Sherlock [BBC]
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja też przyłączam się do zachwytów nad tym serialem. Każdy odcinek trwał 90 min, a mija jak 40 min zwykłego odcinka.
Nie czytałem wiele o tym serialu zanim się za niego zabrałem, dlatego też zdziwiło mnie przeniesienie akcji do XXI wieku. Postać Holmesa jak dla mnie przeniesiona jest z pierwotnego okresu powieści(chyba XIX wiek?), ale Dr Watson weteran wojny w Afganistanie jest jak najbardziej współczesny.
Czytałem przed chwilą wasze rozważania w kwestii preferencji seksualnych Sherlocka. Jest gejem czy nie jest gejem, jakoś o tym nie myślałem w czasie oglądania. Ja za to odniosłem wrażenie, że to go nie interesuje po prostu, seks jest dla niego za nudny:P(dziwnie to brzmi), go dopiero podniecają morderstwa(psychopata?).
Bardzo polecam ten serial i czekam na kontynuację ; )
Nie czytałem wiele o tym serialu zanim się za niego zabrałem, dlatego też zdziwiło mnie przeniesienie akcji do XXI wieku. Postać Holmesa jak dla mnie przeniesiona jest z pierwotnego okresu powieści(chyba XIX wiek?), ale Dr Watson weteran wojny w Afganistanie jest jak najbardziej współczesny.
Czytałem przed chwilą wasze rozważania w kwestii preferencji seksualnych Sherlocka. Jest gejem czy nie jest gejem, jakoś o tym nie myślałem w czasie oglądania. Ja za to odniosłem wrażenie, że to go nie interesuje po prostu, seks jest dla niego za nudny:P(dziwnie to brzmi), go dopiero podniecają morderstwa(psychopata?).
Bardzo polecam ten serial i czekam na kontynuację ; )
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Niesamowity serial, o wiele lepszy od niedawnej premiery filmu. Zabawny i intrygujący, zwłaszcza zakończenie, które jak najbardziej mam nadzieję, że zostanie rozwinięte.
Postać Sherlocka bardzo młoda, zawsze czytając książkę wyobrażałam sobie te postacie jako wiele starsze, no ale to jest dopiero początek współpracy Sherlocka i Watsona. Sprawy ciekawe i niebanalne. Moriarty niesamowity, równiez zupełnie inny niż w moch wyobrażeniach, ale po chwili zaakceptowałam i spodobał mi się sposób jego bycia. Tak więc tylko polecić dalej i więcej takich produkcji.
A co do orientacji Sherlocka, myśle, że to miała być nutka komedii w tym serialu, a nic poważnego, kilka żarcików, insynuacji, zakłopotania Watsona. Jednak nawet jeżeli to ja akurat jestem pełna tolerancji dla homoseksualistów i totalnie nie przeszkadzałby mi główny bohater gej. Nie rozumiem oburzenia co po niektórych osób.
Postać Sherlocka bardzo młoda, zawsze czytając książkę wyobrażałam sobie te postacie jako wiele starsze, no ale to jest dopiero początek współpracy Sherlocka i Watsona. Sprawy ciekawe i niebanalne. Moriarty niesamowity, równiez zupełnie inny niż w moch wyobrażeniach, ale po chwili zaakceptowałam i spodobał mi się sposób jego bycia. Tak więc tylko polecić dalej i więcej takich produkcji.
A co do orientacji Sherlocka, myśle, że to miała być nutka komedii w tym serialu, a nic poważnego, kilka żarcików, insynuacji, zakłopotania Watsona. Jednak nawet jeżeli to ja akurat jestem pełna tolerancji dla homoseksualistów i totalnie nie przeszkadzałby mi główny bohater gej. Nie rozumiem oburzenia co po niektórych osób.
-
Wskaż do odpowiedzi
Właśnie skończyłem oglądać i muszę powiedzieć, że oglądałem tuż przed nim Luther i jakoś to właśnie Luther bardziej przypadł mi do gustu. Sherlock wydaje mi się strasznie odrealniony, nie wiem dlaczego, ale nie przekonał mnie do siebie jako postać, chociaż aktor go grający dobrze wypadł
Moriarty trochę śmieszny, taki "inny" i dzięki temu do zniesienia. Całość dobra, ale jeszcze nie rewelacyjna, ciekaw jestem co będzie w drugim sezonie 

-
Wskaż do odpowiedzi
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Trochę ostatnio nadrabiam zaległości i sięgnąłem po tą pozycję.
Nic nowego nie napisze jeśli stwierdzę że serial jest świetny. Genialna atmosfera, doskonałe postacie.
Przed tym serialem nawet nigdy do głowy by mi nie przyszło że można by przenieść Sherlocka do czasów współczesnych.
Kto nie widział niech ogląda koniecznie.
No i tekst sezonu
Padłem po tym normalnie.
Znalazłem informacje że na wydaniu dvd, w dodatkach, jest czwarty, nie wyemitowany wcześniej odcinek pilotażowy.
Wiecie coś więcej na ten temat?
Nic nowego nie napisze jeśli stwierdzę że serial jest świetny. Genialna atmosfera, doskonałe postacie.
Przed tym serialem nawet nigdy do głowy by mi nie przyszło że można by przenieść Sherlocka do czasów współczesnych.
Kto nie widział niech ogląda koniecznie.
No i tekst sezonu

Spoiler:
Znalazłem informacje że na wydaniu dvd, w dodatkach, jest czwarty, nie wyemitowany wcześniej odcinek pilotażowy.
Wiecie coś więcej na ten temat?
-
grego1980
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Niestety, na kolejne odcinki tego świetnego serialu przyjdzie nam jeszcze (sporo) poczekać. Drugi sezon zamiast jesienią, zostanie wyemitowany dopiero w przyszłym roku
Szkoda, bo już naprawdę nie mogę się doczekać ponownego spotkania z Sherlockiem.
Więcej szczegółów tutaj.

Szkoda, bo już naprawdę nie mogę się doczekać ponownego spotkania z Sherlockiem.
Więcej szczegółów tutaj.
-
grego1980
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Niedługo. seymour podawał tego linka ostatnio:
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/151 ... 2012_roku/
http://hatak.pl/aktualnosci/seriale/151 ... 2012_roku/
-
Wskaż do odpowiedzi
So this has nothing to do with Sherlock holmes?
Am i completely offside here? i thought this was lossly based on sherlock holmes! haha!
:oops: :oops: :oops: :oops:
...Imagine the possibilities
:oops: :oops: :oops: :oops:
...Imagine the possibilities
Oceń ten serial