Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
PaPyS
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: PaPyS »

Helventis pisze:qrde to juz jest chyba jakas niedorzeczna niedorzeczność :P przychodzę sobie dzisiaj (w czwartek) ze szkoły z zamiarem załączenia odrazu kompa i rozpoczeciem pobierania Lost 4x01 ... a tu zonk... odcinka niema poniewaz zmienili dzien emisji z czwartku na piatek -.- (a ja sądziłem że to tylko błąd na epguides że emisja dopiero dzisiaj) . No to sądzę że jutro wywiąże sie dyskusja o tym 1 odcinku, sie okaże czy warto było czekać
Nie zmienili dnia emisji, odcinek leci dzisiaj, ale czasu amerykańskiego. Czyli ściągniesz sobie dopiero jutro rano.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Chodziło mu o to, że trzy poprzednie sezony były emitowane w USA w czwartek.
EDIT: w czwartKI.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

wlasnie obejrzalem ten osmiominutowy trailer...
bardzo przyjemna rzecz... kto wie, moze wroce do ogladania lostow...
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

// jestem po pierwszym odcinku. Uczucia mam mieszane. Z jednej strony miło zobaczyć tych samych bohaterów po długiej przerwie, znów się utożsamiać, przypominać ich historię. Z drugiej strony obawiam się, że przy tak rozbudowanej wielowątkowości historie rozpoczęte w nowym sezonie, nigdy nie zostaną wyjaśnione. Szczególnie, że mamy tak mało odcinków.

W IV serii poznajemy 2 nowe postacie, a odcinek krąży wokół Mistera Hugo.

// miłego oglądania !
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

batman2k3 pisze:Chodziło mu o to, że trzy poprzednie sezony były emitowane w USA w czwartek.
EDIT: w czwartKI.
Ale wcześniejsze sezony były emitowane w środy (u nas noc ze środy na czwartek). Teraz są emitowane w czwartki (u nas noc z czwartku na piątek).
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

// skączcie już z tymi informacjami kiedy był//powinien być wyświetlany.

Skupmy się na pierwszym odcinku IV sezonu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Uwaga spoilery.
Dobry początek (zawsze mogło być o wiele gorzej). Jak zwykle mocno namieszane ale coś tam zaczyna się układać. 6 osób na pewno wydostało się z wyspy, reszta na niej została (ale chyba nie zginęli). Ciekawe też co wyniknie z tą "ekipą ratunkową".
Ogólnie chętnie obejrzę sobie ten odcinek za tydzień jeszcze raz już w jakości HD w Nce. Ehh szkoda że mój komp nie radzi sobie z wersjami 720p.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

odcinek 4x01 znośny (fakt, mogło byc o wiele gorzej :P ), bez wiekszych fajerwerków, za to znowu więcej nowych pytań niż odpowiedzi, sie zobaczy za tydzien czy to to sie rozkręci... skoro ma byc tylko 8 odcinków to mogliby cos ciekawego w tym sezonie zapodac....
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

No to zapraszam na Lost [4x01] Obrazek
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Heh... A mi dosłownie minutę temu skończyła się ściągać wersja 350, bo już nie mogłem się doczekać ;) Już myślałem, że nikt nie będzie wystawiał ;)
No ale i tak cieszę się, że jest. Pewnie niedługo obejrzę ten odcinek i zapiszę moje wrażenia :)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

elmo pisze: Heh... A mi dosłownie minutę temu skończyła się ściągać wersja 350, bo już nie mogłem się doczekać Już myślałem, że nikt nie będzie wystawiał
Będę na bieżąco wstawiał ukazujące się odcinki. Może jednak nastąpić mały poślizg w czasie. Jak napisy nie ukarzą się do 15,00 to wstawię dopiero po 20,00, ponieważ w tym czasie prowadzę zajęcia poza domem.
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

a będzie odc. 4x0 też? napisy co prawda dopiero są do niego tłumaczone.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Jak będą napisy to wstawię też [4x00].
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Obejrzałem wczoraj pierwszy odcinek i mam z lekka mieszane uczucia, chociaż ogólnie wrażenie pozytywne - tzn. dobrze się oglądało, a chyba o to chodzi.

Mogą pokazać się SPOJLERY
Ogólnie początek ciekawy, Hurley uciekający swoim Camaro przed duchem Charliego. Ogólnie pokazała się znowu tajemnicza chatka z pewnym jegomościem w środku (ogólnie jak tylko Hurley się zgubił to miałem ogromne przeczucie, że tak się stanie). Mam nadzieję, że w tym sezonie dowiemy się więcej na ten temat. Rozbitkowie się podzielili, jestem ciekawy jak to będzie w najbliższych odcinkach. Jack staje się coraz większym "bad boyem", żeby tu nie przeklinać ;) Ogólnie kiedy w pierwszym sezonie był postacią mega pozytywną, tak teraz mam wrażenie, że jest staje się zupełnie na odwrót. No i ta tajemnica, o którą boi się, by nie wyjawił jej Hurley. Zresztą widać (przynajmniej ja skapnąłem po tekście Jacka na temat zapuszczania brody), że jeszcze Jack się trzyma i nie chce wracać na wyspę, a wręcz coś ukrywa. Jestem ciekawy co zmieni jego decyzję, że zacznie latać z nadzieją rozbicia się. Zresztą, jeśli dobrze słyszałem, ten flashforward z końca 3 sezonu, ma być jednocześnie końcem całej historii. W takim razie teraz czekamy na wyjaśnienie tajemniczego statku, który oferuje pomoc, oraz zmianę Jacka już w normalnym świecie... Skąd się wzięła jego chęć powrotu, skoro teraz z jego wypowiedzi wynika, że nie ma zamiaru.
Zresztą czemu Hurley na pytanie o innych, pozostałych rozbitków, peszy się i nie chce podać żadnej informacji...

Ogólnie znamy już pierwszą trójkę uratowanych, o dziwo są to osoby z obydwu grup - grupy Jacka i Locke'a. Mam nadzieję, że już w przyszłym odcinku poznamy kolejną trójkę.

Odcinek nie był zły, chociaż mógłby być trochę lepszy. Ja jednak jestem zadowolony. Miejmy tylko nadzieję, że w tym krótkim sezonie będzie tylko lepiej i każdy odcinek, będzie podnosił poprzeczkę ;)
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

elmo pisze: Jestem ciekawy co zmieni jego decyzję, że zacznie latać z nadzieją rozbicia się. Zresztą, jeśli dobrze słyszałem, ten flashforward z końca 3 sezonu, ma być jednocześnie końcem całej historii.
Ja tam w to niewierze :-P za dużo w nim pytań bez odpowiedzi żeby kończył całą historię. Poza tym nędznie by się kończyło :wink:
A tak przy okazji to odcinek dobry ale trochę przesadzili z ilością tych flash forwardów czy jak je tam zwą :P
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Mi się tam bardzo podobało mam nadzieję że kolejne odcinki będą trzymać ten poziom bo 3 season mi się tak średnio podobał i nie chciałbym powtórki z rozrywki
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

wlasnie po.
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciesze sie ze powrocil lost, a z drugie " ile jeszcze mozna!?"

Szczerze przypomnienie sobie tych wszystkich watkow
SPOLIERY
domku z duchami, flashbackami, lock ktory rozwala lodz, darma, statek ktory ma ich ratowac itd

juz sie znudzilo. Wole o wiele bardziej jakies swieze i lekkie (czytac krotkie) seriale ktore ciagle trzymaja w napieciu (np killpoint ^^)

Ciao
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Wiecie jak czytam posty to naszła mnie miła chęć na "Lost" ale problem w tym że nigdzie nie ma sezonu 1. Szukałem wszędzie ale nie ma go na żadnej większej stronce z torrentami. Teraz mam pytanie do wystawiających. Czy będzie reedycja torrenta tak jak np. w przypadku Dead Zone czy poprostu już nie ma tej możliwości ponownego wstawienia. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

a no nie ma ja też kiedyś szukałam zeby miec do kolekcji
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Mr.Wolf pisze: Wiecie jak czytam posty to naszła mnie miła chęć na "Lost" ale problem w tym że nigdzie nie ma sezonu 1. Szukałem wszędzie ale nie ma go na żadnej większej stronce z torrentami. Teraz mam pytanie do wystawiających. Czy będzie reedycja torrenta tak jak np. w przypadku Dead Zone czy poprostu już nie ma tej możliwości ponownego wstawienia. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Tak, będzie ponownie wstawiony 1 sezon. Muszę tylko ponownie dokonać kompresji itd. Obiecałem już wcześniej, że wstawię ponownie ten sezon ale sprawy osobiste i rodzinne min. embolizacja naczyniaka prawego płatu potylicznego u syna sprawiła, że nie miałem głowy do robienia kompresji itd. W tej chwili jest wszystko ok i zabiorę się za to. Wkrótce powinien się pojawić na stronie jak nie będzie innych przeszkód :wink:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ