🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Breaking Bad

Seriale prawdziwsze niż życie.
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

Spoiler:
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

xvidasd pisze:Z odcinka na odcinek jest coraz bardziej ciekawie.
W istocie, problem polega na tym że dzieje się to bardzo wolnoooo, tak jakby wszystkie zdarzenia ktoś przykleił do skorupy wielkiego żółwia ;)
xvidasd pisze:Bardzo cenię ten serial właśnie za to, że pokazuje nam życia Walta i jego najbliższych jak najbardziej zbliżone do prawdziwej rzeczywistości dlatego miejscami i dla niektórych może wydawac sie to nudne.
Racja, realizm jest największą zaletą tego serialu ale sztuką jest żeby pomiędzy realizmem a akcją zachować równowagę, a wydaje mi się że tego niestety.

Co do kwestii czy serial jest o moralności czy o przemianie głównego bohatera.. jest tu sporo elementów jednego i drugiego, jednak w miarę rozwoju akcji IMO tych dylematów moralych powinno być coraz mniej.
Bostonq pisze:Owszem, Walt podejmuje działania, ale nigdy nie czyni tego w sposób bezrefleksyjny, behawioralny, by zapewnić utrzymanie rodzinie, a więc coś w rodzaju zwierzęcego przeżycia. Cały czas targają nim wątpliwości, nie przekracza kolejnych granic z uśmiechem na ustach i pieśnią ku chwale przyszłego dobrobytu bliskich.
W pierwszym sezonie, kiedy Walt zaczynał swoją "działalność" te targające nim dylematy moralne były czymś naturalnym i nie przeszkadzało mi to że czasem poświęcano im cały odcinek. W tym czasie Walt przekroczył jednak kilka poważnych granic i oczekiwałem że to zmieni jego nastawienie do róznych spraw i serial, że tak powiem, "doda gazu" :alien: Tymczasem tak nie jest. Walt robi "dwa kroki do tyłu" i znowu obserwujemy życie amerykańskiego nauczyciela z prowincji który trzy razy się zastanowi zanim przejdzie przez ulicę, a gdy w końcu się zdecyduje to zrobić, to po drodze potknie się o krawężnik. To jest męczące... :(
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

@Yugi_2142 zmień tryb oglądania tego serialu - zamiast wyczekiwać na każdy kolejny odcinek, który pochłaniasz od razu, daj sobie na wstrzymanie - uzbieraj ze trzy odcinki i dopiero wtedy zasiądz przed tv.
Jak wiadomo w BB nie wszystkie odcinki mają procentowo po tyle samo "akcji" w stosunku do "dramatu" - bywają odcinki, w których widz nastawiony głównie na "sensacje" może byc srogo zawiedziony... -oglądając po dwa-trzy odcinki masz większe prawdopodobieństwo na zbilansowany scenariusz - jak jeden odcinek będzie "nudny" to może drugi uratuje Twoje odczucia...

Zapraszam na kolejny odcinek:

Breaking Bad [2x12] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Shen
Wskaż do odpowiedzi

koniec bez fajerwerkow
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Breaking Bad [2x13] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Breaking Bad Season2 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek
Awatar użytkownika
sylwex
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: sylwex »

Jak to bez fajerwerków? Super odcinek... :) Jeden z lepszych seriali... z obecnie produkowanych chyba najlepszy... Dzięki mistrzu ASD!!!
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Podsumowując drugi sezon - słabo i bez polotu. Pierwszy sezon zaprezentował nam o wiele więcej wrażeń i dużo lepszy poziom. W drugim sezonie przeważnie wiało nudą i brakiem pomysłu na dalszy rozwój serialu. Paranoiczne początki każdego odcinka (które wyjaśnienie znalazły dopiero na koniec) były absurdalne, niczym nie zapowiedziane i odłączone od koncepcji. Ja sam nie wiem jak oni to zrobili ale na 46 minutowy odcinek, przez 10-15 minut coś się działo, a reszta była tak męcząca, że odechciewało mi się oglądać. Teraz 3 razy przemyślę zanim wezmę się za 3 sezon. Muszę przyznać, że serial skutecznie mnie do siebie zniechęcił.

PS. Czy tylko ja mam wrażenie że żona Walta jest dużo młodsza od niego - jakoś oni do siebie nie pasują kompletnie moim zdaniem.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Przyznam, że wiele stwierdzeń pasuje do mojego odbioru 2 sezonu, ale że jestem dopiero w połowie, to jak skończę podsumuję ostatecznie :rabbit:
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Na początku przez jakieś 4 odcinki jest nudno. Nie jest źle tylko nudno ale potem sezon naprawdę się rozkręca i jest równie dobry co 1 więc te narzekania jak dla mnie przesadzone ;)
hugoblad
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: hugoblad »

jestem właśnie po odcinku nr 9 (niestety muszę sobie dozować gdyż nie mam czasu na częściej) i nie bardzo widzę to "słabo i bez polotu", no ewentualnie w warstwie językowej można by sie przyczepić, że w pierwszej serii było lepiej. ale może tam działało prawo "nowości".
jak dla mnie dla przykładu ostatni obejrzany odcinek był najlepszym w tej serii i maksymalnie trzymał w napięciu. a skoro kolejne sa jeszcze lepsze to już nie mogę się doczekać.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Pan White wrócił, o tak :smt029 Genialna scena, tylko na to czekałam :salut:

Obrazek

Trzymaj się z daleka od mojego terytorium.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

jestem po 10 odcinku i podzielam opinie że wieje nuda lekko, 2 seria o wiele gorsza od 1, scenarzyści chyba nie bardzo wiedzieli w która strone serial ma sie rozwijać,
miejmy nadzieje że bedzie lepiej
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Nowy sezon "Breaking Bad" rusza 21 marca 2010 na kanale AMC.

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,815 ... serii.html

trochę info o trzecim sezonie
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Dalej aktualne ? Jutro serial będzie emitowany ?
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Aktualne. W poniedziałek powinien być w sieci. Korzystaj z Obrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Pierwszy odcinek taki niemrawy, ale szykuje sie kilka ciekawych watkow.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A mi się bardzo podobał.
Głównie ze względu na tych dwóch tajemniczych gości:

Obrazek

których kontrowersyjne zachowani mówi o jednym - nadciągają kłopoty!!
Spoiler:
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Serial już pod koniec drugiego sezonu był słaby, po pierwszym odcinku 3. sezonu mogę jasno stwierdzić, że wyraźnie wiało nudą. Serial u mnie dostaje "żółte światło", zamierzam dać mu drugą szansę, ale dopiero po zakończeniu tego sezonu.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

*Yugi ostentacyjnie zeiwa czytając negatwne komentarze do nowego sezonu BB* Ten serial już w pierwszym sezonie miał słabe fragmenty, ale jako że to był pierwszy sezon byłem gotów dać mu taryfę ulgową. Niestety kiedy w zobaczyłem że w drugim sezonie "błędy i wypaczenia" z pierwszego sezonu zamiast znikać tylko się nasilają straciłem całkiem nadzieję i raczej już do tego serialu nie wrócę :silent:
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ