Nowy portal

Historyczne posty.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Helventis »

xvidasd pisze:Jesli zmienie kolejnosc wyswietlania komentarzy to przy wiekszej ilosci wpisow nowe beda pojawiac sie na kolejnych stronach.... Kto wtedy zauwazy ze temat ´zyje´???
Na Hataku zastosowali takie cos, że gdy jest więcej niż 20 czy 24 komentarze to klikajac na temat/artykuł otwiera sie on wraz z najnowszą stroną z komentarzami pod spodem, mozna by to mniej wiecej tak zrobic.

Albo jak na benchmarku infinite scrolling jak choćby pod tym artykułem http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Son ... 38907.html choć to na dłuższą metę jest raczej gorsze rozwiązanie
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Scroll bez końca jest bez sensu - to uciążliwe i obciążająca serwer.
Serwis będzie łatwo konfigurowalny i wszystko można będzie zmienić. Najpierw muszę jednak skończyć podstawy a tu dzień za dniem leci a czasu zero... :(
Ale postaram się przyśpieszyć tempo prac.

Added after 2 hours 5 minutes:

Gdyby akurat ktoś wiedział to pomocy bo już mam dość... chodzi o kodowanie pl znaków.
Joomla jak wiadomo korzysta z UTF jednak starą bazę miałem w latin2

Wstawienie w podstronę (artykuł):
<meta http-equiv=Content-Type content=text/html;charset=iso-8859-2>

nie daje efektu i dobrze bo wtedy cała reszta nie wyświetlała by się poprawnie...

Konwersja bazy więc - jasne - czemu nie?

ALTER TABLE `tabela` CONVERT TO CHARACTER SET utf8_polish_ci;
Można by jeszcze pozamieniać krzaki na pl czyli:
UPDATE `tabela` SET opis=REPLACE(opis, '¶','ś')
(dla przykładu jeden znak).
Super - w bazie jest już dobrze...

Popatrzmy więc jak wyświetlają się znaki z tej bazy:
http://xvidasd.com/j/index.php/podstron ... ingdom_the

efekt? '�' (kwadracik) w miejscu litery ś zamienił się w '?'
:smt013
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

W końcu uporałem się z problemem.
Yugi_2142 pisze:Ja też sie zalogowałem.. tylko potem nie bardzo wiedziałem co zrobić
Serwis ma z założenia być jak najbardziej interaktywny - na razie jednak skupiam się na przeniesieniu dotychczasowego "dorobku". Joomla ma budowę modularną co oznacza, że bardzo łatwo dodaje się różne moduły/skrypty dlatego rozbudowa serwisu będzie łatwa.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Najprawdopodobniej w ten weekend wyłączę niniejsze forum już na dobre. Jeśli uda mi się bez komplikacji ponownie przekonwertować bazę i wszystko będzie stabilne ruszymy z nowym serwisem, który choć jeszcze nie gotowy to jednak nie ma co czekać - dobudowywany będzie w trakcie działania.
Mam prośbę:
Dopóki w tamtejszym shoutboxie nie napiszę, że można się logować to proszę aby nikt nie próbował tego robić ani na forum ani na stronie ok?
Ale jak napiszę to śmiało zapraszam do testów - w razie problemów z logowaniem - xvidasd@gmail.com ale to dopiero jak napiszę, że już można.
Dzięki :)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Kurde, widziałem wcześniej info, ale teraz wchodzę, wszystkie tematy poblokowane i jakoś się tak dziwnie zrobiło :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

piotr_cebo pisze:Kurde, widziałem wcześniej info, ale teraz wchodzę, wszystkie tematy poblokowane i jakoś się tak dziwnie zrobiło :)
Coś ostatnio mam problemy z trafiane w przyciski, chcę trafić na cytat a klikam na podziękowanie... Ale to nieistotne akurat.
Forum w wersji z totalną blokadą rzeczywiście wygląda... smutno. Szlag by trafił to ich całe acta :(
No ale nic... czekam z niecierpliwością na nową wersję serwisu :]
Obrazek
Ignorance is a virtue.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

O kurcze... Smutno :(
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

Aż mnie serce zabolało.

PS Chyba przegapiłem info, że można się logować na nowe stronki bo widzę, że ludzie piszą w ShoutBoxie.

PS2 Nie chcę oberwać banem ale nie śledziłem na bieżąco i teraz nie wiem czy u mnie coś nawala czy coś z zasadami nowymi bo nie mogę wejść na analogiczny dział na nowym serwisie mimo, że jestem zalogowany.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Logowąc się jeszcze nie można ,chyba jak xvid napisał. WIadomości w shoutboxie jakies stare są.
gazebo
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: gazebo »

grego1980 pisze:Logowąc się jeszcze nie można ,chyba jak xvid napisał. WIadomości w shoutboxie jakies stare są.
Dzięki. Nie zwróciłem uwagi na daty. Zasugerowałem się tym, że w weekend to forum idzie w odstawkę.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Trochę byłam zabiegana przez ostatnie dni, czy może ktoś podesłać linka do nowej strony? :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Szkoda forum i tych wszystkich dyskusji o serialach. Żegnajcie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Za kilka dni wszystko wróci przecież - czekam na odpowiedz administratora serwera bo kilka problemów się ze strony dostawcy nawarstwiło... - cierpliwości.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Trochę przedwczesne wydaje się zamknięcie tego forum skoro jeszcze nowe miejsce nie działa w pełni...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Trochę prawda, właśnie skończyłem "Day of the Triffids" oglądać na Pro7 i teraz nie mam gdzie skomentować :roll:
W zasadzie komentowanie chyba powinienem zacząć od tego, że z powodu braku wstawek zacząłem telewizję oglądać... i nawet książki czytać! :shock:
Ale wracając do wątku zamknięcia forum, całe to zamieszanie jest spowodowane przez "siłę wyższą", stąd też pewnie przejście do nowej formy serwisu nie jest tak płynne jak byśmy tego chcieli...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Pewnie jest jakiś powód ku temu.

Również wstawek mi trochę brakuje, za to obejrzałam już prawie wszystkie oscarowe filmy ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Spokojnie - administrator firmy hostingującej zachowuje się tak:
Jeden email ze zgłoszeniem = dwa dni nic... wysyłam mu drugi z opisaniem jak ma problem naprawić (ja nie mam dostępu do konfiguracji Apacha) i po piętnastu minutach (i wprowadzeniu moich sugestii :D ) pisze, że problem rozwiązał hehe
I TAK TRZY RAZY POD RZĄD!!
To przez niego tak to trwało bo ja jestem praktycznie gotowy.
Na ten weekend będzie wszystko gotowe ale WY już możecie przejść na nowe forum i na nim pisać!! Chociaż pozamieniam trochę tematy miejscami jeszcze.

UWAGA! - jak już pisałem "Zgubiłem" kilka (ostatnich) tematów za co przepraszam ale ponowna konwersja z phpbb2 do phpbb3 i synchronizacje tego wszystkiego z JFusion to masa roboty, której nie chcę ponownie przechodzić z obawy o łatwość naruszenia stabilności!
Gdy zdałem sobie z tego sprawę zablokowałem możliwość pisania, żebyśmy więcej postów nie tracili...

Zapraszam więc na nowe forum http://xvidasd.com/j :)
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

hmm wczesniej moglem pisac na noawym forum, a teraz jak wchodze w dany temat to pojawia mi sie "Nie masz uprawnień do przeglądania wątków w tym dziale."
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

juz poprawione...................
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Re: Nowy portal

Post autor: Krzychu »

tak przeglądam sobie forum i stwierdzam ze jest w porządku, ale jeszcze dużo pracy trzeba włożyć aby działa w 100% i nic się nie wykrzaczało
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ