Serial Ashes to Ashes jest czymś w rodzaju kontynuacji serialu stacji BBC pt: 'Life on Mars'. Jego akcja toczy się we wczesnych latach 80 XX wieku. Opowiada on o pewnej policjantce, która zostaje posztrzelona w głowe, aczkolwiek nie umiera, a budzi się właśnie w roku 1981. Powstaje pytanie czy świat, w którym sie znajduje jest prawdziwy...? Każdy odcinek pokazuje nam śledzctwa prowadzone przez naszą bohaterke. (opis ze strony głównej)
Sezon drugi jest w planach.
Serial Ashes to Ashes jest czymś w rodzaju kontynuacji serialu stacji BBC pt: 'Life on Mars'. Jego akcja toczy się we wczesnych latach 80 XX wieku. Opowiada on o pewnej policjantce, która zostaje posztrzelona w głowe, aczkolwiek nie umiera, a budzi się właśnie w roku 1981. Powstaje pytanie czy świat, w którym sie znajduje jest prawdziwy...? Każdy odcinek pokazuje nam śledzctwa prowadzone przez naszą bohaterke. (opis ze strony głównej) Sezon drugi jest w planach.
Melduję posłusznie, że trzeci sezon już ruszył!
Pierwsze myśli po obejrzeniu: "więcej, więcej" i "oby szybko pojawił się z napisami" .
A tak na poważnie:
Spoiler:
- powrót Alex do 1983 był jak dla mnie zbyt naciągany (ale to tylko pokazuje jaką moc ma "cios" Gene );
- Gene nic nie stracił ze swojej charyzmy i "elokwencji" :jupi:;
- nowy przeciwnik rysuje się interesująco, bo nie dość, że zgrywa milusińskiego przed Alex, a szczerze nienawidzi Gene, to jeszcze sprawia wrażenie jakby albo też był z przyszłości, albo miał jakiś wpływ na ten świat (i możliwe, że na to, kto do niego trafia);
- no i jeszcze te insynuacje, że (CHYBA) 2 śmierć Sama Tylera nie była przypadkiem (i Gene jest w nią zamieszany);
- nowa fryzura Alex (ciuchy też) bardziej mi się podoba od poprzedniej.
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2010, 12:45 przez NIke, łącznie zmieniany 1 raz.
Hasło/Password: xvidasd.com
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Melduję posłusznie, że trzeci sezon już ruszył! :salut: Pierwsze myśli po obejrzeniu: "więcej, więcej" i "oby szybko pojawił się z napisami" :). A tak na poważnie: [spoiler]- powrót Alex do 1983 był jak dla mnie zbyt naciągany (ale to tylko pokazuje jaką moc ma "cios" Gene :P); - Gene nic nie stracił ze swojej charyzmy i "elokwencji" :jupi:; - nowy przeciwnik rysuje się interesująco, bo nie dość, że zgrywa milusińskiego przed Alex, a szczerze nienawidzi Gene, to jeszcze sprawia wrażenie jakby albo też był z przyszłości, albo miał jakiś wpływ na ten świat (i możliwe, że na to, kto do niego trafia); - no i jeszcze te insynuacje, że (CHYBA) 2 śmierć Sama Tylera nie była przypadkiem (i Gene jest w nią zamieszany); - nowa fryzura Alex (ciuchy też) bardziej mi się podoba od poprzedniej.[/spoiler]
Też się nad tym zastanawiałam, ale stwierdziłam, że nie jestem w stanie się doczekać .
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
(szkoda, że tu taka cisza)
No i już po 2 odcinku...
Po wiem jedno: "Uptown Girl" - myślałam, że padnę (porównałam nawet z oryginałem i Billy Joel nie wkładał sobie ręki tak głęboko do spodni ).
Dla zainteresowanych teledysk z serialu (kliknij na "Show" przy "Spoilerze"):
Spoiler:
1. Coś Alex pomysł ze "Speed dating" nie wypalił (większość nie mogła pojąć najprostszego faktu - po 5 minutach zmieniasz partnera/partnerkę i już więcej nie wracasz do jego/jej stolika! Gene z pewnością by się ze mną zgodził . 2. Pogawędka w stylu Gene (tłumaczona ze słuchu, więc proszę o wyrozumiałość): Gene: Skończymy z tym nonsensem, że rezygnujesz. Shazz: Ale obiecałeś, że nie będziesz o tym wspominał. Gene: Skłamałem.
***PL***
***ENG***
(szkoda, że tu taka cisza) No i już po 2 odcinku... Po wiem jedno: "[b]Uptown Girl[/b]" :D - myślałam, że padnę (porównałam nawet z oryginałem i Billy Joel nie wkładał sobie ręki tak głęboko do spodni :P). Dla zainteresowanych teledysk z serialu (kliknij na "Show" przy "Spoilerze"): [spoiler]http://www.youtube.com/watch?v=Tz8ppujjTXw [b]1.[/b] Coś Alex pomysł ze "Speed dating" nie wypalił (większość nie mogła pojąć najprostszego faktu - po 5 minutach zmieniasz partnera/partnerkę i już więcej nie wracasz do jego/jej stolika! Gene z pewnością by się ze mną zgodził ;). [b]2.[/b] Pogawędka w stylu Gene (tłumaczona ze słuchu, więc proszę o wyrozumiałość): [b]Gene[/b]: Skończymy z tym nonsensem, że rezygnujesz. [b]Shazz[/b]: Ale obiecałeś, że nie będziesz o tym wspominał. [b]Gene[/b]: Skłamałem. :][/spoiler]
[szszsz......... szszsz......... straszne puchy :boi się: ]
Widziałam już 3 odcinek 2 sezonu:
Spoiler:
- tajemnica dotycząca Gene/Sama Taylea/Jima nie zostaje dotkniąta,
- Jim jak zwykle dwulicowy,
- podobały mi się te wstawki z aktualnych wydarzeń - tzn. wybory w WB, gdzie "Maggie" wygrała,
- jeśli chodzi o zagadkę kryminalną, to praktycznie do końca nie byłam przykonana, że mają rację (myślałam, że to będzie brat).
Czy to, że (najwyraźniej) pisze sama ze sobą, oznacza problemy psychiczne?
A jeśli nie, to czy oznacza kłopoty na forum?
***PL***
***ENG***
[szszsz......... szszsz......... straszne puchy :boi się: ;)] Widziałam już 3 odcinek 2 sezonu: [spoiler]- tajemnica dotycząca Gene/Sama Taylea/Jima nie zostaje dotkniąta, - Jim jak zwykle dwulicowy, - podobały mi się te wstawki z aktualnych wydarzeń - tzn. wybory w WB, gdzie "Maggie" wygrała, - jeśli chodzi o zagadkę kryminalną, to praktycznie do końca nie byłam przykonana, że mają rację (myślałam, że to będzie brat).[/spoiler]
Czy to, że (najwyraźniej) pisze sama ze sobą, oznacza problemy psychiczne? ;) A jeśli nie, to czy oznacza kłopoty na forum? :scratch:
super serial! w tv oglądam od 1 sezonu i mam nadzieję, że drugi też pokażą, jest po 3 odc. brytyjczycy robią naprawdę dobre seriale, polecam wszystkim!
super serial! w tv oglądam od 1 sezonu i mam nadzieję, że drugi też pokażą, jest po 3 odc. brytyjczycy robią naprawdę dobre seriale, polecam wszystkim!
[Nota do poprzedniego posta: oczywiście chodziło mi o 3 sezon :oops: ]
Łał! Współ-fan! (na jakiej stacji puszczają, kiedy i pod jakim tytułem?)
Serial jest odlotowy, ale nie jedyny dobry i do tego brytyjski ("Hotel Babylon" też do złych nie należy).
***PL***
***ENG***
[Nota do poprzedniego posta: oczywiście chodziło mi o 3 sezon :oops: ] Łał! Współ-fan! :shock: (na jakiej stacji puszczają, kiedy i pod jakim tytułem?) Serial jest odlotowy, ale nie jedyny dobry i do tego brytyjski ("Hotel Babylon" też do złych nie należy).
bbc entertainment w cyfrowym polsacie w piątki o 22 pt Powstać z popiołów, jest jeden minus - lektor więc muzykę słabo słychać a bardzo ładnie dobrana.
hotel babylon obejrzałem dawno temu na tvp2 kilka pierwszych odc i mi się podobało i właśnie co jakiś czas sprawdzam program czy możeby na bbc nie puścili
edit: a kiedy będzie 3 sezon w xvid asd (go w tv nie puszczą na razie), są napisy?
bbc entertainment w cyfrowym polsacie w piątki o 22 pt Powstać z popiołów, jest jeden minus - lektor więc muzykę słabo słychać a bardzo ładnie dobrana. hotel babylon obejrzałem dawno temu na tvp2 kilka pierwszych odc i mi się podobało i właśnie co jakiś czas sprawdzam program czy możeby na bbc nie puścili :)
edit: a kiedy będzie 3 sezon w xvid asd (go w tv nie puszczą na razie), są napisy?
Do 3 sezonu widziałam jak na razie tylko napisy po angielsku.
("Powstać z popiołów" pfft )
A próbowałeś (z brytyjskich) "The Fixer" albo "Paradox"? Są specyficzne, ale nie najgorsze (bardzo, bardzo, bardzo NIE polecam "Demons").
***PL***
***ENG***
Do 3 sezonu widziałam jak na razie tylko napisy po angielsku. ("Powstać z popiołów" pfft :-)) ) A próbowałeś (z brytyjskich) "The Fixer" albo "Paradox"? Są specyficzne, ale nie najgorsze (bardzo, bardzo, bardzo NIE polecam "Demons").
nie oglądałem, paradox czeka na ściągniecie, a fixer to może w przyszłości, na razie próbuję ściągnąć ciekawe seriale 2009, 2010 i nie bardzo mi to wychodzi
oglądam/oglądałem: survivors, jekyll, hustle, ashes to ashes, robin hood, new tricks, daiziel i pascoe, i zaraz obejrzę 2 odc red dwarf, a później w tv
polecam szczególnie oprócz ashes to ashes jeszcze jekyll i hustle
nie oglądałem, paradox czeka na ściągniecie, a fixer to może w przyszłości, na razie próbuję ściągnąć ciekawe seriale 2009, 2010 i nie bardzo mi to wychodzi :] oglądam/oglądałem: survivors, jekyll, hustle, ashes to ashes, robin hood, new tricks, daiziel i pascoe, i zaraz obejrzę 2 odc red dwarf, a później w tv
polecam szczególnie oprócz ashes to ashes jeszcze jekyll i hustle
Też oglądam, nie wytrzymałem w postanowieniu poczekania na cały sezon :P
Jestem po 2gim odcinku 3 sezonu, 3ci czeka sobie:-) jeszcze.
Seria się rozkręca, przypomina mi się sytuacja Sama w 2gim sezonie GENIALNEGO Life on Mars, czy nie sadzicie że scenarzyści mogli pójść na łatwiznę i zechcą to rozwiązać tak samo jak w LoM?
Też oglądam, nie wytrzymałem w postanowieniu poczekania na cały sezon :P:P Jestem po 2gim odcinku 3 sezonu, 3ci czeka sobie:-) jeszcze. Seria się rozkręca, przypomina mi się sytuacja Sama w 2gim sezonie GENIALNEGO Life on Mars, czy nie sadzicie że scenarzyści mogli pójść na łatwiznę i zechcą to rozwiązać tak samo jak w LoM?
Czekam na to, aż cały 3 sezon się pojawi, bo kurczę- oglądając odcinek po odcinku z takimi przerwami, to ja bym nie wyrobił, za dobry jest ten serial
Mam nadzieję, że pojawi sie szybciej w xvid asd, niż dwa pierwsze sezony, ale... Nawet jak nie, to i tak pobiorę go w 700
I kurcze, strasznie lubię Gene Hunta, Alex tak samo- udało się scenarzystom to, co jest najważniejsze. Podobnie jak LoM- wciąga Oby tylko zakończenie było lepsze, niż w przypadku losów Sama, bo ono pozostawiło mi ogromny niedosyt
Czekam na to, aż cały 3 sezon się pojawi, bo kurczę- oglądając odcinek po odcinku z takimi przerwami, to ja bym nie wyrobił, za dobry jest ten serial :D Mam nadzieję, że pojawi sie szybciej w xvid asd, niż dwa pierwsze sezony, ale... Nawet jak nie, to i tak pobiorę go w 700 ;) I kurcze, strasznie lubię Gene Hunta, Alex tak samo- udało się scenarzystom to, co jest najważniejsze. Podobnie jak LoM- wciąga :-) Oby tylko zakończenie było lepsze, niż w przypadku losów Sama, bo ono pozostawiło mi ogromny niedosyt :)
AreQ_BAH, nie widziałem, jaki rozmiar mają odcinki 3 sezonu Stąd te 700, ale miło wiedzieć, że teraz to 550, zawsze to mniej zajętego miejsca na dysku, jak znowu długo by trzeba było czekać na xvid asd
Ach, mam nadzieję, że historia Alex będzie miała pełen happy end
AreQ_BAH, nie widziałem, jaki rozmiar mają odcinki 3 sezonu ;) Stąd te 700, ale miło wiedzieć, że teraz to 550, zawsze to mniej zajętego miejsca na dysku, jak znowu długo by trzeba było czekać na xvid asd :) Ach, mam nadzieję, że historia Alex będzie miała pełen happy end :D
Wiem że nie wiedziałeś, sam ściągałem LoM 2 sezon w 700 setkach , poprzednie sezony AtA też chyba w 700 częściowo były.
Co do zakończenia, to historia w LoM zakończyła się Happy Endem, tylko AtA to trochę zmieniło...
Co do samej Alex, nie lubię jej. Chce Sama.
Wiem że nie wiedziałeś, sam ściągałem LoM 2 sezon w 700 setkach :-), poprzednie sezony AtA też chyba w 700 częściowo były. Co do zakończenia, to historia w LoM zakończyła się Happy Endem, tylko AtA to trochę zmieniło... Co do samej Alex, nie lubię jej. Chce Sama.
Czuję się jak alien - LoM widziałam tylko 2 odcinki 1 sezonu (coś jest nie tak z dostępnością - nie ma nikogo z 100% na torrencie) i to był chyba błąd, bo nie mogę przyzwyczaić się do klimatu lat '70. shisho - co rozumiesz pod pojeciem "Happy End"? Powrót do Molly, związek z Genem? AreQ_BAH - jak dla mnie, to nie można tego traktować jak zmianę, bo to było wyjaśnienie, że 7 lat jeszcze tu przeżył. Każdy w końcu umiera - nawet w tym świecie...
***PL***
***ENG***
Czuję się jak alien - LoM widziałam tylko 2 odcinki 1 sezonu (coś jest nie tak z dostępnością - nie ma nikogo z 100% na torrencie) i to był chyba błąd, bo nie mogę przyzwyczaić się do klimatu lat '70. [b]shisho[/b] - co rozumiesz pod pojeciem "Happy End"? Powrót do Molly, związek z Genem? [b]AreQ_BAH[/b] - jak dla mnie, to nie można tego traktować jak zmianę, bo to było wyjaśnienie, że 7 lat jeszcze tu przeżył. Każdy w końcu umiera - nawet w tym świecie...
Ja wolałem właśnie klimat lat 70 nad 80.
Co do śmieci, tak, wiem że w tym świecie ludzie umierają, bo ten świat jest prawdziwy. Dlatego nie chce by moi ulubieńcy umierali w nierzeczywistym. Wystarczy mi tutaj tej śmierci.
Ja wolałem właśnie klimat lat 70 nad 80. Co do śmieci, tak, wiem że w tym świecie ludzie umierają, bo ten świat jest prawdziwy. Dlatego nie chce by moi ulubieńcy umierali w nierzeczywistym. Wystarczy mi tutaj tej śmierci.