No i 8 sezon się zaczął na dobre więc:
Jak zwykle serial trzyma poziom ale trochę mnie irytuje:
Spoiler:
Powrót zachowania Chloe sprzed 2 sezonów. W sezonie 7 wyraźnie wydoroślała, nie miała już takich "grymasów" jak w sezonach poprzednich, a tu powtórkę z rozrywki mamy
Spoiler:
Atak na Hassana. gdzieś już to widziałem a już wiem w 24 godzinach . Co sezon mamy plany zamachu na jakąś ważną polityczną personę. Trochę to nudne już jest, poza tym strasznie irytuje mnie braciszek Prezydenta
Spoiler:
I jak zwykle Jack wraca do CTU i go tam przyjmują z (prawie) otwartymi ramionami. Poświęci swój wyjazd do LA żeby pewnie skończyć w więzieniu czy jako zdrajca narodowy, Wszystko dla Ojczyzny
Ale to są detale których się nie czepiam Oczywiście wzroku od monitora przez minimum 40 minut oderwać nie mogłem tak to już jest z Jackiem.
[size=75][color=#999999]Added after 46 seconds:[/color][/size]
Zapraszam do oglądania i komentowania :grin:
[size=75][color=#999999]Added after 7 hours 47 minutes:[/color][/size]
No i 8 sezon się zaczął na dobre więc: Jak zwykle serial trzyma poziom ale trochę mnie irytuje: [spoiler]Powrót zachowania Chloe sprzed 2 sezonów. W sezonie 7 wyraźnie wydoroślała, nie miała już takich "grymasów" jak w sezonach poprzednich, a tu powtórkę z rozrywki mamy[/spoiler] [spoiler]Atak na Hassana. gdzieś już to widziałem :scratch: a już wiem w 24 godzinach :D . Co sezon mamy plany zamachu na jakąś ważną polityczną personę. Trochę to nudne już jest, poza tym strasznie irytuje mnie braciszek Prezydenta :grin: [/spoiler] [spoiler]I jak zwykle Jack wraca do CTU i go tam przyjmują z (prawie) otwartymi ramionami. Poświęci swój wyjazd do LA żeby pewnie skończyć w więzieniu czy jako zdrajca narodowy, Wszystko dla Ojczyzny :) [/spoiler] Ale to są detale których się nie czepiam :grin: Oczywiście wzroku od monitora przez minimum 40 minut oderwać nie mogłem tak to już jest z Jackiem.
saper202 pisze:Włączyłem opcję traffic share do tego odcinka, tzn że wszyscy powinni ściągać na zasadach premium, czy tak będzie okaże się w praniu PISAĆ!
No raczej nie działa :smt073 bo już od ok. 10 minut szuka wolnego slota. Ściągam JDownloaderem.
Edit:
W końcu slot się znalazł. Ściąga ok. 50kb/s, więc zdecydowanie nie działa.
[quote="saper202"]Włączyłem opcję traffic share do tego odcinka, tzn że wszyscy powinni ściągać na zasadach premium, czy tak będzie okaże się w praniu PISAĆ! :D[/quote] No raczej nie działa :smt073 bo już od ok. 10 minut szuka wolnego slota. Ściągam JDownloaderem.
Edit: W końcu slot się znalazł. Ściąga ok. 50kb/s, więc zdecydowanie nie działa.
Helventis pisze:QRDE! Miałem czekać do zakończenia emisji 8 sezonu i połknąć wszystkie 24 odcinki w 1-2dni ...
tez mialam taki plan ale sie nie udalo Jack Bauer mnie przyciaga jak magnes uwielbiam ten serial akcja fabula nigdy mi sie to nie znudzi najlepszy serial sensacyjny to juz 8 sezon a ja wciaz nie moge oderwac sie od ekranu
mozna gadac na Kifera ze pije, bije, cpa i tak dalej ale jest świetny jako aktor i producent
[quote="Helventis"]QRDE! Miałem czekać do zakończenia emisji 8 sezonu i połknąć wszystkie 24 odcinki w 1-2dni ... [/quote]
tez mialam taki plan :P ale sie nie udalo :D Jack Bauer mnie przyciaga jak magnes uwielbiam ten serial akcja fabula nigdy mi sie to nie znudzi najlepszy serial sensacyjny to juz 8 sezon a ja wciaz nie moge oderwac sie od ekranu mozna gadac na Kifera ze pije, bije, cpa i tak dalej ale jest świetny jako aktor i producent
Nie macie wrażenia , że po dobrym początku (dużo akcji) zaczęli przynudzać[spoiler](wątek Dany i tego harcerzyka Ortiza czy jak mu tam zaczyna mnie wkurzać),[/spoiler] mam nadzieję że serial wróci na właściwe tory.
mick22 pisze:Nie macie wrażenia , że po dobrym początku (dużo akcji) zaczęli przynudzać
Spoiler:
(wątek Dany i tego harcerzyka Ortiza czy jak mu tam zaczyna mnie wkurzać),
mam nadzieję że serial wróci na właściwe tory.
A mi się wydaję, że ten wątek jest bardzo mocno powiązany i ukradkiem zostanie wpleciony z głównymi wydarzeniami w kolejnych odcinkach. Przeważnie tak jest, że tu to, tu tam, a nagle niespodzianka... nieprzewidziane połączenie się akcji głównej z poboczną. Mam nadzieję, że się nie mylę, bo inaczej ten wątek, rzeczywiście byłby słabiuśki!
[quote="mick22"]Nie macie wrażenia , że po dobrym początku (dużo akcji) zaczęli przynudzać[spoiler](wątek Dany i tego harcerzyka Ortiza czy jak mu tam zaczyna mnie wkurzać),[/spoiler] mam nadzieję że serial wróci na właściwe tory.[/quote] A mi się wydaję, że ten wątek jest bardzo mocno powiązany i ukradkiem zostanie wpleciony z głównymi wydarzeniami w kolejnych odcinkach. Przeważnie tak jest, że tu to, tu tam, a nagle niespodzianka... nieprzewidziane połączenie się akcji głównej z poboczną. Mam nadzieję, że się nie mylę, bo inaczej ten wątek, rzeczywiście byłby słabiuśki!
Trochę może prorok ale dla mnie to chyba najsłabszy jak do tej pory sezon.Scenarzyści się nie popisali, chyba naprawdę plotki o zakończeniu serialu się potwierdzą. Po dobrym początku, serial trochę osiadł na mieliźnie oby ruszyli do przodu, czekam na to z utęsknieniem.
Spoiler:
Co mnie wkurza:
Dana , okazała się zdrajczynią (to chyba było w każdej serii że w CTU mamy kreta) w tym miejscu nie chce mi się wierzyć że kurator jeździłby za przestępcami; impuls elktromagnetyczny nie było tego w 4 serii? cholera czy muszą powielać te same pomysły, nie wiem jak wam ale tak słabo zarysowanych postaci jak Ortiz i Hastings dawno nie widziałem , Ortizowi(w odcinku 13 chyba najlepiej mu wychodziło patrzenie przez noktowizjer), dyrektor CTU zmienia zdanie jak chorągiewka na wietrze (czy on ma swoje zdanie wogóle?) i ten jego luzacki styl chodzenia kto to wymyślił ; działanie agentów CTU wygląda na amatorskie(czy Jack zawsze musi wszystkich ratować), te pręty wiozą i wiozą hehe
Teraz na plus : wróciła dobra Chloe, która umie postawić na swoim; mam nadzieję że Renee będzie w akcji już do końca sezonu
Chyba że twórcy pokażą wszystkie motywy co były żeby nas czymś zaskoczyć na to liczę, zapowiadali kiedyś że będzie nawiązanie do poprzednich sezonów.
Trochę może prorok ale dla mnie to chyba najsłabszy jak do tej pory sezon.Scenarzyści się nie popisali, chyba naprawdę plotki o zakończeniu serialu się potwierdzą. Po dobrym początku, serial trochę osiadł na mieliźnie oby ruszyli do przodu, czekam na to z utęsknieniem. [spoiler] Co mnie wkurza: Dana , okazała się zdrajczynią (to chyba było w każdej serii że w CTU mamy kreta) w tym miejscu nie chce mi się wierzyć że kurator jeździłby za przestępcami; impuls elktromagnetyczny nie było tego w 4 serii? cholera czy muszą powielać te same pomysły, nie wiem jak wam ale tak słabo zarysowanych postaci jak Ortiz i Hastings dawno nie widziałem , Ortizowi(w odcinku 13 chyba najlepiej mu wychodziło patrzenie przez noktowizjer), dyrektor CTU zmienia zdanie jak chorągiewka na wietrze (czy on ma swoje zdanie wogóle?) i ten jego luzacki styl chodzenia kto to wymyślił ; działanie agentów CTU wygląda na amatorskie(czy Jack zawsze musi wszystkich ratować), te pręty wiozą i wiozą hehe
Teraz na plus : wróciła dobra Chloe, która umie postawić na swoim; mam nadzieję że Renee będzie w akcji już do końca sezonu
Chyba że twórcy pokażą wszystkie motywy co były żeby nas czymś zaskoczyć na to liczę, zapowiadali kiedyś że będzie nawiązanie do poprzednich sezonów.[/spoiler]
dunk on u pisze:Don Bazylian - prorok jakiś czy co?
No trochę tych sezonów już było, więc można mniej więcej kombinować co może się wydarzyć
Moim zdaniem dwa ostatnie odcinki były na wyjątkowo wysokim poziomie. Ogólnie ten sezon póki co trzyma się nieźle, kilka odcinków było słabszych, ale w sumie jest super.
[quote="dunk on u"]Don Bazylian - prorok jakiś czy co? ;)[/quote] No trochę tych sezonów już było, więc można mniej więcej kombinować co może się wydarzyć :D
Moim zdaniem dwa ostatnie odcinki były na wyjątkowo wysokim poziomie. Ogólnie ten sezon póki co trzyma się nieźle, kilka odcinków było słabszych, ale w sumie jest super.
...zapowiadali kiedyś że będzie nawiązanie do poprzednich sezonów.
Cały czas czekam na pojawienie się agenta niemieckiego? wywiadu , z którym Jack zawarł umowę kilka sezonów temu? i jej nie dotrzymał - nie pamiętam, ale chyba chodziło o przekazanie dokumentów? W każdym bądź razie czekam na jego rewanż
[quote="mick22"] [spoiler] ...zapowiadali kiedyś że będzie nawiązanie do poprzednich sezonów.[/spoiler][/quote]
Cały czas czekam na pojawienie się agenta niemieckiego? wywiadu , z którym Jack zawarł umowę kilka sezonów temu? i jej nie dotrzymał - nie pamiętam, ale chyba chodziło o przekazanie dokumentów? W każdym bądź razie czekam na jego rewanż :)