Gdyby zmienić aktorów, tytuł serialu i dać to jako pilot nowego byłbym zachwycony. A tak to mogę jedynie stwierdzić, że fajny start ale bez jakichkolwiek emocji.
Gdyby zmienić aktorów, tytuł serialu i dać to jako pilot nowego byłbym zachwycony. A tak to mogę jedynie stwierdzić, że fajny start ale bez jakichkolwiek emocji.
- Cass za krótko był 'bogiem' - cały wątek polegający na przejęciu dusz i staniu się megamocnym, zdradzie przyjaciół ciągnął się przez dobre pół poprzedniego sezonu i zakończono go w pierwszym odcinku sezonu bieżącego
- uwięzienie śmierci jest super proste:/
- postawa śmierci jest wkurzająca, powinna być bardziej poza tym wszystkim, taka ponad to
- zignorowano już totalnie postać Matki, teraz nowego 'boga' a już nam serwują nowe wszechmocne stwory, które pewnie za dwadzieścia odcinków padną z łatwością trupem;)
Mnie się nie spodobało za bardzo bo: [spoiler]- Cass za krótko był 'bogiem' - cały wątek polegający na przejęciu dusz i staniu się megamocnym, zdradzie przyjaciół ciągnął się przez dobre pół poprzedniego sezonu i zakończono go w pierwszym odcinku sezonu bieżącego - uwięzienie śmierci jest super proste:/ - postawa śmierci jest wkurzająca, powinna być bardziej poza tym wszystkim, taka ponad to - zignorowano już totalnie postać Matki, teraz nowego 'boga' a już nam serwują nowe wszechmocne stwory, które pewnie za dwadzieścia odcinków padną z łatwością trupem;)[/spoiler]
Shen pisze:najlepsze w tym odcinku bylo to ze Dean mial jeansy pod gipsem.
Nie zwróciełem na to w pierszym momecie uwagi, ale teraz gdy włączyłem odcinek jeszcze raz, istotnie, w szpitalu Dean ma gips, a później jeansy i gips
3ci odcinek generalnie może być, co mi się wydało nielogiczne to że...
Spoiler:
Dean zabił tą Amy ale dzieciaka/potwora już nie... A przecież sam mówił że "ludzie" są jacy są itd
[quote="Shen"]najlepsze w tym odcinku bylo to ze Dean mial jeansy pod gipsem.[/quote] Nie zwróciełem na to w pierszym momecie uwagi, ale teraz gdy włączyłem odcinek jeszcze raz, istotnie, w szpitalu Dean ma gips, a później jeansy i gips :-) 3ci odcinek generalnie może być, co mi się wydało nielogiczne to że... [spoiler]Dean zabił tą Amy ale dzieciaka/potwora już nie... A przecież sam mówił że "ludzie" są jacy są itd[/spoiler]
Nawet nie pamietam kiedy ostatnio byly w serialu prawdziwe potwory a nie ludzie ktorym sie czasem oczy swieca kolorowo. Wendigo w pierwszym sezonie? Niewidzialne psy sie nie licza. Smutno mi jak widzę że ciągna moj ulubiony serial na siłe.
Nawet nie pamietam kiedy ostatnio byly w serialu prawdziwe potwory a nie ludzie ktorym sie czasem oczy swieca kolorowo. Wendigo w pierwszym sezonie? Niewidzialne psy sie nie licza. Smutno mi jak widzę że ciągna moj ulubiony serial na siłe.
IMO nowy odcinek był bardzo dobry. Można było się spodziewać że Lewiatan
Spoiler:
będzie miał jakąś dziwną słabość i tak się stało. Ciągle jednak nie jest to definitywny środek to ich unicestwienia a jednie jakaś metoda obrony...
Bardzo podoba mi się jak w Supernatural sprytnie w nowy sposób wykorzystane zostają dawne motywy i pomysły...
Spoiler:
jak zmiennokształtność Lewiatanów
jednocześnie nie nadużywając efektów komputerowych. Można by pomyśleć, że przez 6 sezonów możliwości wykorzystania tej umiejętności już się wyczerpały a jednak ciągle jest ona używana w interesujący sposób.
Spoiler:
Scena z Lewiatanami barze Scena w samochodzie uśpiła moją uwagę, słucham 'niby' ciągu dalszego a tu... zaraz zaraz, coś mi tu nie pasuje
Wracając jeszcze do potworów... Radosna twórczość ludzi od animacji komputerowej może się sprawdzać w bardziej familijnych produkcjach, jak Sanctuary, ale gdybyśmy w Supernatural w co drugim odcinku dostawali jakieś animowane dziwadło serial bardzo by na tym stracił.
Podsumowując, mam nadzieję że dotychczas istniejący poziom zostanie utrzymany przez resztę sezonu.
IMO nowy odcinek był bardzo dobry. Można było się spodziewać że Lewiatan [spoiler]będzie miał jakąś dziwną słabość i tak się stało. Ciągle jednak nie jest to definitywny środek to ich unicestwienia a jednie jakaś metoda obrony...[/spoiler]Bardzo podoba mi się jak w Supernatural sprytnie w nowy sposób wykorzystane zostają dawne motywy i pomysły... [spoiler]jak zmiennokształtność Lewiatanów[/spoiler] jednocześnie nie nadużywając efektów komputerowych. Można by pomyśleć, że przez 6 sezonów możliwości wykorzystania tej umiejętności już się wyczerpały a jednak ciągle jest ona używana w interesujący sposób. [spoiler]Scena z Lewiatanami barze :ok Scena w samochodzie uśpiła moją uwagę, słucham 'niby' ciągu dalszego a tu... zaraz zaraz, coś mi tu nie pasuje :D[/spoiler] Wracając jeszcze do potworów... Radosna twórczość ludzi od animacji komputerowej może się sprawdzać w bardziej familijnych produkcjach, jak Sanctuary, ale gdybyśmy w Supernatural w co drugim odcinku dostawali jakieś animowane dziwadło serial bardzo by na tym stracił. Podsumowując, mam nadzieję że dotychczas istniejący poziom zostanie utrzymany przez resztę sezonu.
Of kors że syszałam niejako z racji obowiązków służbowych ( jako admin www.supernatural.com.pl )
Rozmawiałam z organizatorami...ale ponieważ znam realia konwentowe...no cóz, na razie zarówno ja jak i nasz portal jesteśmy nastawieni , powiedzmy, sceptycznie. Głownie z powodów finansowo- organizacyjnych. Konwent ma być podobno we wrześniu a to raczej wyklucza udział J2 a bez nich impreza straci co najmniej 50% atrakcyjności.
Druga sprawa to koszty organizacji ...nawet ze sponsorem - dużym sponsorem- koszty są jak na polskie warunki ...ehhh :/
Zakładając optymistycznie że Jared i Jensen naprawdę by przyjechali, sama ich obecność ( pomijając koszt przelotu, zakwaterowania itp.) to jest około 60-70 tysięcy dolarów od głowy. Pozostali aktorzy są nieco tańsi ale i tak wychodzi ...no dużo. Do tego sala, organizacja, ochrona...ceny biletów mogą się okazać nie do przełknięcia dla wielu.
Ja jadę w czerwcu 2012 roku do Paryża - ma być Jensen, Jared i Jason Mann ( przynajmniej na razie ci goście są potwierdzeni ) i za średni powiedzmy bilet na konwent płacę 220 euro plus fotoopy po 65 euro każdy. I to nie są najdroższe bilety. Jezeli polskie ceny będą zbliżona...no cóż. :!:
Dlatego czekamy spokojnie. Zobaczymy jak będzie. Fakt że w naszej części Europy konwentu nie było, najbliżej będzie Asylum w Niemczech w maju. Rosjanie musieli Con w Moskwie odwołać bo im się sponsor wycofał.
[quote="Shedao Shai"]Beata, nie wiem czy już słyszałaś: http://www.facebook.com/pages/Mystery-Spot-Supernatural-Convention-in-Poland/281653045187696 [/quote]
Of kors że syszałam niejako z racji obowiązków służbowych ;) ( jako admin www.supernatural.com.pl )
Rozmawiałam z organizatorami...ale ponieważ znam realia konwentowe...no cóz, na razie zarówno ja jak i nasz portal jesteśmy nastawieni , powiedzmy, sceptycznie. Głownie z powodów finansowo- organizacyjnych. Konwent ma być podobno we wrześniu a to raczej wyklucza udział J2 a bez nich impreza straci co najmniej 50% atrakcyjności. Druga sprawa to koszty organizacji ...nawet ze sponsorem - dużym sponsorem- koszty są jak na polskie warunki ...ehhh :/
Zakładając optymistycznie że Jared i Jensen naprawdę by przyjechali, sama ich obecność ( pomijając koszt przelotu, zakwaterowania itp.) to jest około 60-70 tysięcy dolarów od głowy. Pozostali aktorzy są nieco tańsi ale i tak wychodzi ...no dużo. Do tego sala, organizacja, ochrona...ceny biletów mogą się okazać nie do przełknięcia dla wielu.
Ja jadę w czerwcu 2012 roku do Paryża - ma być Jensen, Jared i Jason Mann ( przynajmniej na razie ci goście są potwierdzeni ) i za średni powiedzmy bilet na konwent płacę 220 euro plus fotoopy po 65 euro każdy. I to nie są najdroższe bilety. Jezeli polskie ceny będą zbliżona...no cóż. :!:
Dlatego czekamy spokojnie. Zobaczymy jak będzie. Fakt że w naszej części Europy konwentu nie było, najbliżej będzie Asylum w Niemczech w maju. Rosjanie musieli Con w Moskwie odwołać bo im się sponsor wycofał.
Ostatni odcinek bardzo ckliwy - czyżby kolejny aktor zrezygnował z gry w SN??
Za to na uwagę zasługuje bardzo dobra ścieżka dźwiękowa - przysłuchajcie się - zwłaszcza w tych "wzruszających" momentach
Ostatni odcinek bardzo ckliwy - czyżby kolejny aktor zrezygnował z gry w SN?? Za to na uwagę zasługuje bardzo dobra ścieżka dźwiękowa - przysłuchajcie się - zwłaszcza w tych "wzruszających" momentach :ok
ee tam nie mógł zrezygnować[spoiler]może bobby przeszedł do ekipy produkcyjnej tylko :-) zawsze mogą go jakoś przywrócić do życia zawrzeć umowę z crowleyem czy coś w tym stylu[/spoiler] a muzyka faktycznie bombowa jak zawsze w tym serialu. [spoiler]jak załatwią głównego lewiatana bo na niego środki czyszczące nie wydają się wywierać większego wrażenia?[/spoiler] czekam z niecierpliwością na powrót chłopaków