Homeland [2011]

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

"Homeland" dostał "Złotym Globem" za najlepszy serial dramatyczny!
Claire Danes najlepszą aktorką w serialu dramatycznym.
To mi się podoba!
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Hej, właśnie skończyłem pierwszy sezon i chciałem coś mądrego napisać ale widzę że seymour już wszystko napisał za mnie :]
Rola Nicholasa długo długo jest niejednoznaczna. Carrie zdecydowanie budziła moją sympatię, jej "rozchwianie" IMO uczyniło jej postać bardzo realną, nie dopatrzyłem się tam, częstej w takich rolach sztuczności. Zgadzam się też z interpretacją seymoura co do rozmowy telefonicznej. Tak ze względu na wypowiedziane słowa jak i okoliczności, nie może być wątpliwości co do tego, że chodziło tam o odwiedzenie od zamiaru, a nie grę na zwłokę...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Homeland [2011]

Post autor: asd »

Pilot drugiego sezonu taki jak zawsze czyli ok.
Teraz jak Obama zrobił mu taką reklamę to oglądalność wyraźnie wzrośnie (publicznie stwierdził, że Homeland to jego ulubiony serial i zaprosił "Brodiego" na kolację).

Tak samo jak i w pierwszym sezonie zastanawia mnie postać Carrie Mathison którą gra Claire Danes. Albo ma coś nie tak z oczami albo może tarczyca daje jej w kość?? Ale w jej oczach cały czas widzę szaleństwo

Obrazek

a może po prostu tak dobrze gra swoją rolę bo przeglądając jej inne zdjęcia w necie nic takiego nie widzę...
Obrazek When Dreams Come True...
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Rozpoczęcie sezonu w porządku. Nic zaskakującego jak na razie, ale wierzę, że akcja sie rozkręci tak jak w pierwszym sezonie.
Co do szaleństwa w oczach Carrie to ja tez je widzę, ale to chyba po prostu świetna gra aktorska w końcu Emmy i Złotych Globów nie przyznają za nic.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No i mamy przełom w drugim odcinku:
Obrazek
Spoiler:
-- 08.11.2012 11:43 --

Po oglądnięciu gdzieś z połowy drugiego sezonu muszę przyznać, że dobrym posunięciem była ta zamiana ról - z terrorysty na agenta... Nudno by było gdyby Brody nadal spiskował i zakładał kolejne wybuchowe wdzianka.
Ale niestety też ta zamiana nie wyszła mu na dobra - jakoś dziwnie się to wszystko ciągnie a Brody? sponiewierany przez CIA, rodzinę i targany sumieniem jest jakimś bezpłciowym wrakiem...
Oglądając mam wrażenie, że serial zachłysnął się swoim sukcesem a scenarzyści nie za bardzo wiedzą co dalej z Brodym zrobić by Obama nadal oglądał ten serial...
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Może i Brodemu to nie wyszło na dobre, ale serialowi jak najbardziej przez to, że jest takim wrakiem jego postać nabrała autentyczności. Teraz to jest 100% serial dramatyczny i nie mogę sie doczekać kolejnego odcinka.
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A czy ktoś w ogóle lubi Brodiego? Jak go odbieracie? Jako zdrajcę czy współczującego, religijnego człowieka? Z jednej strony niby zawsze zastrzega, że nie chce by cywilom stała się krzywda, z drugiej jednak strony sam fakt spiskowania z terrorystami budzi we mnie odrazę.
Wg. mnie to szczur i zdrajca, który nie ma charakteru ani jaj. Miota się w swoim życiu grając na dwa fronty.
Jego nawrócenie na Islam nie jest niczym złym a w filmie wyraźnie oddzielono religię od działań terrorystycznych.
Czy więc ktoś z nim sympatyzuje?

-- 25.12.2012 11:42 --

Drugi sezon za nami - czy będzie trzeci? Nie wiadomo... ale patrząc na jego słupki to raczej jest to pewne. Drugi sezon okazał się bardzo dobry - z początku miałem mieszane uczucia bo przez chwile wyglądało to tak, jakby scenarzyści nie meli pomysłu na ten sezon ale muszę przyznać, że wyszli z tego obronną ręką i udało im się stworzyć odcinki na naprawdę przyzwoitym poziomie. Podoba mi się też ta manipulacja widzem - Brody dobry, Brody zły - raz mu współczujemy i widzimy w nim ofiarę by za chwilę zobaczyć jego chytrość i cwaniactwo.
Co będzie w trzecim sezonie? Czy uda się "uratować" zaistniałą sytuację? Będzie to bardzo trudne - z drugiej strony wszystkie nieprzychylne osoby Brodiemu
Spoiler:
Jestem więc bardzo ciekawy jak sytuacja się rozwinie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Jak to nie wiadomo czy będzie? Przecież już dawno ogłosili, że będzie.

2 sezon Homeland był ekstra - po pierwszym nie byłem do końca przekonany do tego serialu, momentami się nudziłem, za 2 nie zabrałem się od razu gdy wyszedł.

Ale gdy wyszedł to obejrzałem go w 2 dni :O naprawdę ogromna zwyżka formy + MEGA zakończenie!!! Wciągnąłem się.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Skończyłem oglądanie i mam mieszane uczucia, jakoś mi ten sezon mniej przypasował od poprzedniego. Sporo było nudy, jakiegoś trucia o niczym, za dużo tego romansu, wątek-zapychacz córki.
Spoiler:
3 sezon może nie być wcale taki głupi jakby się mogło wydawać, oby tylko oszczędzili nam tych romansowych wątków Brody-Carrie i jakichś kolejnych zapychaczy z córunią.
Generalnie, sezon dobry, ale bez rewelacji.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pamiętaj o używaniu Tagu "spoiler" by nie psuć zabawy tym, którzy jeszcze nie oglądneli!!

Kod: Zaznacz cały

[spoiler]tekst ukryty[/spoiler]
W drugim sezonie faktycznie przez chwilę było słabiej i wyglądało tak, jakby reżyser nie miał pomysłu w którą stronę pójść ale wg. mnie doskonale pasowało to do sytuacji w jakiej znalazł się Brody - coś jak impas.
A co do pogrzebu to specjalnie robią na morzu by nie pozostawiać mogiły - miejsca kultu i pielgrzymek. Bin Ladena też w morzu pochowali.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Co do spoilerów, ja wychodzę z założenia, że jak czegoś nie oglądałem, to nie czytam info o serialu, by takowych właśnie unikać. Ale ok, będę się stosował.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Złote Globy rozdane i 3 trafiły do Homelanda - za serial dramatyczny, aktorkę i aktora. Oprócz tego jakieś setki pomniejszych nagród za montaż, reżyserię i tak dalej. Pozostaje nam tylko czekać na 3 sezon, który może być rewelacyjny w końcu w USA wybuchła bomba i to w centrum dowodzenia CIA.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

A dla mnie glob za najlepszy serial dla Homeland to nieporozumienie. 2 sezon ledwo zaliczam do dobrych. Breaking Bad bije go na głowę. Podobnie ze statuetką dla Lewisa, lubię gościa, ale Cranston imo w BB robi o wiele lepszą robotę. Zgadzam się tylko z trzecią statuetką dla Danes.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Drugi sezon mnie nie zachwycił. Poziom napięcia jednak trochę mniejszy niż przy pierwszym sezonie. Mam nadzieję że 3 sezon będzie lepszy.
Pościg za Brodym może być ciekawy.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

I tak poziom był dobry, oglądałem z chęcią i bez grymaszenia :)ciekawe własnie w którą stronę pójdzie 3 seria [ główny bad guy w końcu wyeliminowany]
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Hm. Pojawił się teaser 3 sezonu.
Niewiele widać na nim. :D
http://www.spoilertv.com/2013/07/homela ... promo.html
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

"Krytycy zgromadzeni na TCA Press Tour otrzymali od stacji Showtime do obejrzenia i ocenienia dwa pierwsze odcinki trzeciego sezonu. Zdecydowana większość zgodnie twierdzi, że poziom jest znacznie wyższy od tego, co działo się w drugiej serii."

źródło: http://www.hatak.pl

-- 30.07.2013 16:42 --

Jeszcze taka ciekawostka
... Z kolei w 2012 roku haker zaprezentował słabe strony rozruszników serca. Na konferencji BreakPoin w Melbourne pokazał w jaki sposób zdalnie przejąć kontrolę nad urządzeniem, a następnie wywołać w organizmie ofiary śmiercionośny elektrowstrząs. Podobną scenę mogliśmy oglądać w telewizyjnym serialu „Homeland”, z tą różnicą, że przeprowadzenie takiego ataku w rzeczywistości jest jeszcze prostsze - nie potrzebujemy numeru seryjnego rozrusznika, czego Barnaby Jack nie omieszkał wytknąć scenarzystom.
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Nie ... omosc.html
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

To bardzo dobra wiadomość! Obawiałem się po drugim sezonie czy wystarczy inwencji twórczej scenarzystom by skutecznie odciągnąć widza od Snowden'a...
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Trailer 3 sezonu.
Wygląda, że będzie interesująco i dramatycznie.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Jest już Homeland S03E01 x264-HOMELAND czy to jakiś wyciek czy przyśpieszyli start?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ