Boardwalk Empire

Seriale prawdziwsze niż życie.
seymour
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Boardwalk Empire

Post autor: seymour »

Boardwalk Empire

Obrazek

Nowa produkcja stacji HBO.

Serial oparty jest na książce Nelsona Johnsona o tym samym tytule i opowiada o Atlantic City jako stolicy hazardu w pierwszej połowie XX. wieku.

Bohaterami opowieści są Nucky Johnson (Steve Buscemi), przebiegły biznesmen zajmujący się sprzedażą alkoholu przed nadejściem prohibicji, oraz Jimmy Darmody (Michael Pitt), młody, inteligentny i bezwzględny weteran I wojny światowej, który podlizuje się Nucky'emu, aby jak najszybciej odnieść sukces w branży.

Pilota wyreżyseruje Martin Scorsese.
Premiera 19 września.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Scorsese, Buscemi, HBO - no jak można nie obejrzeć? :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

WOW !!!! BIG WOW !!!

Od razu przychodzą mi do głowy takie tytuły jak Nietykalni, Miller's Crossing, czy Road to Perdition.

Dodam tylko, że Tytuł serialu odnosi się do słynnego deptaku, który przed zniszczeniem przez huragan w 1944 roku miał 7 mil długości.

HBO zamówiło 11 odcinków

A i scenariusz napisał koleś odpowiedzialny za Rodzinę Soprano !

Dla mnie to najgorętszy tytuł jesiennej ramówki.

ObrazekObrazek
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Dla mnie to już same promo ma niezły klimat ; )
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Coś czuję, że będzie to wielki hit. Już nie mogę się doczekać...
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

:shock:
Nieźle się zapowiada :D Tylko żeby się nie okazało, że pilot będzie super, a reszta tylko średnia :bounce:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

No, już zaraziłem chłopaków tematem. EmiL i Koniu734 rezerwują sobie tłumaczenie. Będą dobre literki !
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Bardzo chętnie ale w całości! - dajcie znać jak będzie komplet (sezon+napisy).
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

będzie 12 odcinków, koniecznie trzeba obejrzeć, ale przydałoby się po odcinku :)
joozeek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: joozeek »

najphil pisze:No, już zaraziłem chłopaków tematem. EmiL i Koniu734 rezerwują sobie tłumaczenie. Będą dobre literki !
Rezerwują? A co to, fryzjer? Ja już pół miesiąca temu na napisy24 wstawiłem info, że będę Boardwalk pod szyldem Hataka robił, więc niech sobie praw do niczego nie uzurpują:)
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

destiriser
Podaj jakiś własny opis to będzie po odcinku ;)
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Już zamówili 2 sezon a tutaj ciekawostka
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Pierwszy odcinek bardzo dobry. Widać podobieństwo do Sopranos. Czasy ciekawe, aktorzy dobrani, bezcenzuralne HBO- Myślę, że będzie dobrze...
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

pierwszy odcinek zdecydowanie bardzo dobry. polecam, najlepsza jak na razie premiera (ale walking dead już nadchodzi ; ) .

ps. po co robicie po kilka razy napisy do jednego serialu?? a inne seriale stoją w miejscu (i to często lepsze). to samo z hawaii five-0
ps2. saper, nie napisałem, bo nic nie oglądam przed premierą w xvid asd.

edit: drugi odcinek może nawet lepszy..
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2010, 11:51 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Obejrzałam całość. Na początku nie byłam przekonana, nie tak jak inni nie byłam zachwycona po pierwszym odcinku, ale serial mnie zaintrygował. I tak mnie wciągnęło. W ogóle bardzo fajnie zobaczyć serial, który tak wiernie próbuje odwzorowywać realia tamtych czasów, to o wiele ciekawsze niż czytanie książek historycznych. Bohaterowie są świetni, nie umiałabym już sobie wyobrazić innych aktorów w ich rolach. Margaret która na początku wzbudza swego rodzaju litość i współczucie z rozwojem sytuacji staje się coraz kontrowersyjna. Podobnie, ale w drugą stronę zmienia się Nucky. Pozostali bohaterowie również dobrze odgrywają powierzone im zadania. Jestem niezmiernie ciekawa jak rozwinie się sytuacja w drugim sezonie, zwłaszcza, że końcówka była bardzo emocjonująca! :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No dobra - nova.nike mnie wystarczająco zachęciła bo jakoś nie mogłem się zabrać za ten serial. Zauważyłem też ostatnio duże plakaty na mieście reklamujące ten serial (hbo?) - wygląda więc na to, że serial ten zyskał szersze uznanie - warto więc go oglądnąć - zabieram się więc za pierwszy odcinek.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

widzę xvidasd że też nadrabiasz serialowe tegoroczne premiery :) Tak jak ja :smile:
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Długo omijałem ten temat, ponieważ tak naprawdę nie mam za bardzo nic konstruktywnego do napisania...
Jestem po prostu zachwycony tym serialem. Podoba mi się w nim wszystko od samego początku aż do końca. Świetne postacie, wciągająca fabuła, bardzo przekonująco odwzorowane realia tamtych czasów - wszystko jest (dla mnie) idealne. Zdecydowanie najlepsza premiera tego roku, a może i nawet ostatnich lat...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pilot świetny! - Zwłaszcza wykreowana postać Enocha - ten dwulicowy skurczybyk jest niesamowicie elokwentny i ma zasady tak, że trudno nie czuć do niego sympatii. Ciekawie brzmią więc w jego ustach twarde przekleństwa. Trochę z początku obawiałem się jak odbiorę serial, którego akcja toczy się w 20-tych latach - niezbyt lubię wracać do tak odległej historii ale właściwie już po dziesięciu minutach oglądania moje obawy zostały rozwiane - dokładnie tak samo jak w Mad Menie.
HBO po raz kolejny stanęło na wysokości zadania i pokazało klasę - oglądam dalej :ok
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No, no - zakończyłem i nadal jestem pod wrażeniem. Ten serial nie ma słabych stron! Wszystko w nim jest dopracowane do najdrobniejszych szczegółów. Wykreowane postaci są bardzo charakterystyczne i mocno podkreślone - tam nie ma "mdłej" rólki.
Weźmy np. Agenta Nelsona Van Aldena -
Obrazek
Spoiler:
a emocji za grosz - żelazna twarz - dobrze dobrana rola - nawet w ostatniej scenie wyraz jego twarzy był trudny do rozszyfrowania.

Wspaniała sceneria, kostiumy i samochody - chyba całe miasteczko wybudowano na nowo włącznie z tą wielką reklamą Gilette, która pojawiła się tylko w jednej scenie i to przez kilka sekund.
O rozmachu świadczy też jedyna scena na plaży pełnej ludzi w śmiesznych strojach - również kilka sekund ale robi wrażenie na spostrzegawczych.
Za to właśnie lubię HBO! - poważne podejście + niebanalny, przemyślany scenariusz!

Jest jeszcze coś -
Spoiler:
- a może to tylko moje odczucia?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ