Battlestar Galactica
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Ok ale zapanujmy już nad tym offtopem. To jest temat o Battlestar Galactica. Ja napisałem tu tylko w ramach gościnnego występu, o tym co mnie w BSG najbardziej irytowało. O ewentualnym filmie SGA rozmawiamy w temacie Stargate Atlantis albo w temacie Stargate The Movies (filmy).
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
Wszyscy dawno skończyliście oglądać Battlestara, ja dopiero teraz,kiedyś pisałem że do niektórych pozycji trzeba dojrzeć.
Tak było ze mną, szczerze mówiąc nie jestem fanem scifi, w większości przypadków widząc w tv takie filmy zmieniam kanał (śmieszą mnie jakieś kiczowate statki walczące w kosmosie, czy zielone ludziki).
Czytałem o tym serialu, widziałem migawki w telewizji,nawet miałem od znajomego kilka sezonów, ale nie byłem przekonany, myśląc że mamy do czynienia z kolejnym kretyńskim serialem w którym aktorzy są poprzebierani za stwory czy tym podobne głupoty(mówią tu o Star Trekach czy Babylonach i itp. nie napisałem tego żeby kogoś urazić, każdy z nas lubi coś innego)
Teraz mam do was pytanie czy warto brać się za Capricę oraz czy są jakieś inne seriale scifi godne uwagi ?
Tak było ze mną, szczerze mówiąc nie jestem fanem scifi, w większości przypadków widząc w tv takie filmy zmieniam kanał (śmieszą mnie jakieś kiczowate statki walczące w kosmosie, czy zielone ludziki).
Czytałem o tym serialu, widziałem migawki w telewizji,nawet miałem od znajomego kilka sezonów, ale nie byłem przekonany, myśląc że mamy do czynienia z kolejnym kretyńskim serialem w którym aktorzy są poprzebierani za stwory czy tym podobne głupoty(mówią tu o Star Trekach czy Babylonach i itp. nie napisałem tego żeby kogoś urazić, każdy z nas lubi coś innego)

Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Zabawna prezentacja historii opowiedzianej w BSG w formie komputerowej gry rpg. UWAGA SPOILEY!
http://www.collegehumor.com/video/66837 ... actica-rpg
![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ignorance is a virtue.
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Re:
Super, fajna koncepcja i miło się oglądało (zwłaszcza, że robiłem to w pracy w ramach chwilowego relaksu dla umysłu).Yugi_2142 pisze:Zabawna prezentacja historii opowiedzianej w BSG w formie komputerowej gry rpg. UWAGA SPOILEY!![]()
Wie ktoś czy pilot został już wyemitowany, czy dopiero w 2013 razem z resztą sezonu będzie? Jakoś nie mogę znaleźć konkretnej informacji.
We are against piracy, please don't attack ships.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Battlestar Galactica
Dla mnie BSG już dawno się skończył - Caprica czy ten nowy to tylko próby zarobienia kasy. Niestety BSG było jedyne w swoim rodzaju i żadna post-produkcja, która na nim będzie bazować siłą rzeczy nie może być od niego lepsza.
Dlatego jestem negatywnie nastawiony do tej produkcji.
Lepiej by było gdyby stworzono całkiem nowy serial sci-fi a cylony czy Battlestara zostawiono w spokoju...
Lepiej by było gdyby stworzono całkiem nowy serial sci-fi a cylony czy Battlestara zostawiono w spokoju...

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Hmmm.... Asd, ktoś czytając Twój wpis mógłby odnieść wrażenie że BSG było niekomercyjnym projektem entuzjastów, w stylu Pioneer Onexvidasd pisze:Dla mnie BSG już dawno się skończył - Caprica czy ten nowy to tylko próby zarobienia kasy. Niestety BSG było jedyne w swoim rodzaju i żadna post-produkcja, która na nim będzie bazować siłą rzeczy nie może być od niego lepsza.

Chcesz zobaczyć skok na kasę z użyciem marki BSG? Sprawdź grę online którą tu kiedyś reklamowałem, Battlestar Galactica Online

Sam generalne do całej serii zachowuję spory dystans, jednak już prawie rok grania w aktywnej eskadrze w BGO trochę mnie w temat wciągnął, w związku z czym na pewno dam szansę nowej produkcji spod znaku Battlestar...
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Oglądając produkty, które bazują na innych, sprawdzonych markach siłą rzeczy nie unikniemy porównywań. W serialach jak i w filmach - czy któraś z kolejnych części filmu okazała się lepsza od części pierwszej? (T2 i Lethal Weapon3 ale to wyjątki).
Weźmy np. Capricę - zacząłem oglądać ten serial z wielkimi nadziejami - no bo przecież BSG było super więc może i ten??? Nadzieje okazały się płonne... Zawiedziony dotrwalem chyba do czwartego odcinka...
Być może gdyby tak szumnie nie mówiono o jego związkach z BSG, zmieniono by nazwy cylonów na inne "robotowe" i wogóle usunięto wszystkie skojarzenia z BSG to serial by mi się podobał...
Dlatego i tym razem nie daję mu wielkich nadzieji...
Za grę podziękuję - w serialu fascynowała mnie najbardziej ideologia i aspekty duchowe oraz moralne. To właśnie odcinki oceniane przez większość za "nudne" (przegadane) najbardziej mnie urzekały... Latanie statkiem i strzelanie do cylonów mnie nie pociąga
Weźmy np. Capricę - zacząłem oglądać ten serial z wielkimi nadziejami - no bo przecież BSG było super więc może i ten??? Nadzieje okazały się płonne... Zawiedziony dotrwalem chyba do czwartego odcinka...
Być może gdyby tak szumnie nie mówiono o jego związkach z BSG, zmieniono by nazwy cylonów na inne "robotowe" i wogóle usunięto wszystkie skojarzenia z BSG to serial by mi się podobał...
Dlatego i tym razem nie daję mu wielkich nadzieji...
Za grę podziękuję - w serialu fascynowała mnie najbardziej ideologia i aspekty duchowe oraz moralne. To właśnie odcinki oceniane przez większość za "nudne" (przegadane) najbardziej mnie urzekały... Latanie statkiem i strzelanie do cylonów mnie nie pociąga

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Ja jestem na tak - trailer był świetny, mam nadzieję że nie będzie to słabe żerowanie na marce jak "Caprica", a świetny spin-off. No zobaczymy.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Nadzieję, zawsze można mieć, ale to może nie wystarczyć 
BSG to bardzo dobry serial, który już tutaj chwaliłem, więc nie będę się powtarzał. Natomiast Caprica to całkiem inne widowisko, taki obyczajowo-kryminalny z Cylonami, czy też protoplastami Cylonów w tle. Oprócz nazewnictwa i niektórych postaci serial miał niewiele wspólnego z BSG, a przynajmniej do piątego odcinka, po którym to dałem sobie spokój z tym serialem.
A co do BSG:Blood & Chrome, no to się zobaczy.

BSG to bardzo dobry serial, który już tutaj chwaliłem, więc nie będę się powtarzał. Natomiast Caprica to całkiem inne widowisko, taki obyczajowo-kryminalny z Cylonami, czy też protoplastami Cylonów w tle. Oprócz nazewnictwa i niektórych postaci serial miał niewiele wspólnego z BSG, a przynajmniej do piątego odcinka, po którym to dałem sobie spokój z tym serialem.
A co do BSG:Blood & Chrome, no to się zobaczy.
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
na razie los BSG:Blood and Chrome bardzo niepewny.Hatak podaje, że Syfy wyemituje tylko pilota w formie filmu telewizyjnego natomiast serial będzie istniał tylko w internecie bo taki też był oryginalny zamiar.Nieważne w jakim medium będzie pokazywany aby zaistniał na dłużej niż 1 sezon a może później dostanie prawa pełnoprawnego tv show(to chyba się wiąże z wyższym budżetem czyli lepszymi efektami, które są nieodzowne w serialach sci-fi).Nie mam pojęcia jaka jest data emisji pilota.Co do Capriki początek straszny, nudnawy ale końcówka już mnie nawet wciągnęła i nawet chętnie obejrzałbym dalszy ciąg.Ale fakt faktem to nie BSG
-
asd
-
Expert
Nie - nie pojawiły się zapowiedzi nowych seriali/filmów spod znaku BG - temat jednak odświeżam ponieważ wczoraj oglądałem bardzo ciekawy film, który idealnie nadawał by się na prequel tegoż serialu.
Autómata
http://www.imdb.com/title/tt1971325/
W filmie tym przedstawiono odwieczny dylemat - czy roboty (sztuczna inteligencja) może być bardziej ludzka niż sami ludzie?
W roli głównej Antonio Banderas ale na szczęście facet już się zmienił z wyglądu i nie razi opaloną buźką. Jako agent ubezpieczeniowy prowadzi dochodzenie w sprawie manipulowania przy drugim protokole robotów (by nie mogły modyfikować i naprawiać oraz ulepszać samych siebie).
Jeśli ktoś oglądał BSG to trudno mu będzie uniknąć skojarzenia z tym serialem, po oglądnięciu zakończenia tego filmu.
Bardzo też spodobał mi się styl tego filmu - niby są elementy żywcem wziętym z Łowcy Androidów - deszcz, wielko-formatowe reklamy w językach azjatyckich itp. to jednak w filmie udało się stworzyć unikatowy klimat - roboty są "dziwne" i ciekawie "mówią". Telefony (pagery) wyglądają nie tak jakbyśmy się tego spodziewali a i "fax" przypomina starą maszynę do pisania.
Trailer:
Polecam
Autómata
http://www.imdb.com/title/tt1971325/
W filmie tym przedstawiono odwieczny dylemat - czy roboty (sztuczna inteligencja) może być bardziej ludzka niż sami ludzie?
W roli głównej Antonio Banderas ale na szczęście facet już się zmienił z wyglądu i nie razi opaloną buźką. Jako agent ubezpieczeniowy prowadzi dochodzenie w sprawie manipulowania przy drugim protokole robotów (by nie mogły modyfikować i naprawiać oraz ulepszać samych siebie).
Jeśli ktoś oglądał BSG to trudno mu będzie uniknąć skojarzenia z tym serialem, po oglądnięciu zakończenia tego filmu.
Bardzo też spodobał mi się styl tego filmu - niby są elementy żywcem wziętym z Łowcy Androidów - deszcz, wielko-formatowe reklamy w językach azjatyckich itp. to jednak w filmie udało się stworzyć unikatowy klimat - roboty są "dziwne" i ciekawie "mówią". Telefony (pagery) wyglądają nie tak jakbyśmy się tego spodziewali a i "fax" przypomina starą maszynę do pisania.
Trailer:
Polecam

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Miałem sobie ten film zostawić na później, ale jak asd poleca to na weekendzie obejrzę.
Oceń ten serial