Opis z http://przypadkimedyczne.pl:
"Rosyjski serial komediowy, jednak z widocznym słowiańskim poczuciem humoru, cieszący się coraz większą popularnością na świecie, dopiero od kilku tygodni dostępny na portalach w języku polskim.
Po studiach na wydziale lekarskim staż rozpoczyna czworo dosyć nieudolnych stażystów. W szpitalu spotyka ich wiele przezabawnych, bardzo często niejednoznacznych sytuacji. Całą czwórka trafia pod opiekę dość gburowatego, wymagającego ordynatora Chorób Wewnętrznych. To właśnie Andrey Evgenevich Bykov, który niejednokrotnie wykorzystuje niezdarność stażystów, robiąc sobie z nich żarty jest w tym serialu postacią najważniejszą. Wzorowany nieco na postaci doktora House'a nadaje temu serialu prawdziwej dynamiki i nieprzewidywalności.
Zabawne dialogi, śmieszne do łez sytuacje - tak można po krótce opisać serial "Stażyści"."
Pierwsze skojarzenie po oglądnięciu pierwszego odcinka, to: mix House, M.D. (m.im. dynamika: zarozumiały lekarz vs dyrektorka szpitala) i Scrubs (durni stażyści) ze szczyptą ~słowiańskiej mentalności (np. alkohol).
Tłumacz zadeklarował się wypuszczać po 1 odcinku na tydzień (w sobotę), a po wystawieniu 10, ma wgrać napisy na serwis w stylu http://napisy.info.
Hasło/Password: xvidasd.com
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Opis z http://przypadkimedyczne.pl: "Rosyjski serial komediowy, jednak z widocznym słowiańskim poczuciem humoru, cieszący się coraz większą popularnością na świecie, dopiero od kilku tygodni dostępny na portalach w języku polskim. Po studiach na wydziale lekarskim staż rozpoczyna czworo dosyć nieudolnych stażystów. W szpitalu spotyka ich wiele przezabawnych, bardzo często niejednoznacznych sytuacji. Całą czwórka trafia pod opiekę dość gburowatego, wymagającego ordynatora Chorób Wewnętrznych. To właśnie Andrey Evgenevich Bykov, który niejednokrotnie wykorzystuje niezdarność stażystów, robiąc sobie z nich żarty jest w tym serialu postacią najważniejszą. Wzorowany nieco na postaci doktora House'a nadaje temu serialu prawdziwej dynamiki i nieprzewidywalności. Zabawne dialogi, śmieszne do łez sytuacje - tak można po krótce opisać serial "Stażyści"."
[u]Pierwsze skojarzenie po oglądnięciu pierwszego odcinka, to[/u]: mix [b]House, M.D.[/b] (m.im. dynamika: zarozumiały lekarz vs dyrektorka szpitala) i [b]Scrubs[/b] (durni stażyści) ze szczyptą ~słowiańskiej mentalności (np. alkohol).
Tłumacz zadeklarował się wypuszczać po 1 odcinku na tydzień (w sobotę), a po wystawieniu 10, ma wgrać napisy na serwis w stylu http://napisy.info.
Fajnie tylko szkoda, że to o lekarzach (znienawidzone środowisko), szkoda, że nie ma angielskich napisów, i szkoda że jakoś mało śmieszne...
A może po prostu nie lubię białych kitli...
Fajnie tylko szkoda, że to o lekarzach (znienawidzone środowisko), szkoda, że nie ma angielskich napisów, i szkoda że jakoś mało śmieszne... A może po prostu nie lubię białych kitli...
Angielskie napisy ponoć są, ale i podobno nie są za dobre... bo nie oddają tej mentalności i nieodpowiednio tłumaczą gagi.
A skąd ta nienawiść do białych kitli? Masz znienawidzonego w rodzinie (tak=dito)? Byłeś skazany na ich "nieomylność" (tak=dito sporej części mojej rodziny)?
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Angielskie napisy ponoć są, ale i podobno nie są za dobre... bo nie oddają tej mentalności i nieodpowiednio tłumaczą gagi.
A skąd ta nienawiść do białych kitli? Masz znienawidzonego w rodzinie (tak=dito)? Byłeś skazany na ich "nieomylność" (tak=dito sporej części mojej rodziny)? ;)
Prawie 2 lata temu obejrzałam przekomiczny Guy’s Guide to What Your Girlfriend is Watching Jamiego z SideReel o Grey's Anatomy (
Jamie skutecznie odwiódł od oglądania tego serialu (niestety jego przewodniki [nr 1, nr 2] pojawiły po moim uzależnieniu do innych seriali, ale 2:1 to i tak niezły wynik ).
Ale odbiegamy od tematu. Pytanie zasadnicze: czy wystawiać Interny na stronie czy pozwolić im na walkę o przetrwanie na YouTube?
***PL***
***ENG***
Prawie 2 lata temu obejrzałam przekomiczny [b]Guy’s Guide to What Your Girlfriend is Watching[/b] Jamiego z [url=http://www.sidereel.com]SideReel[/url] o [b]Grey's Anatomy[/b] (http://vimeo.com/20312552). Jamie skutecznie odwiódł od oglądania tego serialu (niestety jego przewodniki [[url=http://vimeo.com/19686860]nr 1[/url], [url=http://vimeo.com/23170408]nr 2[/url]] pojawiły po moim uzależnieniu do innych seriali, ale 2:1 to i tak niezły wynik ;) ).
Ale odbiegamy od tematu. Pytanie zasadnicze: czy wystawiać [b]Interny[/b] na stronie czy pozwolić im na walkę o przetrwanie na YouTube?
Jasne że wystawiać!! tylko nie zapomnij dołączyć angielskich napisów najlepiej w formacie *.srt
Obiecuję, że wtedy oglądnę przynajmniej trzy odcinki by uczciwie go ocenić
Jasne że wystawiać!! tylko nie zapomnij dołączyć angielskich napisów najlepiej w formacie *.srt Obiecuję, że wtedy oglądnę przynajmniej trzy odcinki by uczciwie go ocenić :D
Obejrzałem pierwsze 10 minut i odpadłem. Słabizna. Ale ja generalnie nie lubię komedii, więc trzeba samemu zerknąć, żeby ocenić. Porównywanie go do House'a to jakaś pomyłka. Trafniejsze chyba będzie nasze rodzime dno, czyli "Daleko od noszy".
Co do napisów, to serial jest bardzo dobrze przetłumaczony (przynajmniej ten kawałek, który obejrzałem), mogłaby być tylko spacja po myślniku przy dialogach. Więc nie wiem po co angielskie suby.
Obejrzałem pierwsze 10 minut i odpadłem. Słabizna. Ale ja generalnie nie lubię komedii, więc trzeba samemu zerknąć, żeby ocenić. Porównywanie go do House'a to jakaś pomyłka. Trafniejsze chyba będzie nasze rodzime dno, czyli "Daleko od noszy". Co do napisów, to serial jest bardzo dobrze przetłumaczony (przynajmniej ten kawałek, który obejrzałem), mogłaby być tylko spacja po myślniku przy dialogach. Więc nie wiem po co angielskie suby.
A ja muszę powiedzieć, że się pośmiałam.... Przyzwyczajona do rzetelenych napisów z tego forum wyłapałam od razu błędy w tych wklejonych, ale.... nie czepiam się.
Serial śmieszny, powiedziałabym, że parodia. Ktoś pisał, że obejrzeał tylko 10 minut.... sugeruję obejrzeć więcej no, chyba, że nie lubi się "szpitalnych" klimatów.
Lekkie i przyjemne, w sam raz coś na poprawę humoru
-- 19.01.2013 18:31 --
No i niestety, Mykola zrobił przymusową przerwę. Fanów serialu coraz więcej, a tu niestety nowych odcinków niet...
Na rosyjskiej stronie można sobie obejrzeć, ale ja (i więcej mi podobnych) rosyjskiego nie znam...
Ktoś stąd ogląda ten serial?
A ja muszę powiedzieć, że się pośmiałam.... Przyzwyczajona do rzetelenych napisów z tego forum wyłapałam od razu błędy w tych wklejonych, ale.... nie czepiam się. Serial śmieszny, powiedziałabym, że parodia. Ktoś pisał, że obejrzeał tylko 10 minut.... sugeruję obejrzeć więcej :) no, chyba, że nie lubi się "szpitalnych" klimatów. Lekkie i przyjemne, w sam raz coś na poprawę humoru :)
-- 19.01.2013 18:31 --
No i niestety, Mykola zrobił przymusową przerwę. Fanów serialu coraz więcej, a tu niestety nowych odcinków niet... Na rosyjskiej stronie można sobie obejrzeć, ale ja (i więcej mi podobnych) rosyjskiego nie znam... :( Ktoś stąd ogląda ten serial?
Ja obejrzałam wstawione tutaj odcinki, też czekam na następne, zwłaszcza, że trochę ich jest, a rosyjskiego niestety nie znam:( Jeszcze zresztą nigdy nie oglądałam rosyjskiego serialu, ten bardzo mi się spodobał, po prostu coś w sobie ma, takie idiotycznie fajne;) Mam nadzieję, że w przyszłości pojawią się kolejne odcinki.
Ja obejrzałam wstawione tutaj odcinki, też czekam na następne, zwłaszcza, że trochę ich jest, a rosyjskiego niestety nie znam:( Jeszcze zresztą nigdy nie oglądałam rosyjskiego serialu, ten bardzo mi się spodobał, po prostu coś w sobie ma, takie idiotycznie fajne;) Mam nadzieję, że w przyszłości pojawią się kolejne odcinki.