[quote="Yugi_2142"]nie mogę się zgodzić że był to jakiś "zapchaj" odcinek[/quote] Ale zauważ, że wszystko co występowało w tym odcinku już kiedyś było!
[spoiler]Zmęczenie Deana - było, Pokój z hamburgerami - było, Motyw ze wskrzeszaniem bliskich - było, [/spoiler] Tak naprawdę nic nowego ten odcinek nie wniósł - to tylko miks starych i oklepanych scenek - ja mam przynajmniej takie odczucie.
Hmmm...wśród fanów serialu odcinek wywołał zaciekłe dyskusje natury ogólnej...a chyba o to twórcom chodziło.
Nie będę tu przytaczać argumentów bo niektóre są dość hermetyczne że tak powiem i zrozumiałe dla kogoś kto zna serial na wylot.
Spoiler:
W skrócie pokłóciliśmy się głównie o motywacje psychologiczne i sposób wykorzystania "miecza Lucyfera" przez Deana, co (pamiętając co było wyraźnie powiedziane w 4x16) jest zadziwiające ....Spekulacje, ehhh:D
W każdym razie dalej nie wiadomo kompletnie jak to sie skończy
Kripke jest " genius of evil" jak go nazywa część fandomu, reszta używa mniej uprzejmych określeń, chociaż wszyscy go wielbią
A z twoim zdaniem pozwolę sobie uprzejmie się nie zgodzić...
Hmmm...wśród fanów serialu odcinek wywołał zaciekłe dyskusje natury ogólnej...a chyba o to twórcom chodziło. Nie będę tu przytaczać argumentów bo niektóre są dość hermetyczne że tak powiem i zrozumiałe dla kogoś kto zna serial na wylot.
[spoiler] W skrócie pokłóciliśmy się głównie o motywacje psychologiczne :D i sposób wykorzystania "miecza Lucyfera" przez Deana, co (pamiętając co było wyraźnie powiedziane w 4x16) jest zadziwiające :D ....Spekulacje, ehhh:D[/spoiler]
W każdym razie dalej nie wiadomo kompletnie jak to sie skończy :D Kripke jest " genius of evil" jak go nazywa część fandomu, reszta używa mniej uprzejmych określeń, chociaż wszyscy go wielbią :D
A z twoim zdaniem pozwolę sobie uprzejmie się nie zgodzić... :-)
[quote="Shen"]Stanowczo za malo pokazuja Lucyfera w tym sezonie i nie wiem jak chca apokalipse zamknac w tych paru ostatnich odcinkach.[/quote] Co racja to racja :( mam nadzieję, że zakończenie będzie dobre :)
Ogladajac ten odcinek mialem nieustajace wrazenie ze scenarzysci za duzo Gaimana sie naczytali ;p Odcinek swietny, kolejne tez zapowiadaja sie kozacko [spoiler] do ubicia zostalo dwoch jezdzcow i Lucek. Szkoda Gabriela, lubilem odcinki z jego udzialem.[/spoiler]
Ciekawe czy zobaczymy w jakiejkolwiek formie Michała i boga.
Lucy! I'm home.
IHMO jeden z lepszych odcinków. Podzielam zdanie Shena ze spoilera.
Spoiler:
Też lubiłem Gabriela. Nie mogę się już doczekać odcinka z zarazą. Obrzydliwy jest, ale uwielbiam tego aktora.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Świetny odcinek :ok2 [spoiler]Szkoda Gabriela, gość miał niezłe teksty :-) . Juz chyba wiadomo o czym będzie 6 sezon :scratch: :smile: chyba będą walczyć z pogańskimi bożkami :scratch: [/spoiler]
Mnie rozwaliła ta wstawka z Ghostfacers gracek17, co do fabuły kolejnego sezonu to nie był bym taki pewien, w końcu w tym odcinku cała banda pogańskich bogów została skasowana przez Lucyfera. Nie bardzo zostało więc komu robić zamieszanie w 6stym sezonie.
[spoiler]Mnie rozwaliła ta wstawka z Ghostfacers :haha [b]gracek17[/b], co do fabuły kolejnego sezonu to nie był bym taki pewien, w końcu w tym odcinku cała banda pogańskich bogów została skasowana przez Lucyfera. Nie bardzo zostało więc komu robić zamieszanie w 6stym sezonie.[/spoiler]
Ha...no i admin się doczekał...lepiej późno niż wcale
Odcinek podobał mi się średnio...za bardzo mi śmierdziało 1 sezonem momentami
Spoiler:
Cały czas miałam wrażenie, że cała ta historia miała się rozgrywać gdzieś w 1 albo 2 sezonie, a po przeróbkach trochę na siłę dodano Gabcia, Lucka i Apokalipsę.... Widac to było zwłaszcza po rolach chłopaków.
Ale czasem zdarzają się średnie odcinki...rzadko ale jednak.
Następny zapowiada się genialnie
Ha...no i admin się doczekał...lepiej późno niż wcale :D Odcinek podobał mi się średnio...za bardzo mi śmierdziało 1 sezonem momentami :-p
[spoiler] Cały czas miałam wrażenie, że cała ta historia miała się rozgrywać gdzieś w 1 albo 2 sezonie, a po przeróbkach trochę na siłę dodano Gabcia, Lucka i Apokalipsę.... Widac to było zwłaszcza po rolach chłopaków. :-p [/spoiler]
Ale czasem zdarzają się średnie odcinki...rzadko ale jednak. Następny zapowiada się genialnie :D
Przynajmej wiemy jaką drogą pójdą bracia.[spoiler]Bardzo podoba mi się postać zarazy.W sumie zostały 3 odcinki gdzie muszą pokonać 2 jeźdżców i lucyfera.Oj będzie się działo[/spoiler]
Bardzo podoba mi się postać zarazy.W sumie zostały 3 odcinki gdzie muszą pokonać 2 jeźdżców i lucyfera.Oj będzie się działo
O ile temat zakończy się w tym sezonie, a nie zostanie przeciągnięty na następny.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
[quote="duzybumcyk"][spoiler]Bardzo podoba mi się postać zarazy.W sumie zostały 3 odcinki gdzie muszą pokonać 2 jeźdżców i lucyfera.Oj będzie się działo[/spoiler][/quote]
O ile temat zakończy się w tym sezonie, a nie zostanie przeciągnięty na następny.
[quote="panjandrum"]O ile temat zakończy się w tym sezonie, a nie zostanie przeciągnięty na następny.[/quote] Trzy odcinki to mało, ale moim zdaniem kolejny sezon o tym samym byłby przesadą...
[spoiler] [quote="camze"]Yugi_2142 została jeszcze Kali, która sprawia wrażenie dość potężnej. A co do odcinka to po prostu genialny... [/quote] Właśnie :) i w dodatku mówiła, że są ich (bożków) miliony. :) [/spoiler]
[b]BTW[/b] Czy 'Zaraza' nie powinna być 'Plagą'? :scratch: :smile: [b]beata101[/b] czy nie mówiłaś, że ten aktor miał być 'Śmiercią'? :scratch:
wraca ceowley pomaga chłopakom i składa ofertę Bobbiemu.szkoda, że nie dorwali w tym odcinku żadnego jeźdzca,Strasznie dużo akcji muszą upakować w dwa ostatnie odcinki
odcinek zaskoczył mnie.Nie spodziewałem się tego.[spoiler]wraca ceowley pomaga chłopakom i składa ofertę Bobbiemu.szkoda, że nie dorwali w tym odcinku żadnego jeźdzca,Strasznie dużo akcji muszą upakować w dwa ostatnie odcinki[/spoiler]