Terminator the Sarah Connor Chronicles

a long, long time ago..
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Coach_25 »

Oglądnąłem pierwszy odcinek i całkiem nieźle się wszystko zapowiada. Co prawda serial nie jest zgodny z tym co pokazano w T3, ale i tak jest dobrze :)
rand
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rand »

Oglądnąłem pierwszy odcinek i całkiem nieźle się wszystko zapowiada. Co prawda serial nie jest zgodny z tym co pokazano w T3, ale i tak jest dobrze
Czytajcie uważnie, na wielu forach jest tak, ludzie ciągle narzekają w tym serialu że jest niezgodny z T3 itd. Ale prawda jest taka że to alternatywa do wydarzeń z trójki. Akcja dzieje sie po częsci 2!!!

Mi serialik póki co bardzo sie podoba, zwłaszcza po wielu negatywnych opiniach, przysiadłem do dwóch pierwszych odcinków raczej ze złym nastawieniem i sie ładnie zdziwiłem :)
Wiadomo nie zrobią serialu który dorównałby T2, ale taka rzecz jest po prostu niemożliwa. Ja póki co nie narzekam, tylko ciekaw jestem jak bedzie dalej ze scenariuszem, każdy wie jak to było w filmach, świetna akcja, dobry scenariusz z zakończeniem i jakoś nie wyobrazam sobie takiego Terminatora trwającego te 7 godzin ( bo tyle załóżmy trwa 10 odcinków serialu ). Mam nadzieje że po pracowali nad scenariuszem i nas nie zanudzą w połowie sezonu :P
Trzymam kciuki, także za widownie w USA, bo drugi odcinek miał spadek oglądalnosci o 8 milionów widzów :P
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Odcinek trzeci więcej niż przyzwoity. W tej chwili z seriali ogólnie pojętej akcji, ten ogląda mi się najprzyjemniej. Może to dlatego, że innych w zasadzie nie oglądam ;)

Tak czy siak, jedna scena znakomita i dwie bardzo dobre: znakomita - sen Sary na początku odcinka (naprawdę ktoś nad tym pomyślał, bardzo dobrze zainscenizowane); bardzo dobre - wątek z dachem sali gimnastycznej i scena końcowa - to oczywiście nie te wrażenia, co z filmu, ale jednak "born in blood" może się podobać :)

No i nadal śmiesznie nieporadna strażniczka Connora :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

[1x03] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Jak na raize to srednio mi ten serial przypadl do gustu.
Jak sie nei rozkreci w jakis znaczacy sposob do 5-6 odcinka to chyba go odpuszcze.
Ile w kolko mozna ogladac to samo.

mini spojler

Sara sie martwi==>John sie buntuje==>Terminatorka sie uczy jak byc cool nastolatka==>Zli terminatorzy atakuja==>Strzelanina/poscig samochodem/ucieczka==>Sara sie martwi

koniec mini spojlera
Fakt faktem 3 odcinek byl jak do tej pory chyba najlepszy ale obawiam sie o przyszlosc tego serialu...
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: qwertz »

Współproducentami serialu są producenci T2 i T3, więc nawet jeśli show po kilku odcinkach okaże się kiepskim średniakiem, producenci mogą go sztucznie pociągnąć do końca przynajmniej pierwszej serii - ludzie i tak polecą na magiczne słowo "Terminator" (na co wskazuje sukces pierwszego odcinka, a słaby poziom - zniżkę oglądalności drugiego epizodu).

A co do kolejnej części filmowej: reżyserem jest człowiek, który "popełnił" Aniołki Charliego oraz kilka teledysków, więc nie wróżę reżyserki na wysokim, światowym poziomie (jedynie jego We are Marshall trzymało jako-taki poziom). Zachęca jedynie Christian Bale w roli Johna Connora no i prezentowana rzeczywistość - świat po wybuchu wojny.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

obejrzałem 3 odcinek, i cóż całkiem fajny, sporo humoru związanego z terminatorką, ogólnie mam pozytywne wrażenia, ale odczuwa się taki jakiś brak dynamizmu w serialu :/. mam nadzieje że cos sie jednak zacznie dziać

Bardzo fajna scena początkowa odcinka - sen Sary :)
Awatar użytkownika
Rushq
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Rushq »

serial calkiem ciekawy faktcznie..zastanawia mnie tylko motyw z 2 epizodu kiedy to terminator strail glowe a poznej..bez niej trafil do goscia ktory trzymal ja w domu...tego smieciarza..hmm troche mnie to nawet rozbawilo...a z drugiej strony nie wiem ja to mozliwe..hmm :?
Bylem czlonkiem grupy XviD asd --> ale to bylo kiedys :-)
Spawn
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Spawn »

naprawde myslicie ze jest przyzwoicie narazie? ogladam bo wychodzi w sumie;] i bo to terminator, ale srednio jestem zachwycony. narobią sobie wątków a potem sie okaze ze nic nie wspołgra z 3cia częscią;] (update: doszło , że przeciez przeniesli sie do przyszłosci wiec własciwie są po trzeciej czesci filmu;])

jeden drobny szczególik apropos filmu i serialu. (juz pomijam pierwsza czesc jak bohater poczęto;] ) Mowią co troche jak sie przenosza ze nie przenosi rzeczy no bo costam, dlatego ludzie musieli sie cofnąc i stworzyć bron, ale dlaczego niby i JAK sami terminatorzy si przenoszą jak głową oddzielona od reszty tego terminatora "zlego" sie przeniosła razem z connorami? mimo ze oni zostali bez ubran ;] co zawsze sie sprawdza jako odwrócenie uwagi:)
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Rushq pisze:zastanawia mnie tylko motyw z 2 epizodu kiedy to terminator strail glowe a poznej..bez niej trafil do goscia ktory trzymal ja w domu...
Wystarczy, że głowa i korpus mają własne zasilanie oraz nadajnik GPS w ważnych częściach ciała. Bo chyba w przyszłości GPSy nadal są w użyciu.
Spawn pisze:nic nie wspołgra z 3cia częscią
Ile razy trzeba powtarzać, że to alternatywna do części trzeciej rzeczywistość?
Spawn pisze:dlaczego niby i JAK sami terminatorzy si przenoszą
Bodajże w pierwszej części filmowej wyjaśniono, że jeśli Terminator jest obłożony ludzką tkanką, jest przez wehikuł traktowany jak człowiek, czyli przenoszony.
Spawn pisze:głową oddzielona od reszty tego terminatora "zlego" sie przeniosła razem z connorami
A tego to już nikt nie wie :P

To takie moje przemyślenia.

PS. Zaznaczajcie spojlery, bo pewnie nie wszyscy od razu po premierze oglądają odcinki.
Sott23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sott23 »

Helventis pisze:Bardzo fajna scena początkowa odcinka - sen Sary
Dobre wprowadzenie dobre :)
Właśnie zaraz zacznę 3odc , jak dla mnie serial nie jakiś najlepszy ale mi sie podoba ;)
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

No wkońcu udało mnie się obejrzeć ten serial. Ogólnie stwierdzam, ze jest ciekawy i mam nadzieje ze nikt nie wpadnie na "genialny" pomysł zdjecia go z anteny przed jakimś ciekawym zakończeniem.
We are against piracy, please don't attack ships.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Dlatego też wolę sobie poczekać z oglądaniem :P

Chociaż w gruncie rzeczy teraz jest mało prawdopodobne, że ściągali z anteny takie seriale, bowiem i tak nie mają co puszczać. No chyba, że powtórki. Kto ich tam wie... :lol:
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

A może i ściągną ten serial. Z tego co czytałem tylko pilot miał bardzo dużą oglądalność, drugą część oglądało (jak na amerykańskie warunki) bardzo mało ludzi. Chociaż mnie osobiście serial się podoba. Mam nadzieję, że będą go puszczać regularnie co tydzień (nie tak jak np. Prison Break), bo przez praktyki często spamiętać co się działo w poprzednim odcinku.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Już nie jest puszczany regularnie przecież w tym tygodniu nie było :evil:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Może im coś wypadło :-P

Teraz przez cały luty ma być co tydzień 1 odcinek, a 4 marca mają być nawet 2 odcinki od razu, co do późniejszych odcinków nie ma podanej jeszcze daty :)
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Yogi_18 pisze:Może im coś wypadło :-P

Teraz przez cały luty ma być co tydzień 1 odcinek, a 4 marca mają być nawet 2 odcinki od razu, co do późniejszych odcinków nie ma podanej jeszcze daty :)
Bo nie ma nakręconych. Z 13 odcinków mają 8, albo 9 gotowych.

Kolejna sprawa to oglądalność. Trzeci odcinek oglądało w USA zalewnie 8,66 mln widzów. Obawiam się że jak spadnie poniżej 8 milionów to zaczną się zastanawiać na przyszłością serialu.
Dla porównania Prison Break emitowany też na FOXie ale godzinę wcześniej miał 7,83 mln widzów, czyli jak na 3 sezon PB to dość dobry wynik. Choć poprzednie sezony miały niewiele więcej widzów.
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

W poniedziałek nie było serialu (tego jak i wielu innych), bo większość stacji nadawała przemówienie propagandowe Busha w Kongresie USA.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

[1x04] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Dzięki!
Odcinek fajny, ciekawa pomysł z "chomikowaniem" materialu.
We are against piracy, please don't attack ships.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ