Stargate Universe

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

bekas pisze:Jakiś czas temu oglądałem ponownie pierwsze sezony SG-1 i wydaje mi się, że gdyby ten serial w takiej formie jak wtedy ukazał się teraz to chyba nikt by go nie chciał oglądać.

I zgadzam się z tobą w 100% :!: Obejrzałam ostatnio z powrotem pierwszy, odświeżony odcinek SG-1 i wynudziłąm się setnie. Lata, które mineły od produkcji pierwszych sezonów czuć. Inaczej odbiera się je dzisiaj, i nie zapominajmy, że trochę trwało, zanim serial zdobył status kultowego.
Oglądając SGU staram się więc nie powównywać, traktuję serial jak zupełnie nowy początek. I jak na razie oglądam z przyjemnością.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
kuczim
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kuczim »

bekas pisze:Odcinek 6
Spoiler:
z całym szacunkiem dla kolegi ale w którym miejscu w serialu jest powiedziane że dzieje się w przeciągu jednego tygodnia - co do poprzednich odcinków to się zgodzę ze akcja się działa w ciągu 1 czy 2 dób. Ale w tym może już minęło trochę czasu odkąd są na statku, wiec pewnie dowódca doszedł do siebie.
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

No odcinek Water, był nawet fajny. Ale od Earth się dopiero zacznie! Ten kto oglądał teasera od SyFy wie o czym mówię^^ :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Stargate Universe [1x06] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=1WM4R1QE
Obrazek When Dreams Come True...
bekas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bekas »

kuczim pisze:
bekas pisze:Odcinek 6
Spoiler:
z całym szacunkiem dla kolegi ale w którym miejscu w serialu jest powiedziane że dzieje się w przeciągu jednego tygodnia - co do poprzednich odcinków to się zgodzę ze akcja się działa w ciągu 1 czy 2 dób. Ale w tym może już minęło trochę czasu odkąd są na statku, wiec pewnie dowódca doszedł do siebie.
Szczerze mówiąc nawet nie zastanawiałem sie nad tym. Założyłem, że wszystkie odcinki działy się niemal z dnia na dzień dlatego uważałem, że ten także... Mój błąd ;)
Krzaku
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Krzaku »

''oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale dziwi mnie wychwalanie SG-1 i SG:A i porównywanie ich z innym serialem, który z tamtymi łączą jedynie gwiezdne wrota. Według mnie można to podpiąć pod teksty typu:''

pewnie ze każdy ma prawo do własnego zdania piszesz zeby go nie porównywać do SG w takim razie poco nazwali ten serial Stargate Universe mogli go nazwać tylko Universe wtedy nikt go by nie porównywał do tych wcześniejszych aha i jeszcze co najważniejsze oglądalność jego spadła by na starcie jakieś 80% a tak to widz jest wprowadzany w błąd sugerując się nazwa serial ten zeruje na swych poprzednikach i na tym co pokazali do odcinka 6 daleko jest mu do świetności gdy go zapowiadali było wielkie HALLO wielkie nadzieje coś co miało zaćmić poprzedników a wyszyło słabiutko słaba gra aktorska ,kiepskie scenografie no i czasem trafi się jakaś perełka grafiki komputerowej i to na tyle :-]
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ano właśnie - serial nazwano "Stargate", żeby przyciągnąć fanów tego serialu (któż, kto oglądał SG-1 i SGA nie zobaczy SGU??) - zwykły chwyt marketingowy. Jednak to się zemściło - serial jest beznadziejny i słaby - co wytrwalsi wynajdują w nim jakieś marne plusy, żeby wytłumaczyć sobie dlaczego go oglądam? Zapewne każdy widz, łudzi się, że następny odcinek będzie choć w połowie tak dobry jak najsłabszy odcinek SG-1 czy SGA a tu jak zwykle... kupa. Gdyby nazwali ten serial po prostu "Universe" nikt nie podnosił by tak wysoko poprzeczki porównując go do SGA i SG-1 - widzowie dali by mu szanse a na forach nazywany by był "słabym serialem sci-fi" a nie "beznadziejną podróbą stargate".

Ja już dawno dałem sobie spokuj z tym serialem - co i innym radzę - po co się denerwować?
Obrazek When Dreams Come True...
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Z odcinka na odcinek ma byc lepiej ale jakoś nie jest lepiej. Po obejrzeniu 5 odcinka dalem serialowi cancela. Szkoda mi czasu na serial który strasznie usypia i wogóle nie zapewnia rozrywki.
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

Ciezko zastapic oryginal czyms nowym ale trzeba dac im choociaz 1 sezon na rozruch moze sie cos bedzie dzialo :)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Nie rozumiem narzekań, bardzo dobry serial.
Tu ocena z filmweb:
8,06/10
Obrazek
plushy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: plushy »

Ja wiem że to tylko taka bajka ale...
Co się stało z tymi 40k litrów wody? Bo jeśli ta garstka robaczków ją wypiła to oznacza że jednak coś w przyrodzie potrafi zginąć. A myślę że z wydaloną i zanieczyszcznoną wodą by sobie poradzili.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

zamiana materia energia? :P
Obrazek
plushy
Wskaż do odpowiedzi

A z energią co się stało?
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Te robaczki ją wykorzystały do czegoś tam ;) może nawet życia:P albo rozmnożenia...
Obrazek
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

A co ty robisz z jedzeniem. Wszystko wydalasz?
Czepiacie się, przecież w SG zawsze jest się do czego przyczepić. To jest serial SF, z większym akcentem na F jak widać.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Zapraszam na nowy odcinek :)

Kod: Zaznacz cały

[1x07] - http://rapidshare.com/files/304210215/Stargate_Universe__1x07___XviD_asd__EnglishV_NapisyPL_-_www.xvidasd.com.zip
Obrazek
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Gdzie ta zapowiadana akcja ja się pytam.. :P
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

7 odcinek byl
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Spoiler:
To prawda, ale i tak to najlepszy odcinek SGU :oops:
plushy
Wskaż do odpowiedzi

Ja już chyba podziękuję za ten łzawy serial o więziach rodzinnych.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ