Serial oparty jest na książce Nelsona Johnsona o tym samym tytule i opowiada o Atlantic City jako stolicy hazardu w pierwszej połowie XX. wieku.
Bohaterami opowieści są Nucky Johnson (Steve Buscemi), przebiegły biznesmen zajmujący się sprzedażą alkoholu przed nadejściem prohibicji, oraz Jimmy Darmody (Michael Pitt), młody, inteligentny i bezwzględny weteran I wojny światowej, który podlizuje się Nucky'emu, aby jak najszybciej odnieść sukces w branży.
Pilota wyreżyseruje Martin Scorsese.
Premiera 19 września.
Serial oparty jest na książce Nelsona Johnsona o tym samym tytule i opowiada o Atlantic City jako stolicy hazardu w pierwszej połowie XX. wieku.
Bohaterami opowieści są Nucky Johnson (Steve Buscemi), przebiegły biznesmen zajmujący się sprzedażą alkoholu przed nadejściem prohibicji, oraz Jimmy Darmody (Michael Pitt), młody, inteligentny i bezwzględny weteran I wojny światowej, który podlizuje się Nucky'emu, aby jak najszybciej odnieść sukces w branży.
Pilota wyreżyseruje Martin Scorsese. Premiera 19 września.
najphil pisze:No, już zaraziłem chłopaków tematem. EmiL i Koniu734 rezerwują sobie tłumaczenie. Będą dobre literki !
Rezerwują? A co to, fryzjer? Ja już pół miesiąca temu na napisy24 wstawiłem info, że będę Boardwalk pod szyldem Hataka robił, więc niech sobie praw do niczego nie uzurpują:)
[quote="najphil"]No, już zaraziłem chłopaków tematem. EmiL i Koniu734 rezerwują sobie tłumaczenie. Będą dobre literki ![/quote] Rezerwują? A co to, fryzjer? Ja już pół miesiąca temu na napisy24 wstawiłem info, że będę Boardwalk pod szyldem Hataka robił, więc niech sobie praw do niczego nie uzurpują:)
pierwszy odcinek zdecydowanie bardzo dobry. polecam, najlepsza jak na razie premiera (ale walking dead już nadchodzi ; ) .
ps. po co robicie po kilka razy napisy do jednego serialu?? a inne seriale stoją w miejscu (i to często lepsze). to samo z hawaii five-0
ps2. saper, nie napisałem, bo nic nie oglądam przed premierą w xvid asd.
edit: drugi odcinek może nawet lepszy..
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2010, 11:51 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
pierwszy odcinek zdecydowanie bardzo dobry. polecam, najlepsza jak na razie premiera (ale walking dead już nadchodzi ; ) .
ps. po co robicie po kilka razy napisy do jednego serialu?? a inne seriale stoją w miejscu (i to często lepsze). to samo z hawaii five-0 ps2. saper, nie napisałem, bo nic nie oglądam przed premierą w xvid asd.
Obejrzałam całość. Na początku nie byłam przekonana, nie tak jak inni nie byłam zachwycona po pierwszym odcinku, ale serial mnie zaintrygował. I tak mnie wciągnęło. W ogóle bardzo fajnie zobaczyć serial, który tak wiernie próbuje odwzorowywać realia tamtych czasów, to o wiele ciekawsze niż czytanie książek historycznych. Bohaterowie są świetni, nie umiałabym już sobie wyobrazić innych aktorów w ich rolach. Margaret która na początku wzbudza swego rodzaju litość i współczucie z rozwojem sytuacji staje się coraz kontrowersyjna. Podobnie, ale w drugą stronę zmienia się Nucky. Pozostali bohaterowie również dobrze odgrywają powierzone im zadania. Jestem niezmiernie ciekawa jak rozwinie się sytuacja w drugim sezonie, zwłaszcza, że końcówka była bardzo emocjonująca!
Obejrzałam całość. Na początku nie byłam przekonana, nie tak jak inni nie byłam zachwycona po pierwszym odcinku, ale serial mnie zaintrygował. I tak mnie wciągnęło. W ogóle bardzo fajnie zobaczyć serial, który tak wiernie próbuje odwzorowywać realia tamtych czasów, to o wiele ciekawsze niż czytanie książek historycznych. Bohaterowie są świetni, nie umiałabym już sobie wyobrazić innych aktorów w ich rolach. Margaret która na początku wzbudza swego rodzaju litość i współczucie z rozwojem sytuacji staje się coraz kontrowersyjna. Podobnie, ale w drugą stronę zmienia się Nucky. Pozostali bohaterowie również dobrze odgrywają powierzone im zadania. Jestem niezmiernie ciekawa jak rozwinie się sytuacja w drugim sezonie, zwłaszcza, że końcówka była bardzo emocjonująca! :)
No dobra - nova.nike mnie wystarczająco zachęciła bo jakoś nie mogłem się zabrać za ten serial. Zauważyłem też ostatnio duże plakaty na mieście reklamujące ten serial (hbo?) - wygląda więc na to, że serial ten zyskał szersze uznanie - warto więc go oglądnąć - zabieram się więc za pierwszy odcinek.
No dobra - [b]nova.nike[/b] mnie wystarczająco zachęciła bo jakoś nie mogłem się zabrać za ten serial. Zauważyłem też ostatnio duże plakaty na mieście reklamujące ten serial (hbo?) - wygląda więc na to, że serial ten zyskał szersze uznanie - warto więc go oglądnąć - zabieram się więc za pierwszy odcinek.
Długo omijałem ten temat, ponieważ tak naprawdę nie mam za bardzo nic konstruktywnego do napisania...
Jestem po prostu zachwycony tym serialem. Podoba mi się w nim wszystko od samego początku aż do końca. Świetne postacie, wciągająca fabuła, bardzo przekonująco odwzorowane realia tamtych czasów - wszystko jest (dla mnie) idealne. Zdecydowanie najlepsza premiera tego roku, a może i nawet ostatnich lat...
Długo omijałem ten temat, ponieważ tak naprawdę nie mam za bardzo nic konstruktywnego do napisania... Jestem po prostu zachwycony tym serialem. Podoba mi się w nim wszystko od samego początku aż do końca. Świetne postacie, wciągająca fabuła, bardzo przekonująco odwzorowane realia tamtych czasów - wszystko jest (dla mnie) idealne. Zdecydowanie najlepsza premiera tego roku, a może i nawet ostatnich lat...
Pilot świetny! - Zwłaszcza wykreowana postać Enocha - ten dwulicowy skurczybyk jest niesamowicie elokwentny i ma zasady tak, że trudno nie czuć do niego sympatii. Ciekawie brzmią więc w jego ustach twarde przekleństwa. Trochę z początku obawiałem się jak odbiorę serial, którego akcja toczy się w 20-tych latach - niezbyt lubię wracać do tak odległej historii ale właściwie już po dziesięciu minutach oglądania moje obawy zostały rozwiane - dokładnie tak samo jak w Mad Menie.
HBO po raz kolejny stanęło na wysokości zadania i pokazało klasę - oglądam dalej
Pilot świetny! - Zwłaszcza wykreowana postać Enocha - ten dwulicowy skurczybyk jest niesamowicie elokwentny i ma zasady tak, że trudno nie czuć do niego sympatii. Ciekawie brzmią więc w jego ustach twarde przekleństwa. Trochę z początku obawiałem się jak odbiorę serial, którego akcja toczy się w 20-tych latach - niezbyt lubię wracać do tak odległej historii ale właściwie już po dziesięciu minutach oglądania moje obawy zostały rozwiane - dokładnie tak samo jak w Mad Menie. HBO po raz kolejny stanęło na wysokości zadania i pokazało klasę - oglądam dalej :ok
No, no - zakończyłem i nadal jestem pod wrażeniem. Ten serial nie ma słabych stron! Wszystko w nim jest dopracowane do najdrobniejszych szczegółów. Wykreowane postaci są bardzo charakterystyczne i mocno podkreślone - tam nie ma "mdłej" rólki.
Weźmy np. Agenta Nelsona Van Aldena -
Spoiler:
facet się tak zatracił, że utopił swojego partnera
a emocji za grosz - żelazna twarz - dobrze dobrana rola - nawet w ostatniej scenie wyraz jego twarzy był trudny do rozszyfrowania.
Wspaniała sceneria, kostiumy i samochody - chyba całe miasteczko wybudowano na nowo włącznie z tą wielką reklamą Gilette, która pojawiła się tylko w jednej scenie i to przez kilka sekund.
O rozmachu świadczy też jedyna scena na plaży pełnej ludzi w śmiesznych strojach - również kilka sekund ale robi wrażenie na spostrzegawczych.
Za to właśnie lubię HBO! - poważne podejście + niebanalny, przemyślany scenariusz!
Jest jeszcze coś -
Spoiler:
Nucky chociaż to bezwzględny gangster w białych rękawiczkach to wzbudza sympatię i zaufanie - wprost przeciwnie do Margaret Schroeder
która chociaż wydawała się niewinna okazała się cyniczną prostytutką.
Wróciła do Nuckiego bo przeraziła ją szmatka w cieście...
Suma sumarum okaże się żmiją, która go pokąsa - tak mi się wydaje.
No, no - zakończyłem i nadal jestem pod wrażeniem. Ten serial nie ma słabych stron! Wszystko w nim jest dopracowane do najdrobniejszych szczegółów. Wykreowane postaci są bardzo charakterystyczne i mocno podkreślone - tam nie ma "mdłej" rólki. Weźmy np. Agenta Nelsona Van Aldena - [img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/be.jpg[/img] [spoiler]facet się tak zatracił, że utopił swojego partnera[/spoiler] a emocji za grosz - żelazna twarz - dobrze dobrana rola - nawet w ostatniej scenie wyraz jego twarzy był trudny do rozszyfrowania.
Wspaniała sceneria, kostiumy i samochody - chyba całe miasteczko wybudowano na nowo włącznie z tą wielką reklamą Gilette, która pojawiła się tylko w jednej scenie i to przez kilka sekund. O rozmachu świadczy też jedyna scena na plaży pełnej ludzi w śmiesznych strojach - również kilka sekund ale robi wrażenie na spostrzegawczych. Za to właśnie lubię HBO! - poważne podejście + niebanalny, przemyślany scenariusz!
Jest jeszcze coś - [spoiler]Nucky chociaż to bezwzględny gangster w białych rękawiczkach to wzbudza sympatię i zaufanie - wprost przeciwnie do Margaret Schroeder [img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/be2.jpg[/img] która chociaż wydawała się niewinna okazała się cyniczną prostytutką. Wróciła do Nuckiego bo przeraziła ją szmatka w cieście... Suma sumarum okaże się żmiją, która go pokąsa - tak mi się wydaje. [/spoiler] - a może to tylko moje odczucia?