Sherlock [BBC]

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

HURA!!!
Obrazek
Iksrobaz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Iksrobaz »

No nie powiem, nawet do obejrzenia.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja też przyłączam się do zachwytów nad tym serialem. Każdy odcinek trwał 90 min, a mija jak 40 min zwykłego odcinka.
Nie czytałem wiele o tym serialu zanim się za niego zabrałem, dlatego też zdziwiło mnie przeniesienie akcji do XXI wieku. Postać Holmesa jak dla mnie przeniesiona jest z pierwotnego okresu powieści(chyba XIX wiek?), ale Dr Watson weteran wojny w Afganistanie jest jak najbardziej współczesny.

Czytałem przed chwilą wasze rozważania w kwestii preferencji seksualnych Sherlocka. Jest gejem czy nie jest gejem, jakoś o tym nie myślałem w czasie oglądania. Ja za to odniosłem wrażenie, że to go nie interesuje po prostu, seks jest dla niego za nudny:P(dziwnie to brzmi), go dopiero podniecają morderstwa(psychopata?).

Bardzo polecam ten serial i czekam na kontynuację ; )
300sl
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: 300sl »

Podobno mają dokręcić kolejne odcinki (chyba 2).
Pozdro.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

300sl pisze:Podobno mają dokręcić kolejne odcinki (chyba 2).
Pozdro.
Prawdziwy Spartanin :)

W takim razie, biorąc dobry przykład : dzięki za info :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Wlaczylem sobie jeden odcinek do snu, jest juz 2 w nocy i zarazm zaczynam ostatni ep. Wciagajaca produkcja, pierwszy odcinek bardzo mi sie podobał, drugi minimalnie słabszy. Mam nadzieje ze powstana kolejne.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Niesamowity serial, o wiele lepszy od niedawnej premiery filmu. Zabawny i intrygujący, zwłaszcza zakończenie, które jak najbardziej mam nadzieję, że zostanie rozwinięte.
Postać Sherlocka bardzo młoda, zawsze czytając książkę wyobrażałam sobie te postacie jako wiele starsze, no ale to jest dopiero początek współpracy Sherlocka i Watsona. Sprawy ciekawe i niebanalne. Moriarty niesamowity, równiez zupełnie inny niż w moch wyobrażeniach, ale po chwili zaakceptowałam i spodobał mi się sposób jego bycia. Tak więc tylko polecić dalej i więcej takich produkcji.
A co do orientacji Sherlocka, myśle, że to miała być nutka komedii w tym serialu, a nic poważnego, kilka żarcików, insynuacji, zakłopotania Watsona. Jednak nawet jeżeli to ja akurat jestem pełna tolerancji dla homoseksualistów i totalnie nie przeszkadzałby mi główny bohater gej. Nie rozumiem oburzenia co po niektórych osób.
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Właśnie skończyłem oglądać i muszę powiedzieć, że oglądałem tuż przed nim Luther i jakoś to właśnie Luther bardziej przypadł mi do gustu. Sherlock wydaje mi się strasznie odrealniony, nie wiem dlaczego, ale nie przekonał mnie do siebie jako postać, chociaż aktor go grający dobrze wypadł ;) Moriarty trochę śmieszny, taki "inny" i dzięki temu do zniesienia. Całość dobra, ale jeszcze nie rewelacyjna, ciekaw jestem co będzie w drugim sezonie :)
slojnotak
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: slojnotak »

nova.nike

I totally agree, way better than the movie!
kevincandra
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kevincandra »

i love this series
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

hmm tyle pozytywnych opinii, a zawsze jakoś trafiacie w mój gust, wiec nie wypada nic innego jak tylko obejrzec serial : )))
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Trochę ostatnio nadrabiam zaległości i sięgnąłem po tą pozycję.
Nic nowego nie napisze jeśli stwierdzę że serial jest świetny. Genialna atmosfera, doskonałe postacie.
Przed tym serialem nawet nigdy do głowy by mi nie przyszło że można by przenieść Sherlocka do czasów współczesnych.
Kto nie widział niech ogląda koniecznie.

No i tekst sezonu :D
Spoiler:
Padłem po tym normalnie.

Znalazłem informacje że na wydaniu dvd, w dodatkach, jest czwarty, nie wyemitowany wcześniej odcinek pilotażowy.
Wiecie coś więcej na ten temat?
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Pojawiła się oficjalna informacja. BBC pracuje już nad drugą serią. Ponownie będą to 3 90 minutowe odcinki.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

:ok
Obrazek
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Niestety, na kolejne odcinki tego świetnego serialu przyjdzie nam jeszcze (sporo) poczekać. Drugi sezon zamiast jesienią, zostanie wyemitowany dopiero w przyszłym roku :(
Szkoda, bo już naprawdę nie mogę się doczekać ponownego spotkania z Sherlockiem.

Więcej szczegółów tutaj.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Też właśnie przeczytałem tą bardzo złą wiadomość. :(
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Uff, już się bałem że cancel.
zabawka23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: zabawka23 »

Super!!! polecam :) ktoś wie kiedy sezon II będzie? trzy odcinki to zdecydowanie za mało ;(
pozdrawiam
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Niedługo. seymour podawał tego linka ostatnio:
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/151 ... 2012_roku/
Obrazek
SatJunkie
Wskaż do odpowiedzi

So this has nothing to do with Sherlock holmes?

Post autor: SatJunkie »

Am i completely offside here? i thought this was lossly based on sherlock holmes! haha!

:oops: :oops: :oops: :oops:

...Imagine the possibilities

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ