Ashes to Ashes

a long, long time ago..
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Ashes to Ashes

Post autor: spiderpp »

Obrazek

Serial Ashes to Ashes jest czymś w rodzaju kontynuacji serialu stacji BBC pt: 'Life on Mars'. Jego akcja toczy się we wczesnych latach 80 XX wieku. Opowiada on o pewnej policjantce, która zostaje posztrzelona w głowe, aczkolwiek nie umiera, a budzi się właśnie w roku 1981. Powstaje pytanie czy świat, w którym sie znajduje jest prawdziwy...? Każdy odcinek pokazuje nam śledzctwa prowadzone przez naszą bohaterke. (opis ze strony głównej)
Sezon drugi jest w planach.

http://www.filmweb.pl/f429947/Ashes+to+Ashes,2008
http://www.imdb.com/title/tt1008108/
http://www.tv.com/ashes-to-ashes/show/7 ... mmary.html
http://fdb.pl/film/124733-ashes-to-ashes

Serial jest dostępny i napisy też są więc wstawiam do listy.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Ashes To Ashes Seasons1-2 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://thepiratebay.org/torrent/5373722

Proszę o przeniesienie wątku w odpowiednie miejsce.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Wspaniały serial, nie mogę się doczekać 3 sezonu :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Post autor: NIke »

Melduję posłusznie, że trzeci sezon już ruszył! :salut:
Pierwsze myśli po obejrzeniu: "więcej, więcej" i "oby szybko pojawił się z napisami" :).
A tak na poważnie:
Spoiler:
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2010, 12:45 przez NIke, łącznie zmieniany 1 raz.
Hasło/Password: xvidasd.com
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Właśnie pobieram :-) Ale zastanawiam sie czy nie pooglądać na raz całego sezonu, to będzie tradycyjnie 8 odcinków. Tylko, czy dam radę wytrzymać?
Obrazek
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Też się nad tym zastanawiałam, ale stwierdziłam, że nie jestem w stanie się doczekać :D.
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

(szkoda, że tu taka cisza)
No i już po 2 odcinku...
Po wiem jedno: "Uptown Girl" :D - myślałam, że padnę (porównałam nawet z oryginałem i Billy Joel nie wkładał sobie ręki tak głęboko do spodni :P).
Dla zainteresowanych teledysk z serialu (kliknij na "Show" przy "Spoilerze"):
Spoiler:
Obrazek

***PL***

***ENG***
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

[szszsz......... szszsz......... straszne puchy :boi się: ;)]
Widziałam już 3 odcinek 2 sezonu:
Spoiler:
Czy to, że (najwyraźniej) pisze sama ze sobą, oznacza problemy psychiczne? ;)
A jeśli nie, to czy oznacza kłopoty na forum? :scratch:
Obrazek

***PL***

***ENG***
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

super serial! w tv oglądam od 1 sezonu i mam nadzieję, że drugi też pokażą, jest po 3 odc. brytyjczycy robią naprawdę dobre seriale, polecam wszystkim!
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

[Nota do poprzedniego posta: oczywiście chodziło mi o 3 sezon :oops: ]
Łał! Współ-fan! :shock: (na jakiej stacji puszczają, kiedy i pod jakim tytułem?)
Serial jest odlotowy, ale nie jedyny dobry i do tego brytyjski ("Hotel Babylon" też do złych nie należy).
Obrazek

***PL***

***ENG***
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

bbc entertainment w cyfrowym polsacie w piątki o 22 pt Powstać z popiołów, jest jeden minus - lektor więc muzykę słabo słychać a bardzo ładnie dobrana.
hotel babylon obejrzałem dawno temu na tvp2 kilka pierwszych odc i mi się podobało i właśnie co jakiś czas sprawdzam program czy możeby na bbc nie puścili :)

edit: a kiedy będzie 3 sezon w xvid asd (go w tv nie puszczą na razie), są napisy?
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Do 3 sezonu widziałam jak na razie tylko napisy po angielsku.
("Powstać z popiołów" pfft :-)) )
A próbowałeś (z brytyjskich) "The Fixer" albo "Paradox"? Są specyficzne, ale nie najgorsze (bardzo, bardzo, bardzo NIE polecam "Demons").
Obrazek

***PL***

***ENG***
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

nie oglądałem, paradox czeka na ściągniecie, a fixer to może w przyszłości, na razie próbuję ściągnąć ciekawe seriale 2009, 2010 i nie bardzo mi to wychodzi :]
oglądam/oglądałem: survivors, jekyll, hustle, ashes to ashes, robin hood, new tricks, daiziel i pascoe, i zaraz obejrzę 2 odc red dwarf, a później w tv

polecam szczególnie oprócz ashes to ashes jeszcze jekyll i hustle
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Też oglądam, nie wytrzymałem w postanowieniu poczekania na cały sezon :P:P
Jestem po 2gim odcinku 3 sezonu, 3ci czeka sobie:-) jeszcze.
Seria się rozkręca, przypomina mi się sytuacja Sama w 2gim sezonie GENIALNEGO Life on Mars, czy nie sadzicie że scenarzyści mogli pójść na łatwiznę i zechcą to rozwiązać tak samo jak w LoM?
Obrazek
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Czekam na to, aż cały 3 sezon się pojawi, bo kurczę- oglądając odcinek po odcinku z takimi przerwami, to ja bym nie wyrobił, za dobry jest ten serial :D
Mam nadzieję, że pojawi sie szybciej w xvid asd, niż dwa pierwsze sezony, ale... Nawet jak nie, to i tak pobiorę go w 700 ;)
I kurcze, strasznie lubię Gene Hunta, Alex tak samo- udało się scenarzystom to, co jest najważniejsze. Podobnie jak LoM- wciąga :-) Oby tylko zakończenie było lepsze, niż w przypadku losów Sama, bo ono pozostawiło mi ogromny niedosyt :)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

W 550tkach jak już;-)
No mnie ciągle brakuje Sama:( to była moja ulubiona postać. Nienawidzę jak
Spoiler:
Obrazek
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

AreQ_BAH, nie widziałem, jaki rozmiar mają odcinki 3 sezonu ;) Stąd te 700, ale miło wiedzieć, że teraz to 550, zawsze to mniej zajętego miejsca na dysku, jak znowu długo by trzeba było czekać na xvid asd :)
Ach, mam nadzieję, że historia Alex będzie miała pełen happy end :D
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Wiem że nie wiedziałeś, sam ściągałem LoM 2 sezon w 700 setkach :-), poprzednie sezony AtA też chyba w 700 częściowo były.
Co do zakończenia, to historia w LoM zakończyła się Happy Endem, tylko AtA to trochę zmieniło...
Co do samej Alex, nie lubię jej. Chce Sama.
Obrazek
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Czuję się jak alien - LoM widziałam tylko 2 odcinki 1 sezonu (coś jest nie tak z dostępnością - nie ma nikogo z 100% na torrencie) i to był chyba błąd, bo nie mogę przyzwyczaić się do klimatu lat '70.
shisho - co rozumiesz pod pojeciem "Happy End"? Powrót do Molly, związek z Genem?
AreQ_BAH - jak dla mnie, to nie można tego traktować jak zmianę, bo to było wyjaśnienie, że 7 lat jeszcze tu przeżył. Każdy w końcu umiera - nawet w tym świecie...
Obrazek

***PL***

***ENG***
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ja wolałem właśnie klimat lat 70 nad 80.
Co do śmieci, tak, wiem że w tym świecie ludzie umierają, bo ten świat jest prawdziwy. Dlatego nie chce by moi ulubieńcy umierali w nierzeczywistym. Wystarczy mi tutaj tej śmierci.
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ