Person of Interest

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

USA Person of Interest

Post autor: najphil »

Serial ze stacji CBS z Jamesem Caviezielem oraz pamiętnym Benem z serialu "Lost"

Persons of Interst to termin używany przez organa ścigania w stosunku do osoby, której nazwisko wypływa w trakcie śledztwa nad poważnymi przestępstwami (łącznie z różnego rodzaju terroryzmem), ale która do tej pory nie miała przeszłości kryminalnej.

Tajemniczy miliarder, wykorzystując swój komputerowy geniusz, zaawansowaną technologię oraz opracowaną metodę wyłapywania takich osób, stara się zapobiegać przestępstwom na własny sposób. Jest jednak mały haczyk, nie wiadomo, czy osoba, która wypłynęła w trakcie takiego śledztwa, sama jest w zamieszana w nielegalną działalność, czy będzie jej ofiarą. W ustaleniu tego będzie mu pomagać były agent CIA, uznany przez Firmę za zmarłego.

Obsada świetna, w trailerze widać, że serial zrobiony ze sporym rozmachem, a na dodatek wyprodukowany przez J.J.Abramsa. Na pewno parę odcinków warto obejrzeć. Jednak czy ta formuła się sprawdzi i na jak długo nie wiem, bo to kolejny serial z rodzaju tych: nowy odcinek-nowa historia.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

najphil pisze:Tajemniczy miliarder, wykorzystując swój komputerowy geniusz, zaawansowaną technologię oraz opracowaną metodę wyłapywania takich osób, stara się zapobiegać przestępstwom na własny sposób.
Jakoś zalatuje mi Alphasem wymieszanym z Philantropem... Poczekam na Wasze opinie.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

xvidasd pisze:Jakoś zalatuje mi Alphasem wymieszanym z Philantropem... Poczekam na Wasze opinie.
No mnie tez się tak skojarzyło, aczkolwiek to realizacja pomysłu będzie miała największe znaczenie, na pewno dostanie szanse.
Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Opis faktycznie nie zachęca zbytnio. Ale obsada + J.J.Abramsa brzmi nieźle. Zobaczę na pewno.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Oj, jakiś leciwy ten serial. A przynajmniej pilot. Coś Abramsowi te nowe seriale nie wychodzą: najpierw Undercovers, który okazał się kompletną klapą a teraz to. Mam nadzieję, że Alcatraz będzie lepsze...

Strasznie ograna historia: mamy byłego super agenta specjalnego, który się stoczył po śmierci ukochanej; tajemniczego miliardera, który oferuje mu pracę i maszynę przewidującą kiedy dojdzie do zbrodni. Stare wyświechtane schematy i to wcale nie w najlepszym wydaniu - zwrot akcji w pierwszej historii był dość przewidywalny. W dodatku wygląda to na serial proceduralny, czyli co odcinek będziemy dostawać nową sprawę. Wątku przewodniego (czy chociażby nawet jego zarysu - tak jak np. w 1. sezonie Burn Notice) nie ma. Jeśli w drugim odcinku będzie tak samo, to nie ma co dalej oglądać. Znajdą się pewnie ciekawsze premiery tej jesieni...
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Mi się podobał, choć fakt to CBS więc będzie raczej proceduralem, obejrzyj sobie seymour Unforgettable to dopiero słaba premiera.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Już po samym przeczytaniu opisu darowałem sobie Unforgettable (kolejny serial kryminalny z bohaterem z "oryginalną cechą charakterystyczną"). Ja po serialu tworzonym przez Abramsa spodziewałem się czegoś lepszego niż CSI w nieco zmienionej postaci - stąd moje rozczarowanie i niezbyt pochlebna opinia.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Miałem w ogóle nie oglądać, później obejrzałem pierwszy odcinek, w rezultacie drugi i przyznam, że nie jest to takie złe, jak się z pozoru wydaje :) Może rzecz w dwóch głównych bohaterach (a przede wszystkim aktorach - bardzo dobrych), może jakiś sentyment do "Bena", może dość aktualna problematyka prywatności, może sam nie wiem w sumie, co, ale skuszę się na odcinek trzeci, a później pewnie i czwarty - są jakieś wątki w tle, które mogą się ciekawie rozwinąć, więc zobaczę, co i jak :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Jest całkiem nieźle ale mogło by być lepiej.
Dobra obsada to duży atut.
Tematyka pełnej inwigilacji również mnie interesuje.
Ale czegoś brakuje jednak.
Przydał by się jakiś wątek przewodni.
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

oj po końcówce ostatniego odcinka, może się szykować jakiś wątek przewodni.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Obejrzałem 2 odcinki Person of Interest i jestem bardzo zadowolony. Głównym zarzutem jaki słyszę w stosunku do tego serialu to brak mitologii, z której tak słyną inne seriale J.J. Abramsa, no i fakt - jak na razie jej nie ma, chociaż twórcy zapowiadają że będzie. Za to jest fantastyczny duet aktorski Caviezel-Emerson i choćby dla niego będę dalej oglądał. Ogólnie serial jest ciekawy, tylko brakuje czegoś co by spajało poszczególne odcinki w większą całość. Jestem na tak.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Po pilocie mam mieszane uczucia. Niby ciekawy serial akcji ale jakoś nie kupuję tej filantropii i maszyny... :roll:
Było by ciekawiej jakby nie zdradzali wszystkiego od razu...
Zobaczę drugi odcinek - może się wciągnę.
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

No niby wszystko jest zdradzone, ale nie wiem czy przypadkiem nie ma drugiego dna.
Po ośmiu odcinkach zarysował się jakiś główny wątek, ale nadal brakuje czegoś. Może w drugiej części sezonu bardziej się rozkręci.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No i wciągnąłem się - podobają mi się poszczególne historyjki jak i sama postać "super-samotnika-bohatera". Oglądam dalej..
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Świetny serial, rzekłbym nawet że najlepsza premiera tego sezonu. Tylko prosiłbym o zmianę w temacie wątku: niech ktoś usunie "s" z "Persons", bo właściwy tytuł tego serialu to Person of Interest.
miechowa
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: miechowa »

Mnie wciągnął od pierwszego odcinka, trochę mnie przelękło, że na 8 odcinku się skończyło, ale 8 grudnia kolejne odcinki więc jest oki. Obie główne postacie bardzo sympatyczne stanowią połączenie, mam nadzieję, że na 1 sezonie się nie skończy
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Teraz postać Johna stała się jeszcze bardziej intrygująca po tych dodatkowych strzępach informacji, które dane nam było usłyszeć w 10-tym odcinku. Jak to więc z nim było??
Spoiler:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Ten serial ma jedną mocną stronę - spory budżet. Dzięki temu w każdym odcinku mamy sporo statystów oraz kilka lokacji, za każdym razem nowych, które są kręcone w realnej scenerii. To daje odpowiednią przestrzeń, nadaje temu pozory życia i uwiarygadnia przekaz.

W tym całym natłoku seriali kręconych w studio, z minimalną obsadą i w sztucznej, powtarzającej się scenografii, to mały powiew świeżości, który wciąż mnie trzyma przy tym serialu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Niedawno zacząłem oglądać - świetny serial! Wciągnął mnie jak mało który :)
Polecam. Nie mogę się doczekać następnych odcinków. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

I ja się skusiłem na ten serial, choć za proceduralnymi nie przepadam, ale po paru odcinkach zarysował się jakiś motyw przewodni. Serial mnie wciągnął od drugiego odcinka i już obejrzałem wszystkie, które są do tej pory. Nie wiem jak to z serialami Abramsa, nie spodziewałem się niewiadomo czego i się nie zawiodłem.
Mimo że historia do najoryginalniejszych nie należy, odcinki ogląda się przyjemnie, czasami potrafią zaskoczyć niektóre zwroty akcji co jest zdecydowanie na plus.
No i duet aktorski trzeba docenić (choć Lostów skończyłem po trzecim sezonie i nie jestem jakimś wielkim fanem Emersona), który świetnie się zgrywa.
Ja czekam niecierpliwie na następne odcinki

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ