🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

--= Ulubiony serial =--

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Day break po raz trzeci
Zaskakuje w momentach, kiedy wydaje sie, ze juz nic nie moze zaskoczyc. Nie nudzi nawet wtedy, kiedy wydaje sie, ze dalej bedzie juz nudzil. Dzieki "wyrobionym" amerykanskim widzom nie popelniono bledu w postaci ciagniecia go w nieskonczonosc (choc drugi sezon by sie przydal moim zdaniem)
pijawa
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: pijawa »

Babylon 5 oczywiście. Historia stacji kosmicznej i jej oczywiście dzielnej załogi na tle wojen, prawdziwej przyjaźni i czasem romansu. Po takim sobie sezonie pierwszym, pozostałe(trzeba obejrzeć wszystkie od początku ponieważ stanowią integralną całość) dosłownie wgniatają w fotel(tudzież krzesło lub kanapę). Kocham ten serial.
Po wtóre Firefly-przygody kapitana statku kosmicznego i jego załogi. Świetny klimat, rewelacyjne dialogi i naprawdę niezłe aktorstwo. Rzecz obowiązkowa.
Trzeci to Battlestar Galactica. Ucieczka i poszukiwanie nowego domu przez małą flotę ocalałych ludzi przed robotami, które praktycznie zniszczyły ludzkość. Serial super.
The IT Crowd-czwarty na mojej liście. Już dawno tak się nie pośmiałem oglądają jakiś serial. Angielski humor na wysokim poziomie.
Piąty to Lost-wszyscy wiedzą o czym on jest, a może nikt tego nie wie? ;)
Motyla noga, zapomniałem o moim ukochanym serialu który onegdaj wywarł na mnie ogromne wrażenie-Przystanek Alaska, a i oczywiście Z Archiwum X. Coraz więcej seriali przychodzi mi do głowy, lepiej skończę pisać zanim nabazgrzę kilka stron. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Zdecydowanie Stargate SG-1 po raz drugi. Serial jest niesamowity. Warto tez obejrzec jego nastepce Stargate Atlantis. Jak ktos lubi takie klimaty to szczerze polecam.
Raczyk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Raczyk »

Jest wiele takich seriali i trudno się zdecydować na ten jedyny ale z powyższych postów w 100% zgadzam się z argumentacją Shedao Shai czyli:

Day break po raz czwarty - jeden z najbardziej niedocenionych seriali.
Awatar użytkownika
cobretti
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: cobretti »

Raczyk pisze:
Day break po raz czwarty - jeden z najbardziej niedocenionych seriali.
Tak jak Dead Like Me czyli mój numero uno
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Raczyk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Raczyk »

No właśnie dlatego myślę, że powinniśmy w dyskusjach wspierać te niedocenione seriale bo klasyka oraz hity obronią się same.
lady_spiralna
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lady_spiralna »

Zdecydowanie Supernatural. Świetny serial, polecam go każdemu, szczególnie ludziom gustującym w klimacie horrorów i sc-fi, przerażające tajemnice i paranormalne zagadki oraz odpowiednia dawka humoru i odrobine doberj muzyki w tle, wróży pewny sukces serialowi przeznaczonemu dla ludzi lubiących się bać(chociaż trochę). Warto jeszcze wspomnieć o bohaterach- niezwykłych barciach, którzy, nie wiadomo, czy bardziej się kochają czy bardziej nienawidzą.
Supernatural po raz czwarty
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

w sumie zagłosowałem na Twin Peaks ale Supernatural tez mi sie podoba, warto obejrzec ;)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Day Break po raz 5 chyba oraz 24 po raz 1
dory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dory »

Babylon 5 po raz 2

Co tu duzo mowic genialna fabula i bardzo wciaga.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

stargate sg-1 po raz 3
marjan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: marjan »

SUPERNATURAL-najlepszy serial jaki widzialem
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Obecnie CSI Miami po raz 1, 2, 3 .......
:)
marcys130608
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: marcys130608 »

Mój ulubiony serial to Miasteczko Twin Peaks. Cała masa charakterystycznych postaci(agent Cooper, szeryf Harry, karzełek), trzymający w napięciu, świetna muzyka podkreślająca niepokojący charakter filmu. Szeryf i agent Cooper próbują rozwikłać zagadkę zabójstwa Laury Palmer.
leszeksamozuo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: leszeksamozuo »

Zgadzam się, Twin Peaks to świetnie napisania i zagrana opowieść o mieszkańcach tytułowego miasteczka. Naprawdę każda postać się wyróżnia. Moim osobistym ulubieńcem był, jest i będzie Andy Brennan. Te jego poczynania jako fałtłapowaty zastępca szeryfa, akcje z Lucy ahh, świetna postać. David Lynch stworzył coś wspaniałego.

Następny serial, o jakim chciałbym wspomnieć to Prison Break. Właśnie od tego zaczęła się moja przygoda z serialami. Pierwszy sezon wchłonąłem niczym bułkę z masłem na szybciora przed szkołą. Uwielbiam ucieczki z więzienia, ogólnie te klimaty. Wraz z kolejnymi sezonami poziom spadał, ale i tak nie mogłem doczekać się kolejnego odcinka. Mam ogromny sentyment do tego serialu.

Kolejny serial to Dexter. Intrygująca fabuła, świetna postać wykreowana przez Michaela C.Halla ( nie dziwie się, że dostał za tą rolę złotego globa). Pierwszy sezon wg mnie nie był najlepszym. To był dopiero przedsmak tego, co czekało nas w drugim. Pogoń za Rzeźnikiem z Zatoki czyli naszym tytułowym bohaterem była wręcz wspaniała. Nie mogłem oderwać się od ekranu, po prostu się nie dało. Pokłony dla scenarzystów. Trzeci sezon był chyba najgorszym z całej serii, postać Miguela w ogóle mnie nie zainteresowała, no ale jakoś przebrnąłem. Było warto, ponieważ to, co scenarzyści przygotowali nam w czwartym sezonie przerosły wszelkie oczekiwania. Czarny charakter czyli Trinity (grany przez Johna Lithgowa) był chyba najlepszym i najciekawszym przeciwnikiem Dextera. W tamtym okresie bardzo często nie miałem humoru, ale myśl, że Dexter w poniedziałek będzie do ściągniecia dawała mi motywacje. Naprawdę, heh co serial może robić z ludźmi. Piąty sezon był niestety wypełniony nielogicznościami i lukami w scenariuszu ale ja, jako fan Dextera starałem się nie zwracać na to uwagi. Mam nadzieję, że szósty sezon znowu nas czymś zaskoczy. Nie mogę się doczekać !

Detektyw Monk... Zapoznał mnie z nim mój brat no i nie mogłem się od tego serialu odciągnąć. Zabawne gagi, fobie Monka były świetnym smaczkiem w każdym odcinku. Motyw, który ciągnął się przez całe serie, czyli zabójstwo jego żony rozwiązano bardzo dobrze ! Cały serial zasługuje na oklaski, bardzo miło było mi spędzić przy nim wieczory.

Kolejny serial, tym razem komediowy czyli The Office US. Najlepszy serial komediowy, jaki w życiu widziałem. Sezon drugi to arcymistrzostwo. Dwight w pełnej formie, oczywiście wątek miłosny Pam&Jim naprawdę świetnie się oglądało. Nie mogę wyjść z podziwu, jak można stworzyć taką świetną komedię. Widziałem również wersję brytyjską, ale wg mnie jest o wiele słabsza od wersji amerykańskiej.

Jeszcze jest kilka innych seriali, które zasługują na pochwałę:
Breaking Bad, Columbo, Criminal Minds, Durham Count

Hehe, trochę się rozpisałem.
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Nie potrafię się zdecydować. Jest parę pozycji, niektóre jeszcze są emitowane. A to zmienia trochę postrzeganie jeśli coś ogląda się od kilku lat. Aczkolwiek nie zauważyłem tu That `70s Show - z niesamowitą rolą młodego Ashtona Kutchera - na który to serial niniejszym oddaję głos.

A może jest tu jakiś dziadek/babcia co wytrwał przy takim www.pl.wikipedia.org/wiki/Coronation_Street emitowanym jak wynika z wiki do chwili obecnej od 1960 r. :) Bądź taki www.pl.wikipedia.org/wiki/General_Hospital kręcony od 1963 roku.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ