beata101 pisze:Nie będzie kontynuacji wątku Apokalipsy
To niemożliwe. Przecież to jest nieuniknione - cały serial do tego zmierza - przykładem tego był ostatni odcinek - całkiem (zaskakująco) niezły zresztą - mamy już załatwionych dwóch jeźdźców apokalipsy z czterech: 1-Wojna 2-Zaraza 3-Głód 4-Śmierć
co ciekawe niektórzy interpretują ich inaczej - pierwszy (wojna) symbolizuje Jezusa Chrystusa natomiast pozostali trzej są symboliką nieszczęść w dniach końca.
Nie sądzę, żeby producenci odeszli od tego pomysłu - oznaczało by to krok wstecz. No chyba, że chodzi o powrót do "starego" Supernaturala - gdzie bracia wrócą do rozwiązywania pośrednich celów a jak ludzie się zaczną burzyć (odchodzić) to wplotą kolejny odcinek, z następnym jeźdźcem (na podpuchę).
Czas pokaże jak to będzie...
[quote="beata101"]Nie będzie kontynuacji wątku Apokalipsy[/quote] To niemożliwe. Przecież to jest nieuniknione - cały serial do tego zmierza - przykładem tego był ostatni odcinek - całkiem (zaskakująco) niezły zresztą - mamy już załatwionych dwóch jeźdźców apokalipsy z czterech: [b]1-Wojna[/b] 2-Zaraza [b]3-Głód[/b] 4-Śmierć co ciekawe niektórzy interpretują ich inaczej - pierwszy (wojna) symbolizuje Jezusa Chrystusa natomiast pozostali trzej są symboliką nieszczęść w dniach końca. Nie sądzę, żeby producenci odeszli od tego pomysłu - oznaczało by to krok wstecz. No chyba, że chodzi o powrót do "starego" Supernaturala - gdzie bracia wrócą do rozwiązywania pośrednich celów a jak ludzie się zaczną burzyć (odchodzić) to wplotą kolejny odcinek, z następnym jeźdźcem (na podpuchę). Czas pokaże jak to będzie...
Może źle to sformułowałam. Sera i Kripke z góry zapowiedzieli, że wątek Apokalipsy definitywnie skończy się w 5 sezonie, a 6 będzie nową historią...wszyscy oczywiście zachodzą w głowę, co można jeszcze wymyślic.
Co do Zarazy...niedługo powinien się pojawić sądząc po spojlerach...
xvidasd pisze:przykładem tego był ostatni odcinek - całkiem (zaskakująco) niezły zresztą
[quote="xvidasd"]Czas pokaże jak to będzie...[/quote]
Może źle to sformułowałam. Sera i Kripke z góry zapowiedzieli, że wątek Apokalipsy definitywnie skończy się w 5 sezonie, a 6 będzie nową historią...wszyscy oczywiście zachodzą w głowę, co można jeszcze wymyślic.
Co do Zarazy...niedługo powinien się pojawić :grin: sądząc po spojlerach...
[quote="xvidasd"]przykładem tego był ostatni odcinek - całkiem (zaskakująco) niezły zresztą [/quote] :-p :-p :-p
Podoba mi się sukcesywne dążenie do rozwiązania całości.
Jednak ciągle nie podoba mi się "rozmywanie" tematu głównego i często widoczny brak pomysłów na nowe rozwiązania.
Przykład?
A choćby i ponowny "detoks", przez który przechodził Sam - to już było.
Najprawdopodobniej cofnę swoje postanowienie (o nie oglądaniu sez6) jeśli serial nie będzie zbaczał z kursu i będziemy mieć kolejne odcinki na poziomie co najmniej jak ten ostatni
[quote="beata101"] :-p :-p :-p [/quote] Podoba mi się sukcesywne dążenie do rozwiązania całości. Jednak ciągle nie podoba mi się "rozmywanie" tematu głównego i często widoczny brak pomysłów na nowe rozwiązania. Przykład? A choćby i ponowny "detoks", przez który przechodził Sam - to już było.
Najprawdopodobniej cofnę swoje postanowienie (o nie oglądaniu sez6) jeśli serial nie będzie zbaczał z kursu i będziemy mieć kolejne odcinki na poziomie co najmniej jak ten ostatni :-p
xvidasd pisze:A choćby i ponowny "detoks", przez który przechodził Sam - to już było.
Spoiler:
detoks Sama ...oczywiście chodzi o to żeby jeszcze bardziej dobić Deana...żeby powiedział TAK i rzucił się prosto w stęsknione ramiona Michasia.... .
xvidasd pisze:Najprawdopodobniej cofnę swoje postanowienie (o nie oglądaniu sez6) jeśli serial nie będzie zbaczał z kursu i będziemy mieć kolejne odcinki na poziomie co najmniej jak ten ostatni
[quote="xvidasd"]A choćby i ponowny "detoks", przez który przechodził Sam - to już było.[/quote]
[spoiler]detoks Sama ...oczywiście chodzi o to żeby jeszcze bardziej dobić Deana...żeby powiedział TAK i rzucił się prosto w stęsknione ramiona Michasia.... :D . [/spoiler]
[quote="xvidasd"]Najprawdopodobniej cofnę swoje postanowienie (o nie oglądaniu sez6) jeśli serial nie będzie zbaczał z kursu i będziemy mieć kolejne odcinki na poziomie co najmniej jak ten ostatni[/quote]
Do konca sezonu pozostalo 8 odcinkow wiec teraz pewnie bedzie sporo akcji, przynajmniej mam taka nadzieje.
Jak twierdzi Michael Ausiello z Entertainment Weekly przyjdzie jednak zapłacić cenę za wczesną informacje o przedłużeniu serialu na szósty sezon - Eric Kripke, wbrew wcześniejszym informacjom, nie będzie już showrunnerem. Na tym stanowisku zastąpi go Sera Gamble, dotychczasowa scenarzystka i producent wykonawczy.
Eric Kripke, pomysłodawca i twórca Supernatural, pozostanie jednak wciąż związany z serialem. Jako producent wykonawczy będzie czuwał nad kierunkiem rozwoju produkcji, choć ostateczne decyzje nie będą należały do niego... Wydaje się jednak, że zmiana ta nie wpłynie znacząco na serial, dochodzi do zamiany stanowisk jako że Kripke swój plan pięcioletni zrealizował, zaś Gamble prawdopodobnie stoi za pomysłem fabuły na szóstą serię. Poza tym, Sera pracuje przy Supernatural od pierwszego sezonu, zatem od samego początku, w związku z czym na pewno dobrze rozumie serial, jego świat i wykreowane postacie.
Do konca sezonu pozostalo 8 odcinkow wiec teraz pewnie bedzie sporo akcji, przynajmniej mam taka nadzieje.
[quote]Jak twierdzi Michael Ausiello z Entertainment Weekly przyjdzie jednak zapłacić cenę za wczesną informacje o przedłużeniu serialu na szósty sezon - Eric Kripke, wbrew wcześniejszym informacjom, nie będzie już showrunnerem. Na tym stanowisku zastąpi go Sera Gamble, dotychczasowa scenarzystka i producent wykonawczy.
Eric Kripke, pomysłodawca i twórca Supernatural, pozostanie jednak wciąż związany z serialem. Jako producent wykonawczy będzie czuwał nad kierunkiem rozwoju produkcji, choć ostateczne decyzje nie będą należały do niego... Wydaje się jednak, że zmiana ta nie wpłynie znacząco na serial, dochodzi do zamiany stanowisk jako że Kripke swój plan pięcioletni zrealizował, zaś Gamble prawdopodobnie stoi za pomysłem fabuły na szóstą serię. Poza tym, Sera pracuje przy Supernatural od pierwszego sezonu, zatem od samego początku, w związku z czym na pewno dobrze rozumie serial, jego świat i wykreowane postacie.[/quote]
Pomału zaczynam być na bieżąco z tym wątkiem, no i właśnie "z marszu" zrobiłem 2 miejsce w drugim quizie o serialu
Wrażenia w telegraficznym skrócie:
- fajny pomysł z aniołami i motywem apokalipsy
- super odcinek z Paris Hilton
- taki sobie odcinek z konwencją
Pomału zaczynam być na bieżąco z tym wątkiem, no i właśnie "z marszu" zrobiłem 2 miejsce w drugim quizie o serialu :grin: Wrażenia w telegraficznym skrócie: - fajny pomysł z aniołami i motywem apokalipsy - super odcinek z Paris Hilton :ok - taki sobie odcinek z konwencją [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files//023(201001111753).JPG[/img]
piotr_cebo pisze:Jakto kiedy? Jutro Taka długa przerwa to zdecydowanie za dużo!!
Za dużo to mało powiedziane
To koszmar
Ale już...wreszcie...
A 26 marca w LA zaczyna sie konwencja będę miałą co oglądac.
I się napawać
Nawet jak Jensen będzie z DH ( rudą) a będzie
Bo Jared Gienię zabierze na pewno, trzeba żonę światu pokazać i ukręcić łeb kretyństwu i plotkom, które ostatnio zapanowały w Fandomie...
[quote="piotr_cebo"]Jakto kiedy? Jutro Taka długa przerwa to zdecydowanie za dużo!! [/quote]
Za dużo to mało powiedziane :D To koszmar :( :( :( Ale już...wreszcie...
A 26 marca w LA zaczyna sie konwencja :D będę miałą co oglądac. :D I się napawać :-p Nawet jak Jensen będzie z DH ( rudą) :shock: a będzie :( Bo Jared Gienię zabierze na pewno, trzeba żonę światu pokazać i ukręcić łeb kretyństwu i plotkom, które ostatnio zapanowały w Fandomie...
A właśnie się tak zaczynałem pomału zastanawiać czy już nie powinno być nowego odcinka Fajnie że zobaczymy ciąg dalszy bo ostatnie odcinki były na naprawdę wysokim poziomie.
BTW. Kto to jest DH? I Jared Gienia? (Chyba zaraz oberwę znowu )
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010, 14:17 przez Yugi_2142, łącznie zmieniany 2 razy.
A właśnie się tak zaczynałem pomału zastanawiać czy już nie powinno być nowego odcinka :D Fajnie że zobaczymy ciąg dalszy bo ostatnie odcinki były na naprawdę wysokim poziomie. BTW. Kto to jest DH? I Jared Gienia? (Chyba zaraz oberwę znowu :-) )