Najlepszy nowy serial 2011

Historyczne posty.

Najlepszy serial 2011 roku to:

Można wybrać tylko 1. opcję

Nie głosuj, zobacz wyniki, ale stracisz prawo do głosowania

Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Hell na koniec!! Pierwszy to The Killing i Borgia! Persons też świetny!
Co do końca listy to głupio będzie ale Spartakus pewnie nie zbierze żadnego głosu... :D
Obrazek When Dreams Come True...
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Moja pierwsza 4ka to bezsprzecznie na pierwszym Game of Thrones, Homeland, The Borgias i American horror story. Tego ostatniego jeszcze nie oglądałam więc poza podium ;)
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

The Killing zasługuje na wygraną - tak pokręconego mrocznego serialu w pozytywnym tego słowa znaczeniu dawno nie oglądałem - chętnie oddam na niego swój głos.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Myślę, że czas zacząć głosowanie...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Kurde, wszyscy na tym forum z uporem maniaka mówią na ten serial: Persons of Interest. Zmowa jakaś czy co :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bo jest naprawdę dobry!! :ok
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Wolałbym mieć kilka głosów:P
Ale Suits.
Obrazek
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Person of Interest a nie Persons of Interest powinno raczej być. Taka mała literówka.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja głosuę na the killing. Serial naprawdę mnie wciągnął, obejrzałam go prawie od razu w całości, do końca zgadywałam kto zabił, a na końcu jeszcze takie zaskoczenie, po prostu miodzio :)
Gdyby można było oddać kilka głosów to na pewno doceniłabym także homeland, game of thrones czy the borgias. Na swój sposób fajne jest też once upon a time, którego na liście akurat nie ma czy grimm, ale na pewno nie są to najlepsze seriale tego roku.
Na razie, po jednym odcinku, nie odczuwam zachwytu nad persons of interest. Nie wciągnął mnie i raczej nie mam ochoty dalej oglądać, w przeciwieństwie do ostatnio oglądanego detroit czy combat hospital - uwazam je za o wiele lepsze (nadal patrząc z perspektywy tego jednego odcinka), ale skoro jest tak polecany to chyba dam szansę jeszcze jednemu odcinkowi ;)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ok, głos na Spartacus GOTA oddany :-p
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

xvidasd - chodziło mi o literówkę w nazwie, ten błąd pojawia się u nas wszędzie gdzie jest mowa o tym serialu.

To może bardziej na temat. Cieszy mnie fakt że większość tych seriali widziałem albo mam w planach.

Person of Interest - na ten serial poszedł mój głos. Fantastyczny duet mr Reese/mr Finch, świetna fabuła, klimat, ma w sobie to "coś" co mnie niesamowicie zainteresowało. Dla mnie - hit sezonu.

Homeland - trochę nudny, za to bardzo dobrze zagrany, aktorzy tutaj są z najwyższej półki. Słaba końcówka. S2 będę oglądał, ale bez szału.

Game of Thrones - dobry serial fantasy na podstawie dobrej (acz przereklamowanej) sagi Martina, zrealizowany z rozmachem i z wiernością oryginałowi. Podoba mi się, chociaż na kolana nie powaliło.

2 Broke Girls - bardzo słaby sitcom, po ok. 3 odcinkach sobie podarowałem - pomimo mojej sympatii do Kat Dennings. Humor jak z lat 80/90.

New Girl - a tu za to bardzo obiecująca komedia z przeuroczą Zooey Deschanel. Dobrze dobrani aktorzy - sympatyczni, zabawni. Podoba mi się.

The Killing - mój typ nr 2, niestety (na szczęście) można głosować tylko na jedną pozycję. Co nie zmienia faktu, że to świetny serial - mroczny, klimatyczny, ciekawy.

American Horror Story - właśnie jestem w trakcie nadrabiania, po 5 odcinkach - moje TOP 3. Chylę czoła przed twórcami, bo udało im się (przynajmniej do tego momentu) poprowadzić serialowy horror, w którym ani na chwilę nie spada tempo i napięcie, a fabuła nie staje się absurdalna. Szacunek.

Bag of Bones - czekam na napisy do 2 odcinka i obejrzę wraz z rodzicami - fanami Kinga :smile:

Grimm, Suits, Hell on Wheels, Spartacus: Gods of the Arena, Terra Nova i The Borgias mam ściągnięte, ale jakoś nie umiem się za nie zabrać. Negatywne opinie o nich bądź też nieciekawe opisy fabuły mnie zniechęciły do oglądania, ale mimo to chciałbym im dać szansę.

Jak widać, z ankiety tylko Revange i Neverland nie są w moim polu zainteresowania. To dobry wynik, biorąc pod uwagę że oglądam też kilka "starych" seriali. Z premier zabrakło mi tu dwóch seriali:

Pan Am - serial o amerykańskich stewardessach z lat 60, wiem wiem brzmi nudno, ale jest dobrze. Ciekawa obsada (czyt. piękne panie), trochę szpiegowstwa, trochę romansu, no i klimat jak w Mad Men - siłą rzeczy, bo to te same czasy. Dobry serial.

Once Upon a Time - u nas na forum zjechany doszczętnie, ja się z taką opinią nie zgadzam; uważam że to sympatyczny, lekki serial który z zaciekawieniem oglądam.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Gdybym mógł je uszeregować wyglądało by to tak:

1.The Killing
2.Bag of Bones
3.Person of Interest
4.The Borgias
5.Game of Thrones
6.Wszystkie pozostałe.
299919291212.Spartakus :D
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Homeland, American Horror Story, The Borgias, GoT i Spartacus. Te brałam tylko pod uwagę.
Skoro miałam tylko 1 głos - to w losowaniu wygrał Homeland.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zdecydowanie prowadzi GOT :shock:
Ale nikt słownie nie poparł tego wyboru.
Choć serial bardzo dobry to chyba jednak nie najlepszy. Jednak najbardziej komercyjny co by się zgadzało...
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

OT. Użytkowników forum "tysiące" - liczba oddanych głosów na dzień 3 stycznia 2011 godz. 20:31 zaledwie 51 - niesamowita skuteczność.... :P

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ