Nowy portal

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Kazda tresc przed publikacja czekala by na moderacje i dopiero po aceptacji/edycji byla by wyswietlana. Oczywiscie bez zadnych linkow.

Z ta wolnoscia to podejrzewam, ze choc istotna to jednak dla wiekszosci piorytet maja pliki, ktore mozna pobrac z internetu.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

Składam również propozycję pomocy - pisemnej jak najbardziej - od strony technicznej nie czuję się w tym zbyt dobrze - chociaż zapewne przy dobrym instruktarzu idzie przebrnąć bez większych problemów. :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Świetnie i dziękuję za propozycje - na pewno wykorzystamy :)
A na razie wróciłem do "starego" trybu ponieważ prace jeszcze trochę potrwają a nie chcę, żebyście byli narażeni na takie niedogodności.
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

No cóż. Trochę kicha. Mimo żalu popieram ostrożność.
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

xvidasd pisze: już zacząłem pracę nad stworzeniem czegoś nowego - ale o tym potem...
:bounce: :ok :smt007 - yyyyyyyyyyuuuupppppiiiiiiiiii
:)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A może ktoś ma propozycję i napisze, co chciałby, żeby było w takim portalu?
Jak to ma wyglądać?
Jakieś koncepcje?
Pomysły kolorystyczne?
itp?
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Moim zdaniem, powinny być opisy seriali - są, oceny - są, obsada - jest, jakieś newsy, artykuły, najphil na pewno chciałby prowadzić kącik filmowy :P Co do kolorystyki, myślę, że na pewno ciemniej, chociaż ciężko się będzie przyzwyczaić. Lista seriali raczej odpada, więc jakaś wyszukiwarka by się przydała. Jeśli chcesz to chętnie pomogę przy grafice. Sorki, że to wszystko co napisałem takie nieskładne, ale pomysły na bierząco wpadały mi do głowy. :)
Obrazek
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

nie wiem czy pójście w strone Hataku to dobry pomysł - Hatak juz jest i raczej robienie mu konkurencji to dobry pomysł
ja akurat lubię nasze forum bo nikt tu nie pisze postów w stylu "wow" i "super" tylko jak już ktoś coś pisze to sie stara pełnymi zdaniami :D

co do plikow to powiem szczerze jak znikną najpopularniejsze seriale to ja osobiście powiem trudno i tak większość ściągam juz w lepszej jakości z asda ściągam seriale ktore są w sieci od dawna i poprostu z przyzwyczajenia zagladam po nie tutaj, ale na pewno będzie mi szkoda starych seriali, seriali z innych krajów niż Stany, miniseriali czy filmów dokumentalnych bo tu zawsze mozna znaleźć coś ciekawego już z napisami :D
I moim zdaniem szkoda by było gdyby one zniknęły
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

piotr_cebo pisze:Moim zdaniem, powinny być opisy seriali - są, oceny - są, obsada - jest,
Bazę danych mamy więc na pewno zostanie wykorzystana.
piotr_cebo pisze:jakieś newsy, artykuły, najphil na pewno chciałby prowadzić kącik filmowy
też tak uważam.
piotr_cebo pisze:Co do kolorystyki, myślę, że na pewno ciemniej, chociaż ciężko się będzie przyzwyczaić.
Tutaj nie wiem - osobiście wolę lekkie i delikatne barwy niż przytłaczającą czerń czy itp.
Ale do kolorystyki jeszcze wrócimy...
piotr_cebo pisze:Lista seriali raczej odpada, więc jakaś wyszukiwarka by się przydała.
Szukajka na pewno będzie ale listy mi szkoda bo pokazuje ogrom bazy...
piotr_cebo pisze:Jeśli chcesz to chętnie pomogę przy grafice.
Tak - oczywiście, że chcę - robisz świetną grafę - jak uporam się z pomysłem to się odezwę.
Saga pisze:nie wiem czy pójście w strone Hataku to dobry pomysł - Hatak juz jest
Nie chcę robić konkurencji ale im więcej serwisów o tematyce serialowej tym lepiej.
Myślę, że pójdziemy w inną stronę - po to tutaj piszę i będę prezentował postęp prac krop po kroku, żebyście opiniowali i decydowali.
Saga pisze:ja akurat lubię nasze forum
Forum zostaje - najwyżej jego layout się zmieni :)
Saga pisze:na pewno będzie mi szkoda starych seriali, seriali z innych krajów niż Stany, miniseriali czy filmów dokumentalnych
I pewnie na tym się skupimy :)

Po kilkudniowych testach CMS'ów zdecydowałem się na Joomlę - czy ktoś może zaproponować coś lepszego??
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ja mam okazję pracować trochę na Contao, w sumie nawet więcej niż trochę, w pracy, ale nie wiem, czy bym polecił.. Ale też może za mało jeszcze wiem na jego temat, przede wszystkim wydaje mi się, że jest dość wolny. Kiedyś mieliśmy właśnie joomlę, gdy tak miałbym porównać, to stopień przejrzystości jest dość podobny, może ze wskazaniem na Contao.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Contao nie testowałem więc nie będę się wypowiadał. Ale Joomla jest chyba bardziej popularna dzięki czemu pewnie jest do niej więcej wtyczek.
Przez ostatnie kilka dni bawiłem się trochę z "gotowcami" - czas stworzyć własny szablon... Za jakiś czas postaram się zademonstrować...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Joomlę polecam. Bardzo ładnie konfigurowlana, Mnóstwo szablonów które można przerabiać jak się chce, specjalny program dla niezbyt kumatych do tworzenia własnych templatek itp. Dodatkowo mnóstwo modułów, dodatków i wtyczek.

Co prawda do wersji 1,7 nie ma jeszcze za dużo, ale najpopularniejsza wersja 1.5 ma chyba każdą wtyczke, moduł i dodatek jaki się zamarzy. Do tego duża społeczność, sensowna pomoc i w okle.
Jedyny problem jaki napotkalam i któego mnie osobiście nie udało się rozwiązać nawet z pomoca to integracja portalu z forum phpBB

Joomla ma swoje własne bardzo funkcjonalne forum - nazywa sie to Kunena i w sumie jest podobne.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tutaj masz most do 1.5/1.7 a phpbb3
http://extensions.joomla.org/extensions ... YjMiO30%3D

Jeśli potrzebujesz most do phpbb2 to jest tutaj:
http://www.joomplace.com/bridges/joomphpbb-forum.html
ale z tego co się zorientowałem to sporo osób ma problemy z gładkim postawieniem tego mostu - polecałbym przejście na phpbb3 (konwersje bazy) i instalacja tego pierwszego.

Zainstalowałem już joomle 2.5 - coraz więcej pojawia się wtyczek na najnowszą wersję.
Nie chcę budować na 1.5 ponieważ po upgreadach do 2.5 nie wszystko chce działać.
Nie znalazłem też jeszcze mostu do 2.5 ale ma być a mnie się nie spieszy.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

xvidasd pisze:Zainstalowałem już joomle 2.5 - coraz więcej pojawia się wtyczek na najnowszą wersję.
Nie chcę budować na 1.5 ponieważ po upgreadach do 2.5 nie wszystko chce działać.
Dzieki :* ale jusz i tak nie skorzystam :) Wrzuciłam na "jensenową" Kunenę ( zresztą tam i tak mało kto korzysta z forum, strona jest typowo informacyjna).

A "supernatural.com.pl" to jest "potwór" nieruchawy który chyba już jest niereformowalny :/ Strona i forum działa nieprzerwanie 7 lat i niestety to widać:/ A zrobiona byłą specjalnie - znaczy portal jest napisany od podstaw i niestety jak na dzisiejsze czasy lekko archaiczny:/

W każdym razie niecierpliwie czekam na rezultaty Twojej pracy :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Trochę to jeszcze potrwa bo dotychczas do pisania skryptów wykorzystywałem notatnik a w joomli to wszystko opiera się na gotowych modułach - prościej i elegancko ale muszę dojść gdzie i co żeby zadziałało, a czasu mam mało...
Widzę, żeś obeznana beatko z joomlą - może więc pomożesz? :)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

xvidasd pisze:może więc pomożesz?
Oczywiście w miare możliwości :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jak zmieniamy to zmieniamy - stawiam na całkiem nowy styl - prosty i sterylny.
Oczywiście nic jeszcze nie działa więc proszę nie klikajcie nigdzie ani nie logujcie się - popatrzcie i powiedzcie czy w dobrym kierunku zmierzam i czy Wam się podoba?

http://xvidasd.com/j/

Added after 1 minutes:

Wymagane min: 1280x1024
- na mniejszej nie będzie ładnie się prezentować...
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

bardzo ładnie to wygląda, proste i przejrzyste. czekam aż będzie można zobaczy efekt końcowy
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Rozumiem, że tak będzie wyglądać strona startowa - dla mnie bomba, ale bardziej mnie interesuje wygląd forum, bo ta nim się spędza większość czasu.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

wygląd strony dla mnie jak najbardziej na plus
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ