Shameless

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Shameless

Post autor: najphil »

Nowy serial ze stacji Shotwime

Obrazek

Showtime uwielbia moralnie niejednoznacznych bohaterów. Gdyby dokładniej przyjrzeć się ich serialom, nie znajdziecie tam żadnego, który łapałby się w kategorii "porządnego obywatela". Bohaterowie Showtime to pijacy, seksoholicy, handlarze narkotyków, narkomani, mordercy, ludzie z nizin, prostytutki i cała reszta. A wkrótce dołączą do nich nowi.

Zdobywca Emmy i nominowany do Oscara William H. Macy - to nazwisko powinno wystarczyć, by wielu z was zainteresować nowym serialem stacji Showtime. A kiedy dodam, że ''Shameless'' to bardzo niepoprawna opowieść o dysfunkcyjnej rodzinie i amerykańska wersja bardzo dobrego brytyjskiego serialu, będzie was jeszcze więcej. Pamiętajcie tylko, że to produkcja raczej dla dorosłych! (popcorner)

[youtube][/youtube]
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie wiem czy chcę oglądać "meneli" - nie ma dnia, żeby któryś mnie nie zaczepił a to o fajkę a to o parę groszy na "jedzenie"...
No i to kopia... - oryginał ZAWSZE lepszy - a tym bardziej, że z UK (są napisy do tamtego??).

Raczej więc odpuszczę (ale ten UK może, może...).
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

William H. Macy - nie cierpię typa - podziękuję. A szkoda, bo brzmi fajnie.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

hm.. też nie jestem jego fanem, ale to chyba dobrze.
wydaje mi się, że warto sprawdzić chociaż pierwszy odcinek [w końcu to showtime] i wtedy ocenić; jeśli serial będzie dobry to nawet Macy nie będzie przeszkadzać..
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Po pierwszym odcinku:
Rewelacja :star :star :star

Żeby sprostować: Menelem jest tylko Ojciec, ;)
Cała 6 dzieciaków świetna, ojciec trochę wkurzający, ale nie preszkadza w niczym (gdyż większość odcinka leży zapity na podłodze ;)), rewelacyjny humor, no i ta rodzinność. Nie mają wiele, ale z tego co mają, potrafią zbudować prawdziwą rodzinę. Polecam :ok
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Ja też potwierdzam :ok , nie wiem czy to jest dokładna kalka brytyjskiej wersji :scratch: , ale pokazanie jak dzieciaki radzą sobie w życiu :D , kilka fajnych postaci, daje radę.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Obejrzałem dwa odcinki i nie jest źle, ale nie na tyle dobrze zeby mnie wciagnac na dobre. Moze latem jak nie bedzie co ogladac to sciagne sobie caly sezon.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Po pilocie mogę stwierdzić że Showtime stanęło na wysokości zadania.
Jak zawsze zresztą. Serial jest bardzo dobry. Dobra obsada poza tatuśkiem. Jak zauważył saper202 jest wkurzający. Mam nadzieje że ilość Williama H. Macy na minutę serialu się ie zwiększy. ;)
Trochę komedii, trochę dramatu no i Emma Rosum :-p w roli najstarszej z rodzeństwa.
Choćby ze względu na nią zobaczę jeszcze kilka odcinków.

p.s chętnie zobaczył bym to w wersji brytyjskiej ale chyba nie ma co liczyć na napisy
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

I po sezonie. Właśnie skończyłem oglądać i muszę powiedzieć, że było grubo, oj grubo. Ta formuła gorzko komediowa sprawdza się jak cholera. Momenty, które normalnie wyciskały by łzy, przedstawione są w taki sposób i z takim podkładem muzycznym, że nie wymuszają na widzach tanich emocji.

Do tego mnóstwo interesującej filozofii Franka i problemy, które inne seriale omijają z daleka.

POLECAM, POLECAM, POLECAM!!!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Kath
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Kath »

Tej wersji nie oglądałam, ale oryginalna wersja UK jest genialna.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale do UK nie ma napisów prawda?
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

Oddałem głos na powyższą produkcję - chętnie poznam losy bohaterów na tzw. zakręcie.

@saper202 nie zawiedziesz? wstawiając serial na stronę... ;)
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

yar serial jest w chartsie, jak wygra to admin wystawi, więć GŁOSOWAĆ :)
Awatar użytkownika
Kath
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Kath »

@xvidasd szukałam trochę tych napisów, ale chyba jednak nie ma.

zerknęłam z ciekawości na początek pierwszego odcinka wersji US i jakoś mnie te twarze nie przekonują do dalszego oglądania.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Jestem właśnie po zakończeniu pierwszego sezonu. I muszę powiedzieć że serial bardzo dobry. Formuła serialu się sprawdziła a Showtime stanęło na wysokości zadania przy realizacji.

Polecam :ok

p.s. zauważyłem że na nast.ws niejaki blutengeld zaczął robić napisy to wersji UK 1x01.
Ciekawe czy będzie robił dalej i w jakim tępie?
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Napisy do wersji UK są już do całego pierwszego sezonu, a do drugiego się robią :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

I jak się wersja UK do US?
Tematyka serialu dosyć kontrowersyjna i jestem ciekawy jak za wykonaniem? Do jakiego typu komedii można zaliczyć ten serial??
Mamy tu do czynienia z komedyjką w stylu "My name is Earl" czy jest to raczej czarny humor??
Lulka
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Lulka »

Nie wiem czy serial został przydzielony do dobrej kategorii, bo jakoś mi na prześmieszną komedię nie wygląda. Owszem są momenty komediowe, ale ja raczej nazwałabym go gorzką jeśli już komedią. Cudny serial, uwielbiam wszystkie postacie, nawet do Franka z czasem się przekonałam choć na początku mnie irytował (to świadczy o tym, że William H. Macy jest świetnym aktorem). Nie oglądałam wersji UK, więc nie mam porównania, ale amerykańską mogę polecić z całą odpowiedzialnością. Już nie mogę się doczekać drugiej serii. W tym serialu jest wszystko: dramat, komedia, romans, kryminał czyli to z czego przeplata się życie. Może nie każdego, ale są i tacy wybrańcy, którzy mają trudniej ale ciekawiej :-p
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

To też jeden z moich ulubionych seriali. Angielska wersja jest dokładnie taka sama jak USA - czy może odwrotnie. Przynajmniej pierwszy odcinek taki był i dlatego zaprzestałem oglądać dalej. Ja też uwielbiam każdą postać i to jedna z tych bardzo nielicznych produkcji, w których każdy wątek jest interesujący.
ObrazekObrazek
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Również uważam, że serial [US] jest świetny i jak najbardziej podpisuję się pod powyższymi wypowiedziami. Z początku wydawało mi się, że to taki zwyczajny przeciętniak, ale wystarczyły dwa odcinki, żebym się całkowicie wciągnął. Szczególnie jestem pod wrażeniem genialnie dobranych aktorów - wszystkie postaci w serialu są prawdziwe i wiarygodne (w dużej części to także zasługa świetnego scenariusza). Całość obejrzałem jakiś miesiąc temu w przeciągu kilku dni i od tamtej pory z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ