🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Supernatural

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!

<t>Sam czy Dean Winchester?</t>

Można wybrać tylko 1. opcję

Nie głosuj, zobacz wyniki, ale stracisz prawo do głosowania

Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Shen pisze:
Yugi_2142 pisze:.serial spełnia oczekiwania fanów/widzów i na cancel w najbliższym czasie się nie zapowiada, no bo i dlaczego miałoby?
Nie wszystkich, dla mnie obecny jest jest gorszy od tego co bylo na poczatku pierwszego sezonu. Caly czas mam wrazenie ze "ale to juz było", polowania na te samy stwory, anioly, kolejne nieporozumienia miedzy bracmi. Ogladam Supernatural juz tylko z sentymentu, bo do konca 5 sezonu bylo to dla mnie arcydzielo. Mam nadzieje ze to bedzie ostatni sezon, zeby serial sie nie zeszmacil jeszcze bardziej.
Ok, przewijam wstecz, play: serial spełnia oczekiwania dużej części fanów/widzów.
Trochę trudno mi jest Shen zrozumieć tak radykalną ocenę nowego sezonu SN z Twojej strony. Serial z tego gatunku który trwa tyle sezonów siłą rzeczy tworzy jakąś własną mitologię, która staje się bazą i stałym elementem fabuły. W SN są to właśnie min. polowania, potwory, demony, itd. również relacje między braćmi. Piszesz o "zeszmaceniu", co jest IMO dla serialu sporą obelgą, gdy tymczasem jedynym zastrzeżeniem, które zgłaszasz jest fakt że "to już było", czyli że serial trzyma się utrwalonego wzorca, który tak dobrze sprawdził się w poprzednich sezonach i zbudował SN bardzo silną markę na rynku seriali. To trochę tak jakby ktoś na początku sezonu Housa narzekał, że dalej w klinice pojawiają się chorzy ludzie albo że w czwartym sezonie Chuck'a przykrywką głównego bohatera dalej jest praca w Media Markcie. Przecież to nie jest tak że dostaliśmy radykalną przebudowę formuły serialu i od nowego sezonu oglądamy "Sam, Dean i Hannah Montana polują na stwory i śpiewają piosenki". Szósty sezon to co prawda może kolejny raz to samo ale to jest to coś co nam wszystkim... stop, przewijam wstecz: większości z nas podobało się tak bardzo do tej pory. Mówienie o "zeszmaceniu" jest więc IMO co najmniej nie na miejscu.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Yugi_2142 nie zapominaj, że jest coś takiego jak "zmęczenie materiału"...
Tak - mam już dość Housa i tego, że ciągle w klinice pojawiają się chorzy a każdy odcinek zrealizowany jest "na jedno kopyto".
Nawet najpyszniejsze danie Ci zbrzydnie, jeśli będzie serwowane zbyt często... i to właśnie mamy w SN.
Jego "mitologia" jest ciekawa ale czerpanie ze starych wzorców coraz większymi garściami zaczyna odbijać się czkawką.
Od razu piszę: nie krytykuję, że Ci się ciągle SN podoba - ciesz się z tego, ale też nie krytykuj innych, jeśli w ich odczuciu serial się zeszmacił.

Tendencja spadkowa jest widoczna wyraźnie ale żeby to dostrzec trzeba stanąć koło siebie i odrzucić wszelkie sympatie. Mamy tutaj podobną sytuację jak np. z Lostem (choć tam już drugi sezon ciągnął na dno...) - jedni szybko odpadli a część wytrwała do końca z przekonaniem, że każdy odcinek był lepszy od poprzedniego... Nie ma więc co naskakiwać na siebie.

Przyzwyczajonym wysokim poziomem SN trudno mi oglądać takie miotanie się scenarzystów... - chciało by się w końcu doczekać jakiejś WIELKIEJ bitwy - coś a'la Armagedon a tu co? Nawet szumnie zapowiadana akcja z Lucyferem i klatką skończyła się mizerną, pół-minutową sceną...
Męczy mnie to już i nie wierzę, że kolejna "wielka" sprawa doczeka się godnego finału.
Nie chcę już oglądać wskrzeszonego dziadka a kto wie - może i tatuś jeszcze wróci? Albo któryś z braci może jeszcze ze dwa razy zginie i zostanie cudownie wskrzeszony??
Rozpisałem się a w sumie to chodzi mi o jedną puentę:
"Odgrzewane kotlety nie są już tak dobre jak świeże..."
Tyle :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Miałam coś napisać ale dam sobie spokój.
Szkoda nerwów.

A WIELKĄ bitwę to może zobaczysz. Jak SN będzie miało WIELKI budżet :-p - co nie nastąpi nigdy :(
xvidasd pisze:Męczy mnie to już i nie wierzę, że kolejna "wielka" sprawa doczeka się godnego finału.
Wyrażasz w tej chwili SWOJĄ opinię i dobrze. Masz jaką masz. Ja mam inną.

Co do określenia zastosowanego przez Shena...chyba to jego ulubione słówko :-p sądząc po poście w temacie TWD
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie gryź beata101 - przecież nie zamierzam Ci go odbijać - cały jest Twój! ;)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

xvidasd pisze:Nie gryź beata101 - przecież nie zamierzam Ci go odbijać - cały jest Twój!

Hehe, chciałabym :-p

Ale dzięki za deklaracje , zapamiętam :-*
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Ja po prostu oczekuje po sn czegos wiecej niz ładnej buzki Jensena na ekranie, niektorym to wystarcza, mi nie.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Pierwszy dobry odcinek od dluzszego czasu, fajnie bylo znowu zobaczyc
Spoiler:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

uooohoho, co to był za odcinek, panie! Miazga. Najlepszy odcinek od czasu 5x22 Swan Song.
Spoiler:
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

faktycznie, bardzo fajne były 2 ostatnie odcinki :3
Spoiler:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

r4id3n - faktycznie :-) ale ma to też swoje złe strony:
Spoiler:
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

Shedao Shai pisze:r4id3n - faktycznie :-) ale ma to też swoje złe strony:
Spoiler:
Oh, witam : ) Mialem troszke dluga przerwe swiateczna bez komputera, wiec nie moglem odpisac.
Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Woohoo, pozytywnie mnie ten odcinek zaskoczył, warto było czekać. Do tego akcja z mieczem mistrz :salut:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ta, akcja z mieczem, i nie tylko, teksty w tym odcinku bezcenne :D
Spoiler:
No i ciekawa końcówka odcinka zapowiadająca niezłą akcje :P. Tylko czekać na kolejne epki
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

No nareszcie :D :D :D
I tyle starczy za komentarz :D
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Oficjalny opis piętnastego odcinka szóstego sezonu "Supernatural" zwiastuje wywrócenie świata serialu do góry nogami. Czemu? Sami przeczytajcie:
Spoiler:
Moze byc ciekawie ;d
RazorX63
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: RazorX63 »

No bez jaj, rofl.

Ciekawie będzie na pewno. Dziwnie, też. ; D
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Mistrzowski odcinek, ciekawe czy dom Jareda i przyczepa Jensena byly prawdziwe ;d
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Shen pisze:dom Jareda i przyczepa Jensena byly prawdziwe ;
Krótko- nie :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Shen pisze:Mistrzowski odcinek, (...)
No nie wiem... - może dla beata101 (bez urazy ;) )
Trzy ostatnie odcinki dłuuugo przeleżały nim zabrałem się za ich oglądanie... - niestety zamiast spodziewanego przybliżenia do rozwiązania globalnego problemu dostałem znowu "pośrednie" odcinki...
Nie jest to nic nowego - od początku serialu producenci serwują nam tego typu "wstawki" jednak to co kiedyś uważane było za ciekawą "odskocznię" teraz, przynajmniej na mnie, już nie działa (schemat).

Do czego zmierzam:
SN To ciągle dobry serial ale na Boga, 6-ty sezon to już zakrawa na skrajność...
Skończ waść i wstydu oszczędź! - jeszcze jeden i nawet beata101 odpadnie ;)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

xvidasd pisze:jeszcze jeden i nawet beata101 odpadnie
W życiu :D :D :D

Obrazek

A ostatni odcinek...no cóż, nakręcony był dla fandomu.
Zabawny, momentami nawet bardzo i ogólnie zapychacz.

Mnie się tam podobał.

Chociaż spora cześć mojego ukochanego fandomu jest nieźle pier*** i wybuchła wielka awantura na tle osobistym związana z prywatnymi życiem obu panów :/ Tak to jest jak myli się świat wirtualny, zwłaszcza fanfikowy, z rzeczywistością :D

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ