Mimo tego, że był to dość dobry odcinek, jako początek następnego sezonu, zwłaszcza [spoiler]Wyjaśnienie pierwszego spotkania Rity z Dexterem. ; )[/spoiler]
ale na razie sądzę, że fabuła nie jest tak dobra jak przy pierwszych sezonach. I nie wiem jeszcze, czy będzie. ; )
Poszperałem i tak:
Na TVN ma być sezon 3
Na Universal Channel sezon 4
a o sezonie 5 ani widu ani słychu, ale znając życie będzie w listopadzie na nseriale (vod)
Póki co cieszmy się że jest w xvidasd
Poszperałem i tak: Na TVN ma być sezon 3 :shock: Na Universal Channel sezon 4 :] a o sezonie 5 ani widu ani słychu, ale znając życie będzie w listopadzie na nseriale (vod) Póki co cieszmy się że jest w xvidasd :)
Pierwszy odcinek w sumie niczym mnie nie zaskoczył, bo większość informacji już znaliśmy z trailerów 5 sezonu. Czekam na następne odcinki i ewentualny rozwój akcji.
Pierwszy odcinek w sumie niczym mnie nie zaskoczył, bo większość informacji już znaliśmy z trailerów 5 sezonu. Czekam na następne odcinki i ewentualny rozwój akcji.
Ta opiekunka od dziecka pochodzi z Irlandii. Z tego co mi się kojarzy, Quinn też chyba jest z Irlandii, a on się teraz bardzo Dexterem interesuje (Trochę jak Doakes swego czasu ). Ciekawe czy coś jest na rzeczy. A może specjalnie tak zrobili, żeby niektórzy tak pomyśleli?
Ta opiekunka od dziecka pochodzi z Irlandii. Z tego co mi się kojarzy, Quinn też chyba jest z Irlandii, a on się teraz bardzo Dexterem interesuje (Trochę jak Doakes swego czasu ;) ). Ciekawe czy coś jest na rzeczy. A może specjalnie tak zrobili, żeby niektórzy tak pomyśleli? :)
mnie interesuje ta blondynka ktorą Dex uratował ciekawe jak to się wszystko potoczy
co do Quinna to ja go nie lubię od poczatku jakiś taki denerwujacy jest ale czy potoczy tp się tak jak z Doakesem to wątpię mysle ze scenarzysci wymyslili coś lepszego a na pewno innego a przynajmniej mam taką nadzieję
mnie interesuje ta blondynka ktorą Dex uratował ciekawe jak to się wszystko potoczy co do Quinna to ja go nie lubię od poczatku jakiś taki denerwujacy jest ale czy potoczy tp się tak jak z Doakesem to wątpię mysle ze scenarzysci wymyslili coś lepszego a na pewno innego a przynajmniej mam taką nadzieję
Ja również jestem zaintrygowany rozwojem sytuacji z nową podopieczną Dextera. Ostatni odcinek trochę na ten temat rozjaśnił, ale w jakim kierunku sytuacja rozwinie się dalej trudno jednoznacznie powiedzieć.
Quinn rzeczywiście zdaje się zmierzać śladami Doakesa, no bo w końcu taka jest formuła serialu że ktoś musi tą rolę wykonywać. Jednak tutaj sytuacja jest jeszcze bardziej niepewna niż ta z Lumen/Rachel i jestem przekonany że też w tym wątku czeka nas jeszcze nie jeden zwrot akcji...
Ja również jestem zaintrygowany rozwojem sytuacji z nową podopieczną Dextera. Ostatni odcinek trochę na ten temat rozjaśnił, ale w jakim kierunku sytuacja rozwinie się dalej trudno jednoznacznie powiedzieć. Quinn rzeczywiście zdaje się zmierzać śladami Doakesa, no bo w końcu taka jest formuła serialu że ktoś musi tą rolę wykonywać. Jednak tutaj sytuacja jest jeszcze bardziej niepewna niż ta z Lumen/Rachel i jestem przekonany że też w tym wątku czeka nas jeszcze nie jeden zwrot akcji...
Laile zupelnie o niej zapomnialam ja raczej myslalam ze z nia bedzie jak z tym prokuratorem jak mu tam bylo co też chcial wymierzać sprawiedliwość zabijając tych co mu się wywineli z kary wiezienia
Laile zupelnie o niej zapomnialam :D ja raczej myslalam ze z nia bedzie jak z tym prokuratorem jak mu tam bylo :scratch: co też chcial wymierzać sprawiedliwość zabijając tych co mu się wywineli z kary wiezienia
Saga pisze:co też chcial wymierzać sprawiedliwość zabijając tych co mu się wywineli z kary wiezienia
z tego co ja pamiętam to...
Spoiler:
on chciał zabijać tych którzy mu stali na drodze nie zależnie od tego czy byli winni czy nie. Tak Laila jak i wspomniany prokurator z natury byli w pewien sposób wykrzywieni, co wydaje się nie dotyczyć Lumen. Ona jest normalną osobą która przeżyła traumatyczną sytuację. Na pewno będzie to miało spory wpływ na jej zachowanie, nie musi się to jednak od razu przeistoczyć w żądzę mordu. Tym bardziej że po niezbyt udanej ostatniej akcji Dexter chyba trochę przystopuje.
Muszę przyznać że na tym etapie równie interesujący co wątek z Lumen uważam wątek śledztwa policyjnego. Zastanawia mnie czy na pewnym etapie nie skrzyżuje się on z działalnością Dextera tak jak miało to zazwyczaj miejsce.
[quote="Saga"]co też chcial wymierzać sprawiedliwość zabijając tych co mu się wywineli z kary wiezienia[/quote]
z tego co ja pamiętam to... [spoiler]on chciał zabijać tych którzy mu stali na drodze nie zależnie od tego czy byli winni czy nie. Tak Laila jak i wspomniany prokurator z natury byli w pewien sposób wykrzywieni, co wydaje się nie dotyczyć Lumen. Ona jest normalną osobą która przeżyła traumatyczną sytuację. Na pewno będzie to miało spory wpływ na jej zachowanie, nie musi się to jednak od razu przeistoczyć w żądzę mordu. Tym bardziej że po niezbyt udanej ostatniej akcji Dexter chyba trochę przystopuje.[/spoiler]
Muszę przyznać że na tym etapie równie interesujący co wątek z Lumen uważam wątek śledztwa policyjnego. Zastanawia mnie czy na pewnym etapie nie skrzyżuje się on z działalnością Dextera tak jak miało to zazwyczaj miejsce.
Tak jak mówi Yugi_2142, wątek śledztwa policyjnego jest jak na razie najbardziej interesujący, z drugiej strony denerwują mnie poruszane w serialu kwestie
Spoiler:
Debry i Quina oraz Angela i Pani Szef
Jakoś prywatne sprawy mnie mniej interesują niż morderstwa w tym serialu. ; )
Tak jak mówi [b]Yugi_2142[/b], wątek śledztwa policyjnego jest jak na razie najbardziej interesujący, z drugiej strony denerwują mnie poruszane w serialu kwestie[spoiler]Debry i Quina oraz Angela i Pani Szef[/spoiler] Jakoś prywatne sprawy mnie mniej interesują niż morderstwa w tym serialu. ; )
Masz rację, jestem podobnego zdania, ale z drugiej strony takie ujęcia mogą tłumaczyć pewne zachowania bohaterów, może popełniane błędy, niedopatrzenia, co z kolei już ma bezpośredni wpływ na prezentowaną fabułę
A po drugie nie jest to typowy serial akcji, gdzie jak gdzie, ale w Dexterze głębia postaci to jedna z ważniejszych rzeczy. Wziąwszy samego Dexa - ilu ludzi oglądało by ten serial, gdyby ten bohater nie był tak interesujący osobowościowo?
Masz rację, jestem podobnego zdania, ale z drugiej strony takie ujęcia mogą tłumaczyć pewne zachowania bohaterów, może popełniane błędy, niedopatrzenia, co z kolei już ma bezpośredni wpływ na prezentowaną fabułę :)
A po drugie nie jest to typowy serial akcji, gdzie jak gdzie, ale w Dexterze głębia postaci to jedna z ważniejszych rzeczy. Wziąwszy samego Dexa - ilu ludzi oglądało by ten serial, gdyby ten bohater nie był tak interesujący osobowościowo? ;)