielce niedoceniony, a moim zdaniem świetny serial, mający sporo wspólnego z ubóstwianym obecnie (nie bez racji) "Supernatural".

Dla tych trzech naprawdę mogę zapalić świeczkę.

A poza "podium" wspomnę "Heist" - ucieszyłem się, że ktoś go wyżej już przypomniał - serial, który skończył się w tak kuriozalnym momencie, że rozpacz mogła ogarnąć - dla słabiej pamiętających przypominam: ostatnia scena, to moment, w którym wraża postać strzela do bohaterów i ... nigdy nie dowiemy się, kogo trafia :)

A "The Harper's Island" też nie zostało przerwane, od początku miał to być mini-serial, na dodatek, biorąc pod uwagę żenujące zakończenie, to chyba dobrze, że nikt tego nie rozwijał. Choć nie powiem, więcej zdarzeń na wyspie, przed rozwiązaniem, z przyjemnością bym obejrzał :)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Bostonq pisze:A "The Harper's Island" też nie zostało przerwane, od początku miał to być mini-serial, na dodatek, biorąc pod uwagę żenujące zakończenie, to chyba dobrze, że nikt tego nie rozwijał. Choć nie powiem, więcej zdarzeń na wyspie, przed rozwiązaniem, z przyjemnością bym obejrzał :)
rozważano robienie 2 i następnych sezonów, tylko że ze zmienioną obsadą, fabułą itd - bardzo ciekawy projekt jak dla mnie - serial, którego sezony łączą tylko zagadki kryminalne. No ale niestety :(
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Post autor: mszyszka01 »

Ja najbardziej żałuję końca 4400, Jericho, no i ostatnio zasmuciło mnie przerwanie Pushing Daisies. :x
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A Sharka nikomu nie żal? A fantastyczne Sleeper Cell? Chociaż z tym ostatnim to może się jeszcze okazać, że doczekamy się sezonu trzeciego...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Sleeper Cell faktycznie przydałby się ale nie 3 sezon a jakiś film końcowy. Bo co by główny bohater robił w 3 sezonie?? Znowu w jakiejś komórce?? Jak dla mnie to już w 2 sezonie było to troche naciągane
Zupelnie zapomniałem o Blade przydałaby się 2 serial bo pierwsza pozostawiła pewnien niedosyt

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ