Happy Town

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Drugi odcinek bardzo fajny. Serial ma niezłą atmosferę, może nie jest to horror sensu stricto, ale w sumie właśnie taki, jak nazwa działu - z dreszczykiem :) Swoją drogą rozbawiły mnie uwagi poczynione na jednym z forów, że syn szeryfa jest nijaki :) W tym odcinku jest scena, w której wykazuje się wielce dynamiczną postawą ;)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Ogląda to ktoś jeszcze? Już całość jest tylko napisów jeszcze nie ma do 7 i 8..

To co innego niż twin peaks, kompletnie inny klimat, to jest podobne do harper's island tylko chyba trochę lepsze.
W twin peaks na pierwszy rzut oka nic się nie dzieje, ale to jest właśnie ten sposób budowania klimatu, oglądam właśnie twin peaks w tv i trochę żałuję, bo dużo zapominam w ciągu tygodnia, wczoraj obejrzałem 2x01 i po prostu miażdży! wciąga, niepokoi itd. a w happy town nuda, oczywiście nie cały czas, tylko wtedy kiedy gadają o niczym co teraz jest prawie wszędzie :/
klimat jest słabo budowany, a na końcu mamy cliffchanger idiotyzm dzisiejszej tv, w twin peaks/lost mamy klimat i cliffchanger który jeszcze polepsza klimat i w przypadku lost myślimy cały tydzień o serialu, tylko w lost mi się tak zdarzyło (ale już w s6 więcej myślę o tajemnicy clarka kenta hehe)
amc by pewnie sobie poradziło z takim serialem :]

ale happy town i tak ciekawy, końcówka, szeryf i chloe.. zobaczę całość
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ja mam zamiar pooglądać w całości, kompletuje sobie a zasiądę do posiłku jak wszystkie dania będą już na stole, łącznie z deserem.
Obrazek
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

i dobrze robisz, ja nie wytrzymałem pewnie przez wczorajsze twin peaks, apetyt rośnie w miarę jedzenia, na deser sobie trochę poczekam, będzie lepiej smakował ;)

biorę się za drugie danie :]
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Mi zostały ostatnie 2 odcinki i chyba nie będę czekać na napisy, angielskie powinny wystarczyć. Więc dziś wieczorem już będę po deserze ;) ciekawe jak tą całą historię zakończą..
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

drugie danie lepsze od pierwszego, w 24min bardzo klimatyczna scena, później klimat zepsuty, co nie zmienia faktu, że jest w tym potencjał, dowiadujemy się kto zabił tego typka z pierwszego odcinka, i to nie
Spoiler:
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

ale już przy deserze mnie mdliło :] szczerze mówiąc końcówka najlepsza choć i tak głupia itd. podobna trochę do końcówki flashforward jak dobrze pamiętam, "myśleliśmy, że rozciągniemy tę historię z 2 odcinków (tyle powinno być) na 3 sezony w takim tempie, a tu cancel, no to w 10min jakieś tam wyjaśnienie, atak na posterunek, nagle coś się dzieje i po kilku minutach koniec serialu, specjalnie nie wyjaśnione kim jest ta babka itd. ale nie chce się nawet człowiekowi zastanawiać.. oczywiście flashforward lepszy był..

nie polecam
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Szczerze powiedziawszy zawiodłem się na zakończeniu tego serialu, ciężko to nazwać zakończeniem, zmarnowałem tylko czas na ten serial :]
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ta? To wywalę i nie będę oglądać :] Czekałem na całośc dobrze że nei straciłem czasu :P
Obrazek
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

AreQ_BAH bardzo dobrze, że nie marnowałeś, bo wyjaśnienie jakichkolwiek zagadek w tym serialu zawodzi.
Awatar użytkownika
amon31
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: amon31 »

ale się czepiacie, serial jest całkiem niezły, tylko że koro szanowni panowie ze stacji ABC postawili walnąć cancela no to głupio wypada końcówka, przecież to jasne, że nikt nie będzie zadowolony z zakończenia serialu który został anulowany i nagle na kolanie trzeba coś wymyślić. Myślę, że historia i wątki poboczne rozwinęły by się bardzo ciekawie, gdyby dalej istniał, a tak niestety pozostaje niedosyt.

Moja rada jest taka: niech każdy kto zasiada do tej serii jest świadom, że została anulowana, więc nie ma się co spodziewać wszystkich, nawet najbardziej kluczowych wyjaśnień, bo wtedy każdy będzie zrzędził po 8 odcinkach.
Concience is a killer!!!
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

ale gdyby nie anulowali to i tak by było nudno, nie chciało by mi się czekać na 2 sezon, taka historia to na film telewizyjny..
Awatar użytkownika
amon31
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: amon31 »

mi się fajnie oglądało, twin peaks to to nie był, ale dziś są przecież inne czasy i takich serii jak twin peaks, drużyna A, czy columbo już nie kręcą, dzisiejszy widz chce czegoś innego, więc nie można temu serialowi zarzucać że każdy chciał coś jak twin peaks, może i miejscami był nudnawy, ale za to lekkostrawny
Concience is a killer!!!
pesti69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: pesti69 »

mam w planie obejrzenie tego serialu bo slyszalam ze ma porywajaca fabule z gorszym zakonczeniem, ale zawsze tak jest jak produkcja zostaje zamknieta nagle... ;] mam tylko nadzieje ze sie calosc jakos trzyma, narazie widzialam pierwszy odcinek na FoxLife i wciaga, wciaga
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

ja obejrzałam calosc i mi sie bardzo podobalo nawet zakonczenie mi sie podoblo gdyby nie byl to koniec serialu to z takim zakonczeniem mieli by swietny start do kolejnego sezonu no ale niestety zdjeto naprawde fajny i wciagajacy serial :(

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ