[mini] Persons Unknown
-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- youtube Warszawa
[mini] Persons Unknown
Rozglądając się trochę po necie trafiłem na pewien trailer. Serial jest kooprodukcją meksykańskiej tv , włoskiej Rai i amerykańskiej NBC. Serial ma liczyć 13 odcinków . Niewiadomo jeszcze kiedy zadebiutuje. Za serial odpowiedzialny jest zdobywca Oscara za scenariusz "Podejrzanych" Christopher McQuarrie. Główne role: Jason Wiles(znany z roli Bosco w "Brygadzie ratunkowej") oraz Kandyse McClure(z "Battlestar Galactica").
A teraz pokrótce o czym to w ogóle ma być : grupa nieznajomych ludzi budzi się w domu na pustyni , który jest monitorowany , podejmują oni probę odkrycia zagadki kto i po co ich tam umieścił.
Narazie nie ma za dużo informacji na temat serialu.
[youtube][/youtube] trailer
Jak ktoś znajdzie więcej informacji niech dopisze.
A teraz pokrótce o czym to w ogóle ma być : grupa nieznajomych ludzi budzi się w domu na pustyni , który jest monitorowany , podejmują oni probę odkrycia zagadki kto i po co ich tam umieścił.
Narazie nie ma za dużo informacji na temat serialu.
[youtube][/youtube] trailer
Jak ktoś znajdzie więcej informacji niech dopisze.
-
Gawith
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Kontakt:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Też miło wspominam Cube hehe
Jeśli serial będzie 13 odcinkowy, to patrząc na trailer, jest szansa, że jakieś 10 pierwszych odcinków będzie na prawdę przednią rozrywką. Później gdy nadejdzie moment wyjaśniania tajemnicy, zacznie się niestety robić kicha.
To praktycznie pewnik, bo bardzo trudno będzie twórcą w sposób nie tylko wiarygodny, ale i przede wszystkim zaskakujący, uzasadnić sytuację w której się znaleźli główni bohaterowie.
Ehhh ... a może się czepiam ..
Jeśli serial będzie 13 odcinkowy, to patrząc na trailer, jest szansa, że jakieś 10 pierwszych odcinków będzie na prawdę przednią rozrywką. Później gdy nadejdzie moment wyjaśniania tajemnicy, zacznie się niestety robić kicha.
To praktycznie pewnik, bo bardzo trudno będzie twórcą w sposób nie tylko wiarygodny, ale i przede wszystkim zaskakujący, uzasadnić sytuację w której się znaleźli główni bohaterowie.
Ehhh ... a może się czepiam ..

-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
najphil
- Kontakt:
-
piotr_cebo
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
No i mamy premierę. Zabieram się za ściąganie, bo na trailerach wyglądało fajnie i dodatkowo lubię tego (głównego?) aktora.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
Moim zdaniem średnia premiera. Spodziewałem się trochę więcej, po fajnych trailerach. Trochę nie podoba mi się gra aktorska, ale to może kwestia gustu. Niby ludzie mogą reagować dziwnie, jak się znajdą w nieznanej sytuacji, ale tu jakoś to śmiesznie wygląda. Sama fabuła nawet spoko. Liczę, że serial się rozkręci, ale Harper's Island nie przebije raczej.
-
najphil
- Kontakt:
Ja też już luknąłem pilota. Jest kilka rozwiązań które mnie zaskoczyły, nie tego się spodziewałem. Ale na razie nie będę ich oceniał, trzeba zaczekać w jakim to kierunku dalej się rozwinie.
Istotne jest jednak to, że na pewno obejrzę przynajmniej jeszcze jeden odcinek, więc, w moim przypadku jako otwarcie, pilot się sprawdził.
Tłumaczenie do pierwszego odcinka by Loodka i Emil już w bazie
Istotne jest jednak to, że na pewno obejrzę przynajmniej jeszcze jeden odcinek, więc, w moim przypadku jako otwarcie, pilot się sprawdził.
Tłumaczenie do pierwszego odcinka by Loodka i Emil już w bazie

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Wiesz, złośliwie można by powiedzieć, że "Cube" jest w gruncie rzeczy mało ambitną kopią "I nie było już nikogo" Agathy Christie
W sumie Ona napisała już w tym temacie wszystko, reszta to tylko zmiana dekoracji
Ale że uwielbiam ten typ narracji, to obejrzę na pewno, a jak obejrzę, to się wypowiem, wcale nie jest wykluczone, że masz rację 

-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
asd
-
Expert
Nie no bez przesady - dobrze Ci napisał Bostonq.CzekoladowyBlok pisze:(...)to mało ambitna kopia Cube
PU z Cube ma tyle wspólnego co Burn Notice z Jamsem Bondem lub Supernatural z GhostBusters.
Serial zapowiada się bardzo ciekawie i ma w sobie duży potencjał - jeśli producenci odpowiednio go wykorzystają to może z tego wyjść naprawdę dobry serial.
Oczywiście jest trochę "braków" - producenci nie przestudiowali zachowań ludzkich i stąd widać trochę "sztuczności" - o czym piszę? Ano popatrzmy na sam początek:
Spoiler:

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Ekhm, to jest mini-serial, 13 zamkniętych odcinków. Przynajmniej taką wiadomość podali ostatecznie twórcy
Bo serial coś wędruje sobie w działach...
A oglądam dzisiaj, niedługo, więc wypowiem się szerzej, a tym bardziej się nie mogę doczekać, bo jest spora szansa, że w końcu się zgodzę z asd, a to jest sprawa niebagatelna
No i obejrzałem. W 100% zgadzam się z asd, więc powtarzał nie będę
Owszem, są jakieś luki scenariuszowe, ale - tak jak podejrzewałem - atmosfera tajemnicy i zamknięcia - jest i to świetnie zaprezentowana 
Pewnie będzie jak w przypadku "Harper's Island" - czyli rozwiązanie zagadki nie sprosta wcześniejszym odcinkom, ale w sumie - czym tu się martwić? W przypadku "Harper's..." i tak rozrywki było mnóstwo, a przecież i, ekhm, "Lost", "szef wszystkich seriali"(mam nadzieję, że odwołanie jest tu czytelne...) , też nie do końca udźwignął sumację.

A oglądam dzisiaj, niedługo, więc wypowiem się szerzej, a tym bardziej się nie mogę doczekać, bo jest spora szansa, że w końcu się zgodzę z asd, a to jest sprawa niebagatelna

No i obejrzałem. W 100% zgadzam się z asd, więc powtarzał nie będę

Pewnie będzie jak w przypadku "Harper's Island" - czyli rozwiązanie zagadki nie sprosta wcześniejszym odcinkom, ale w sumie - czym tu się martwić? W przypadku "Harper's..." i tak rozrywki było mnóstwo, a przecież i, ekhm, "Lost", "szef wszystkich seriali"(mam nadzieję, że odwołanie jest tu czytelne...) , też nie do końca udźwignął sumację.
Oceń ten serial