Terminator the Sarah Connor Chronicles
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
-
Wskaż do odpowiedzi
Czytajcie uważnie, na wielu forach jest tak, ludzie ciągle narzekają w tym serialu że jest niezgodny z T3 itd. Ale prawda jest taka że to alternatywa do wydarzeń z trójki. Akcja dzieje sie po częsci 2!!!Oglądnąłem pierwszy odcinek i całkiem nieźle się wszystko zapowiada. Co prawda serial nie jest zgodny z tym co pokazano w T3, ale i tak jest dobrze
Mi serialik póki co bardzo sie podoba, zwłaszcza po wielu negatywnych opiniach, przysiadłem do dwóch pierwszych odcinków raczej ze złym nastawieniem i sie ładnie zdziwiłem

Wiadomo nie zrobią serialu który dorównałby T2, ale taka rzecz jest po prostu niemożliwa. Ja póki co nie narzekam, tylko ciekaw jestem jak bedzie dalej ze scenariuszem, każdy wie jak to było w filmach, świetna akcja, dobry scenariusz z zakończeniem i jakoś nie wyobrazam sobie takiego Terminatora trwającego te 7 godzin ( bo tyle załóżmy trwa 10 odcinków serialu ). Mam nadzieje że po pracowali nad scenariuszem i nas nie zanudzą w połowie sezonu

Trzymam kciuki, także za widownie w USA, bo drugi odcinek miał spadek oglądalnosci o 8 milionów widzów

-
Wskaż do odpowiedzi
Odcinek trzeci więcej niż przyzwoity. W tej chwili z seriali ogólnie pojętej akcji, ten ogląda mi się najprzyjemniej. Może to dlatego, że innych w zasadzie nie oglądam
Tak czy siak, jedna scena znakomita i dwie bardzo dobre: znakomita - sen Sary na początku odcinka (naprawdę ktoś nad tym pomyślał, bardzo dobrze zainscenizowane); bardzo dobre - wątek z dachem sali gimnastycznej i scena końcowa - to oczywiście nie te wrażenia, co z filmu, ale jednak "born in blood" może się podobać
No i nadal śmiesznie nieporadna strażniczka Connora

Tak czy siak, jedna scena znakomita i dwie bardzo dobre: znakomita - sen Sary na początku odcinka (naprawdę ktoś nad tym pomyślał, bardzo dobrze zainscenizowane); bardzo dobre - wątek z dachem sali gimnastycznej i scena końcowa - to oczywiście nie te wrażenia, co z filmu, ale jednak "born in blood" może się podobać

No i nadal śmiesznie nieporadna strażniczka Connora

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
Jak na raize to srednio mi ten serial przypadl do gustu.
Jak sie nei rozkreci w jakis znaczacy sposob do 5-6 odcinka to chyba go odpuszcze.
Ile w kolko mozna ogladac to samo.
mini spojler
Sara sie martwi==>John sie buntuje==>Terminatorka sie uczy jak byc cool nastolatka==>Zli terminatorzy atakuja==>Strzelanina/poscig samochodem/ucieczka==>Sara sie martwi
koniec mini spojlera
Fakt faktem 3 odcinek byl jak do tej pory chyba najlepszy ale obawiam sie o przyszlosc tego serialu...
Jak sie nei rozkreci w jakis znaczacy sposob do 5-6 odcinka to chyba go odpuszcze.
Ile w kolko mozna ogladac to samo.
mini spojler
Sara sie martwi==>John sie buntuje==>Terminatorka sie uczy jak byc cool nastolatka==>Zli terminatorzy atakuja==>Strzelanina/poscig samochodem/ucieczka==>Sara sie martwi
koniec mini spojlera
Fakt faktem 3 odcinek byl jak do tej pory chyba najlepszy ale obawiam sie o przyszlosc tego serialu...

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi
Współproducentami serialu są producenci T2 i T3, więc nawet jeśli show po kilku odcinkach okaże się kiepskim średniakiem, producenci mogą go sztucznie pociągnąć do końca przynajmniej pierwszej serii - ludzie i tak polecą na magiczne słowo "Terminator" (na co wskazuje sukces pierwszego odcinka, a słaby poziom - zniżkę oglądalności drugiego epizodu).
A co do kolejnej części filmowej: reżyserem jest człowiek, który "popełnił" Aniołki Charliego oraz kilka teledysków, więc nie wróżę reżyserki na wysokim, światowym poziomie (jedynie jego We are Marshall trzymało jako-taki poziom). Zachęca jedynie Christian Bale w roli Johna Connora no i prezentowana rzeczywistość - świat po wybuchu wojny.
A co do kolejnej części filmowej: reżyserem jest człowiek, który "popełnił" Aniołki Charliego oraz kilka teledysków, więc nie wróżę reżyserki na wysokim, światowym poziomie (jedynie jego We are Marshall trzymało jako-taki poziom). Zachęca jedynie Christian Bale w roli Johna Connora no i prezentowana rzeczywistość - świat po wybuchu wojny.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Rushq
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
serial calkiem ciekawy faktcznie..zastanawia mnie tylko motyw z 2 epizodu kiedy to terminator strail glowe a poznej..bez niej trafil do goscia ktory trzymal ja w domu...tego smieciarza..hmm troche mnie to nawet rozbawilo...a z drugiej strony nie wiem ja to mozliwe..hmm :?
Bylem czlonkiem grupy XviD asd --> ale to bylo kiedys 

-
Wskaż do odpowiedzi
naprawde myslicie ze jest przyzwoicie narazie? ogladam bo wychodzi w sumie;] i bo to terminator, ale srednio jestem zachwycony. narobią sobie wątków a potem sie okaze ze nic nie wspołgra z 3cia częscią;] (update: doszło , że przeciez przeniesli sie do przyszłosci wiec własciwie są po trzeciej czesci filmu;])
jeden drobny szczególik apropos filmu i serialu. (juz pomijam pierwsza czesc jak bohater poczęto;] ) Mowią co troche jak sie przenosza ze nie przenosi rzeczy no bo costam, dlatego ludzie musieli sie cofnąc i stworzyć bron, ale dlaczego niby i JAK sami terminatorzy si przenoszą jak głową oddzielona od reszty tego terminatora "zlego" sie przeniosła razem z connorami? mimo ze oni zostali bez ubran ;] co zawsze sie sprawdza jako odwrócenie uwagi:)
jeden drobny szczególik apropos filmu i serialu. (juz pomijam pierwsza czesc jak bohater poczęto;] ) Mowią co troche jak sie przenosza ze nie przenosi rzeczy no bo costam, dlatego ludzie musieli sie cofnąc i stworzyć bron, ale dlaczego niby i JAK sami terminatorzy si przenoszą jak głową oddzielona od reszty tego terminatora "zlego" sie przeniosła razem z connorami? mimo ze oni zostali bez ubran ;] co zawsze sie sprawdza jako odwrócenie uwagi:)
-
Wskaż do odpowiedzi
Wystarczy, że głowa i korpus mają własne zasilanie oraz nadajnik GPS w ważnych częściach ciała. Bo chyba w przyszłości GPSy nadal są w użyciu.Rushq pisze:zastanawia mnie tylko motyw z 2 epizodu kiedy to terminator strail glowe a poznej..bez niej trafil do goscia ktory trzymal ja w domu...
Ile razy trzeba powtarzać, że to alternatywna do części trzeciej rzeczywistość?Spawn pisze:nic nie wspołgra z 3cia częscią
Bodajże w pierwszej części filmowej wyjaśniono, że jeśli Terminator jest obłożony ludzką tkanką, jest przez wehikuł traktowany jak człowiek, czyli przenoszony.Spawn pisze:dlaczego niby i JAK sami terminatorzy si przenoszą
A tego to już nikt nie wieSpawn pisze:głową oddzielona od reszty tego terminatora "zlego" sie przeniosła razem z connorami

To takie moje przemyślenia.
PS. Zaznaczajcie spojlery, bo pewnie nie wszyscy od razu po premierze oglądają odcinki.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
A może i ściągną ten serial. Z tego co czytałem tylko pilot miał bardzo dużą oglądalność, drugą część oglądało (jak na amerykańskie warunki) bardzo mało ludzi. Chociaż mnie osobiście serial się podoba. Mam nadzieję, że będą go puszczać regularnie co tydzień (nie tak jak np. Prison Break), bo przez praktyki często spamiętać co się działo w poprzednim odcinku.
-
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Bo nie ma nakręconych. Z 13 odcinków mają 8, albo 9 gotowych.Yogi_18 pisze:Może im coś wypadło :-P
Teraz przez cały luty ma być co tydzień 1 odcinek, a 4 marca mają być nawet 2 odcinki od razu, co do późniejszych odcinków nie ma podanej jeszcze daty
Kolejna sprawa to oglądalność. Trzeci odcinek oglądało w USA zalewnie 8,66 mln widzów. Obawiam się że jak spadnie poniżej 8 milionów to zaczną się zastanawiać na przyszłością serialu.
Dla porównania Prison Break emitowany też na FOXie ale godzinę wcześniej miał 7,83 mln widzów, czyli jak na 3 sezon PB to dość dobry wynik. Choć poprzednie sezony miały niewiele więcej widzów.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Oceń ten serial