🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Covert Affairs (2010)

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Helventis
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

USA Covert Affairs (2010)

Post autor: Helventis »

Covert Affairs (2010)

Obrazek

Nowa propozycja serialowa stacji USA Network. Bohaterką serialu jest Annie Walker, władająca kilkoma językami dziewczyna która zdecydowała się dołączyć do CIA. Jeszcze przed zakończeniem szkolenia zostaje wezwana do głównej siedziby Agencji by pomóc w schwytaniu rosyjskiego zabójcy.

[youtube][/youtube]

Napisy: Robią się, może jeszcze dziś będą do 1 odcinka

1 odcinek Bardzo spoko. Nawet nie zauważyłem kiedy ten czas zleciał a pilot trwa nieco ponad godzinę. Myślę że do głównej bohaterki da się przyzwyczaić, wydaje się zdecydowanie sympatyczniejsza niz ta laska z Haven :P. Jakby to wyszło na jesieni to nie wiem czy bym wogólę tą pozycje zauważył ale teraz jak do premiery 6 sezonu Weeds posucha straszna (tylko True Blood sensowne w miare) to spróbowałem serialik i jest git
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Cóż Piper Perabo była śliczna za czasów Coyote Ugly i mimo upływu 12 lat wciąż jest śliczna :)

A w serialu mamy jeszcze Jake-a 2.0. Fajny duet, może coś z tego bedzie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Podoba mi się ten serial!
Dobra aktorka, dobrze potrafi grać, do tego serial napełniony wartką akcją, dobry na wakacje:-)
Obrazek
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

No, jak na razie nawet nieźle, tylko jak widzę Christophera Gorhama od razu mi się przypomina Harper's Island. Jak ktoś oglądał to wie :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Zapraszam do działu Up&Down z tego co widziałem są tam dwa pierwsze odcinki serialu;-)
Obrazek
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Dzięki AreQ_BAH :)
Do Piper Perabo kiedyś miałam słabość, ciekawe jak w tym serialu się prezentuje.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Pilot był całkiem dobry: dużo akcji, trochę humoru i bardzo sympatyczna główna bohaterka - mieszanka w sam raz na wakacje. Po zachęcającym pilocie wziąłem się za kolejny odcinek.

Niestety, drugi odcinek mnie rozczarował. Fabuła w zarysie przedstawia się następująco: kobieta przychodzi do siedziby CIA i mówi, że jej kilkuletni genialny syn wykrył zaszyfrowane szpiegowskie przekazy radiowe (!). Okazuje się, że to prawda i w związku z tym matka i syn są w niebezpieczeństwie. Panna Walker musi więc ich chronić, a także dowiedzieć się kto stoi za tymi przekazami.

Wątek przewodni też został potraktowany po macoszemu i rozwijany jest na zasadzie znanej z Burn Notice - niby ten wątek jest i gdzieś się tam przewija, ale tak naprawdę żadnego konkretnego rozwoju sytuacji nie ma.

Obejrzę jeszcze trzeci odcinek, ale jeśli będzie na podobnym poziomie co poprzedni, to zrezygnuję z serialu. Poczekam na Undercovers Abramsa - może będzie bardziej w stylu Alias...
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Niestety miałem podobnie jak ty a jeszcze postać niewidomego byłego agenta(żebym nie został źle zrozumiany, niesamowicie dobrze się porusza bez wzroku,wiem lasery itp. ale mnie jakoś nie przekonuje)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Trzeci odcinek pod względem fabularnym prezentuje się lepiej od poprzedniego. Tak więc nie rezygnuję jeszcze z tego serialu - chociaż muszę przyznać, że głównie z powodu Piper Perabo.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Obejrzałam pierwsze 2 odcinki i mam wrażenie typu "wszystko już było". Nic mnie nie urzekło. Sama Piper jednak nie wystarczy ;)
Mortarovitch
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mortarovitch »

Poza tym, z takim imieniem i nazwiskiem postarałbym się o pseudonim...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Ishhh. czytam Wasze komentarze i sie zastanawiam "Why, Why dear Lord?"!
Historia bof bylo tego juz miliony! Wole sobie po raz drugi obejrzec Alias niz jakas jej kopie pomieszana z chuckiem. Humor momentami byl fajny, ale historia i gra aktorska na bardzo niskim poziomie.
A mowiac o urodzie glownej aktorki, to ona jest naprawde srednia

Obejrze jeszcze 2gi odcinek i zobacze czy sie poprawilo...
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Jeśli pierwszy odcinek Ci się nie spodobał, to najprawdopodobniej drugi też Cię nie zachwyci - pilot był chyba najlepszy ze wszystkich odcinków. Nie zauważyłem jednak, żeby gra aktorska była wyjątkowo kiepska. Moim zdaniem jest przynajmniej poprawna.

Obejrzałem cztery odcinki no i niestety muszę stwierdzić, że jednak nie jest dobrze. Główny wątek jest prawie całkowicie ignorowany (pewnie rozwinie się dopiero w finale sezonu); humor jest, ale w niedużych ilościach, a treść poszczególnych odcinków nie jest za bardzo wciągająca. Okazuje się, że faktycznie sama Piper jednak nie wystarcza :(
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No i mamy 2 sezon:)
oglądacie?
Obrazek
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Re: Covert Affairs (2010)

Post autor: sindar »

Dawno nikt tu nie zaglądał.
Odnotuję, że serial doczekał się 5 sezonów, po których zapadła decyzja o jego kasacji.
Ktoś go oglądał?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ