Stażyści [Interny]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak
youtube Warszawa

ROSJA Stażyści [Interny]

Post autor: NIke »

obrazek

Stażyści [Interny/Интерны]

Opis z http://przypadkimedyczne.pl:
"Rosyjski serial komediowy, jednak z widocznym słowiańskim poczuciem humoru, cieszący się coraz większą popularnością na świecie, dopiero od kilku tygodni dostępny na portalach w języku polskim.
Po studiach na wydziale lekarskim staż rozpoczyna czworo dosyć nieudolnych stażystów. W szpitalu spotyka ich wiele przezabawnych, bardzo często niejednoznacznych sytuacji. Całą czwórka trafia pod opiekę dość gburowatego, wymagającego ordynatora Chorób Wewnętrznych. To właśnie Andrey Evgenevich Bykov, który niejednokrotnie wykorzystuje niezdarność stażystów, robiąc sobie z nich żarty jest w tym serialu postacią najważniejszą. Wzorowany nieco na postaci doktora House'a nadaje temu serialu prawdziwej dynamiki i nieprzewidywalności.
Zabawne dialogi, śmieszne do łez sytuacje - tak można po krótce opisać serial "Stażyści"."

Pierwsze skojarzenie po oglądnięciu pierwszego odcinka, to: mix House, M.D. (m.im. dynamika: zarozumiały lekarz vs dyrektorka szpitala) i Scrubs (durni stażyści) ze szczyptą ~słowiańskiej mentalności (np. alkohol).

Tłumacz zadeklarował się wypuszczać po 1 odcinku na tydzień (w sobotę), a po wystawieniu 10, ma wgrać napisy na serwis w stylu http://napisy.info.
Hasło/Password: xvidasd.com
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Re: Stażyści [Interny]

Post autor: grego1980 »

Przyznam że mnie to zaciekawiło. Na pewno zobaczę.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Fajnie tylko szkoda, że to o lekarzach (znienawidzone środowisko), szkoda, że nie ma angielskich napisów, i szkoda że jakoś mało śmieszne...
A może po prostu nie lubię białych kitli...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Stażyści [Interny]

Angielskie napisy ponoć są, ale i podobno nie są za dobre... bo nie oddają tej mentalności i nieodpowiednio tłumaczą gagi.

A skąd ta nienawiść do białych kitli? Masz znienawidzonego w rodzinie (tak=dito)? Byłeś skazany na ich "nieomylność" (tak=dito sporej części mojej rodziny)? ;)
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Niee to z Greysów do których obejrzenia (kilku odcinków) byłem kiedyś zmuszony i trauma pozostała do teraz :D
Nie rób tego swojemu ;)
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Stażyści [Interny]

Prawie 2 lata temu obejrzałam przekomiczny Guy’s Guide to What Your Girlfriend is Watching Jamiego z SideReel o Grey's Anatomy (
Jamie skutecznie odwiódł od oglądania tego serialu (niestety jego przewodniki [nr 1, nr 2] pojawiły po moim uzależnieniu do innych seriali, ale 2:1 to i tak niezły wynik ;) ).

Ale odbiegamy od tematu. Pytanie zasadnicze: czy wystawiać Interny na stronie czy pozwolić im na walkę o przetrwanie na YouTube?
Obrazek

***PL***

***ENG***
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jasne że wystawiać!! tylko nie zapomnij dołączyć angielskich napisów najlepiej w formacie *.srt
Obiecuję, że wtedy oglądnę przynajmniej trzy odcinki by uczciwie go ocenić :D
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Obejrzałem pierwsze 10 minut i odpadłem. Słabizna. Ale ja generalnie nie lubię komedii, więc trzeba samemu zerknąć, żeby ocenić. Porównywanie go do House'a to jakaś pomyłka. Trafniejsze chyba będzie nasze rodzime dno, czyli "Daleko od noszy".
Co do napisów, to serial jest bardzo dobrze przetłumaczony (przynajmniej ten kawałek, który obejrzałem), mogłaby być tylko spacja po myślniku przy dialogach. Więc nie wiem po co angielskie suby.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dla odbiorców, którzy nie znają języka polskiego a jest ich na niniejszym Forum więcej niż tych z PL.

Mykola Tsyganok twierdzi, że tłumaczył ze słuchu - Nike podeślij mi angielskie jak je masz.
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: atrixa »

A ja muszę powiedzieć, że się pośmiałam.... Przyzwyczajona do rzetelenych napisów z tego forum wyłapałam od razu błędy w tych wklejonych, ale.... nie czepiam się.
Serial śmieszny, powiedziałabym, że parodia. Ktoś pisał, że obejrzeał tylko 10 minut.... sugeruję obejrzeć więcej :) no, chyba, że nie lubi się "szpitalnych" klimatów.
Lekkie i przyjemne, w sam raz coś na poprawę humoru :)

-- 19.01.2013 18:31 --

No i niestety, Mykola zrobił przymusową przerwę. Fanów serialu coraz więcej, a tu niestety nowych odcinków niet...
Na rosyjskiej stronie można sobie obejrzeć, ale ja (i więcej mi podobnych) rosyjskiego nie znam... :(
Ktoś stąd ogląda ten serial?
Co oglądam:
Dużo.... :D
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja obejrzałam wstawione tutaj odcinki, też czekam na następne, zwłaszcza, że trochę ich jest, a rosyjskiego niestety nie znam:( Jeszcze zresztą nigdy nie oglądałam rosyjskiego serialu, ten bardzo mi się spodobał, po prostu coś w sobie ma, takie idiotycznie fajne;) Mam nadzieję, że w przyszłości pojawią się kolejne odcinki.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ