Nowy zupełnie (nie)głupi pomysł...

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Mam mały i głupi problem - wkurza mnie to, że jakieś trzy lata temu go rozwiązałem ale nie pamiętam jak a przekopać setki skryptów nie jestem w stanie...

Chodzi mi o wyeliminowanie znaku ' (apostrof) w stringu (php).

Funkcje:

htmlspecialchars($costam);
preg_replace("'", "", $costam);
str_replace("'", "", $costam);

się na tym znaku wykładają...

Added after 3 minutes:

PS:Skrypt na ukończeniu - fajnie bo znacząco mnie to odciąży - będziecie wypełniać sami formularz a ja tylko będę rzucał okiem i zatwierdzał (moderował) :)

Added after 47 minutes:

Chyba mam:
$costam = preg_replace("/'/","",$costam);
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

1.Czy popieracie istnienie "kamerlnej" grupy czy lepiej ogłosić jakiś nabór i zwiększać ilość membersów??
2.Co z rejestracją? - zamknąć czy nie?
3.I ciągle czekam na sugestie dotyczące strony głównej - za jakiś czas chciałbym ją zmodernizować...

Co robię obecnie?
Jak zapewne zauważyliście trochę po macoszemu podeszłem do userbarów :D ale jest tyle do zrobienia a czasu mało więc na razie myślę, że może zostać jak było.
Obecnie chciałbym skupić się na stronie z listą seriali i skrypcie odpowiadającym za podświetlanie wg. kategorii.

Czekam również na Wasze podstrony, żeby udoskonalać dalej formularz - myślę, że gdyby go udoskonalić, to może można by go kiedyś wykorzystać do publicznego użytku??
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Możnaby paru ekspertów zrekrutować, (może dać na próbę im dostęp do tego dziau) bo jakoś nie wyobrażam sobie naboru :)
Wiadomo im nas więcej tym lepiej, ale za dużo też niedobrze
Na razie można zostawić otwartą rej.
A co głównej to tylko można zmniejszyć ilość newsów do 7 (strzelam)
No i w formularzu tworzenia podstrony link do pliku bar3.rar nie działa (już sobie chciałem userbara zrobić a tu zonk :))
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Szablon już działa.
Może można by w dziale Expert popytać, czy są chętni bo wśród świeżynek to czarno to widzę :D
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Jeszcze głupszy pomysł, Dać ekspertom od ręki membersa (ranga zamiast eksperta)
Jak ktoś będzie chętny to pomoże, a kto nie to trudno. Zważywszy że ekspertami są raczej zaufani userzy
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Kurcze nie wiem... - trzeba by to przedyskutować... - zauważ,że już teraz mają "przywilej" i każdy z nich jakby chciał to by mógł coś przekonwertować ale jeszcze nikt się nie odezwał...

Ale podoba mi się Tok Twojego rozumowania - może faktycznie można by to jakoś połączyć... :scratch:
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Popraw mnie jeśli się mylę, ale member niekoniecznie musi być uploaderem, (chyba kiedyś gdzieś bostonq pisał na forum o tym), więc chyba nie muszą kompresować żeby czynnie działać w rozbudowie strony.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tak - nie musi. Ale nie musi mieć też w zasięgu automatu skoro nie jest zainteresowany kompresowaniem...

Saper202 zrób sam podstronę do http://xvidasd.com/phpbb2/viewtopic.php?t=3011
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Ano o tym to nie pomyśałem :pale:
Zrobiłem, sorki że kilka razy wysłałem, ale się zapomniałem, chciałem dać nową liniję, i bum do moderacjii poszło :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No i Formularz się wysypał...

Może to poprzez cudzysłów, którego użyłeś tutaj?

Opis do przerobki: Główną bohaterką serialu "Hawthorne"; rozgrywającego się w Szpitalu Richmond Trinity jest silna ale troskliwa szefowa pielęgniarek, Christina Hawthorne (Jada Pinkett Smith). Ciągle toczy walkę ożycie pacjentów często nie mając najmniejszych szans na wygraną. Czy to traktując po ludzku bezdomną kobietę, bądź próbując rozmawiać pacjentem chorym na raka chcącym popełnić samobójstwo, Christina musi stawić czoła administratorom szpitala, nieczułym lekarzom, apatycznym kolegom i systemowi który czasami zapomina, że został stworzony po to, by służyć choremu. Christina niedawno owdowiała matka inteligentnej, samodzielnej nastolatki, stawia swą karierę na równi z rolą samotnego rodzica. Dzieląc swój czas pomiędzy pracę i obowiązki rodzinne, ledwie starcza jej czasu by utrzymać porządek w swym życiu. Wie jednak że nie musi i nie może postawić na kimś krzyżyka. To właśnie jej pasja sprawia że jest bohaterką.

Choć wygląda jakby wysypał się w miejscu gdzie dałem trzy znaki zapytania:
Obrazek
Nie pamiętasz (jaki znak) co tam dałeś?
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Tak naprawdę wpływ na rozwój mogą mieć wszyscy użytkownicy, wystarczy pytać ich o opinie w dziale ogólnym a później dyskutować w bardziej zamkniętym gronie, np na forum ekspertów lub tu, albo na obu, czy we wszystkich 3 miejscach na raz. Co do bycia membersem/ekspertem można to jakoś połączyć, albo zostawić rozdzielone żeby ludzie którzy nie chcesz by mieli, nie mieli dostępu do metod kompresji. Tylko że jak połączysz to w jedno i dasz obu grupom dostęp do tego samego, to nie będzie miało dużego sensu... a stworzenie podziału, no to cóż, już on występuje...
Dużo zależy od tego czego oczekujesz od "membersa" (np że się wypowie w jakiejś sprawie gdy dostanie szanse itd, konwersji seriali, modowania). Sprecyzuj o co Ci chodzi to będzie łatwiej CI doradzić.

Co do wielkości grupy, za mało to źle, za dużo jeszcze gorzej ;-)

Rejestracja może działać jak wcześniej lub być otwarta. Nie widzę powodów by ją zamykać.

Added after 11 minutes:

Testowałem (2 wpisy) ten formularz, sprawdź jak wygląda to u Ciebie, ja mu wpisałem ciągi różnych nietypowych znaczków. Jeśli się wykrzacza będzie można dojść na którym.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Sęk w tym, że nigdzie nie powinien bo wszelkie nietypowe znaczki zamienia na W przypadku sapera wygląda mi to na przerwane połączenie z bazą sql gdyż dane z formularza na emaila doszły w całości natomiast do bazy zapisało się tylko połowę...
No nic - zobaczymy, czy błąd się powtórzy.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ