[mini] Persons Unknown

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

[mini] Persons Unknown

Post autor: mick22 »

Rozglądając się trochę po necie trafiłem na pewien trailer. Serial jest kooprodukcją meksykańskiej tv , włoskiej Rai i amerykańskiej NBC. Serial ma liczyć 13 odcinków . Niewiadomo jeszcze kiedy zadebiutuje. Za serial odpowiedzialny jest zdobywca Oscara za scenariusz "Podejrzanych" Christopher McQuarrie. Główne role: Jason Wiles(znany z roli Bosco w "Brygadzie ratunkowej") oraz Kandyse McClure(z "Battlestar Galactica").
A teraz pokrótce o czym to w ogóle ma być : grupa nieznajomych ludzi budzi się w domu na pustyni , który jest monitorowany , podejmują oni probę odkrycia zagadki kto i po co ich tam umieścił.
Narazie nie ma za dużo informacji na temat serialu.

[youtube][/youtube] trailer

Jak ktoś znajdzie więcej informacji niech dopisze.
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Brzmi nieźle. Nowe Harper's Island, bez większej fabuły z gierkami rodem z Saw. Jak nie spierdzielą sprawy o co nie trudno, to może być fajnie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Lubię takie klimaty - wprawdzie Cube (jedynka) to to nie będzie ale zawsze...
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Dla mnie również sam pomysł praktycznie idealny jako wyjściowy - znowu zamknięta grupa ludzi - pytanie oczywiście, czy twórcy udźwigną potencjał historii? :) W "Harper's Island" udało się to średnio, ale rozrywka była momentami przednia. Więc może tu będzie lepiej lub chociaż na podobnym poziomie :)
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

xvidasd pisze:Lubię takie klimaty - wprawdzie Cube (jedynka) to to nie będzie ale zawsze...
O ludzie, na samo wspomnienie Cube (jedynki) dreszcze mnie przechodzą... :smt119
:)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Też miło wspominam Cube hehe

Jeśli serial będzie 13 odcinkowy, to patrząc na trailer, jest szansa, że jakieś 10 pierwszych odcinków będzie na prawdę przednią rozrywką. Później gdy nadejdzie moment wyjaśniania tajemnicy, zacznie się niestety robić kicha.

To praktycznie pewnik, bo bardzo trudno będzie twórcą w sposób nie tylko wiarygodny, ale i przede wszystkim zaskakujący, uzasadnić sytuację w której się znaleźli główni bohaterowie.

Ehhh ... a może się czepiam ..
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Pomysł na pewno bardzo ciekawy.
Teraz kwestia realizacji a raczej scenariusza.
Jeśli nie skopią sprawy będzie bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Najbardziej prawdopodobna data premiery to 3 marca, więc jest jeszcze trochę czekania ..ehh
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Super, że coś ambitniejszego wreszcie, bo w kółko prawnicze, szpitalne, kryminalne i rzygać się chce od tego ;D

Jeśli będzie miało poziom podobny do Harper'sa to byłoby naprawde super, bo może zakończenie nie było genialne, ale na pewno można go zaliczyć do tych lepszych produkcji :)
Obrazek
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Mam nadzieje, że przebije Harper's Island
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

No i mamy premierę. Zabieram się za ściąganie, bo na trailerach wyglądało fajnie i dodatkowo lubię tego (głównego?) aktora.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Sorcim
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sorcim »

Moim zdaniem średnia premiera. Spodziewałem się trochę więcej, po fajnych trailerach. Trochę nie podoba mi się gra aktorska, ale to może kwestia gustu. Niby ludzie mogą reagować dziwnie, jak się znajdą w nieznanej sytuacji, ale tu jakoś to śmiesznie wygląda. Sama fabuła nawet spoko. Liczę, że serial się rozkręci, ale Harper's Island nie przebije raczej.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ja też już luknąłem pilota. Jest kilka rozwiązań które mnie zaskoczyły, nie tego się spodziewałem. Ale na razie nie będę ich oceniał, trzeba zaczekać w jakim to kierunku dalej się rozwinie.

Istotne jest jednak to, że na pewno obejrzę przynajmniej jeszcze jeden odcinek, więc, w moim przypadku jako otwarcie, pilot się sprawdził.

Tłumaczenie do pierwszego odcinka by Loodka i Emil już w bazie
ObrazekObrazek
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: CzekoladowyBlok »

W ogóle mnie nie porwał. 2 odcinek obejrzę z racji "zawodu", ale dla mnie to mało ambitna kopia Cube i raczej nie przekonam się do tego serialu.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Wiesz, złośliwie można by powiedzieć, że "Cube" jest w gruncie rzeczy mało ambitną kopią "I nie było już nikogo" Agathy Christie ;) W sumie Ona napisała już w tym temacie wszystko, reszta to tylko zmiana dekoracji :) Ale że uwielbiam ten typ narracji, to obejrzę na pewno, a jak obejrzę, to się wypowiem, wcale nie jest wykluczone, że masz rację :)
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Mnie też nie porwał, miałem wrażenie oglądając pilota,że to już było, ale chcę zobaczyć czy się coś z tego wykluje dalej.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

CzekoladowyBlok pisze:(...)to mało ambitna kopia Cube
Nie no bez przesady - dobrze Ci napisał Bostonq.
PU z Cube ma tyle wspólnego co Burn Notice z Jamsem Bondem lub Supernatural z GhostBusters.

Serial zapowiada się bardzo ciekawie i ma w sobie duży potencjał - jeśli producenci odpowiednio go wykorzystają to może z tego wyjść naprawdę dobry serial.
Oczywiście jest trochę "braków" - producenci nie przestudiowali zachowań ludzkich i stąd widać trochę "sztuczności" - o czym piszę? Ano popatrzmy na sam początek:
Spoiler:
Również przedstawiona metoda rozpalania ognia jest nieskuteczna - w praktyce trwała by około trzech godzin - sprawdźcie sami jak nie wierzycie.
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Serial może i jest podobny do Cube'a, ale tylko troszeczke :-p , mi się generalnie podoba, jak na razie :-)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jest "podobny" bo i tu i tu mamy do czynienia z porwaniem garstki osób i zamknięciem ich w tajemniczym miejscu. I to tyle - reszta to już przecież inna bajka.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ekhm, to jest mini-serial, 13 zamkniętych odcinków. Przynajmniej taką wiadomość podali ostatecznie twórcy :) Bo serial coś wędruje sobie w działach...

A oglądam dzisiaj, niedługo, więc wypowiem się szerzej, a tym bardziej się nie mogę doczekać, bo jest spora szansa, że w końcu się zgodzę z asd, a to jest sprawa niebagatelna :)

No i obejrzałem. W 100% zgadzam się z asd, więc powtarzał nie będę :) Owszem, są jakieś luki scenariuszowe, ale - tak jak podejrzewałem - atmosfera tajemnicy i zamknięcia - jest i to świetnie zaprezentowana :)

Pewnie będzie jak w przypadku "Harper's Island" - czyli rozwiązanie zagadki nie sprosta wcześniejszym odcinkom, ale w sumie - czym tu się martwić? W przypadku "Harper's..." i tak rozrywki było mnóstwo, a przecież i, ekhm, "Lost", "szef wszystkich seriali"(mam nadzieję, że odwołanie jest tu czytelne...) , też nie do końca udźwignął sumację.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ