Dexter
-
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: SoA
Re: Dexter
Nie ma problemu. Od następnego odcinka. Tez jestem do niego przyzwyczajony, bo odwala naprawdę kawał dobrej roboty. Zależało mi na jak najszybszym uploadzie premierowego odcinka, stąd też takie,a nie inne napisy.
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
Bardzo fajny ten nowy sezon tylko mam mieszane uczycia co do aktora Raya Stevenson(ROME!).
Z jednej strony bardzo sie ciesze ze gra w tym serialu poniewaz uwazam go za swietnego aktora
Ale z drugiej troche mi smutno ze zaczal grac ponownie w serialach. Facet awansowal do klasy aktorow filmowych by znowu spasc do serialowych. Szkoda...
Z jednej strony bardzo sie ciesze ze gra w tym serialu poniewaz uwazam go za swietnego aktora
Ale z drugiej troche mi smutno ze zaczal grac ponownie w serialach. Facet awansowal do klasy aktorow filmowych by znowu spasc do serialowych. Szkoda...
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Myślę że spokojnie można uznać że taki podział się już zaciera patrząc a aktorów grających w serialach.atathoth pisze:Ale z drugiej troche mi smutno ze zaczal grac ponownie w serialach. Facet awansowal do klasy aktorow filmowych by znowu spasc do serialowych. Szkoda...
Oczywiście zawsze pozostanie pierwsza liga filmowa ale Raya Stevenson do niej nie należy.
A sezon bardzo dobry.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Potwierdzam, dobry sezon. Miałem na początku pewne obawy, ale okazało się że rozpoczęty w poprzednim sezonie wątek rozwija się bardzo interesująco.
Bardzo podobał mi się ostatni odcinek (05)... akcja z mieszkaniu Dextera i w barze kolumbijczyków, rewelka! Ray Stevenson rządzi!
Bardzo podobał mi się ostatni odcinek (05)... akcja z mieszkaniu Dextera i w barze kolumbijczyków, rewelka! Ray Stevenson rządzi!

Ignorance is a virtue.
-
sHChypp
- Ulubiony Serial: SoA
Mnie Stevenson rozpieprzył totalnie w Punisher: War Zone. Autentycznie - chłop pasował do tej roli. A scena z prostowaniem przegrody nosowej za pomocą ołówka - miecie!
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
grego1980
No i kolejny sezon za nami.
I mam mieszane uczucia. Niby nie było źle ale też bez rewelacji.
A po Dexterze spodziewamy się czegoś lepszego.
Nie wykorzystany potencjał wątku z gangsterem Sirko. Tak jak by brakowało pomysłu na to zakończenie i poszli po najmniejszej linii oporu.
Chociaż można by to z drugiej strony podciągnąć pod desperację Dextera który już nie jest taki nieomylny i zdarza mu się popełniać błędy.
Mam nadzieję że seria 8 będzie ostatnią i twórcy pożegnają się z dużą klasą.
I mam mieszane uczucia. Niby nie było źle ale też bez rewelacji.
A po Dexterze spodziewamy się czegoś lepszego.
Nie wykorzystany potencjał wątku z gangsterem Sirko. Tak jak by brakowało pomysłu na to zakończenie i poszli po najmniejszej linii oporu.
Spoiler:
Mam nadzieję że seria 8 będzie ostatnią i twórcy pożegnają się z dużą klasą.

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Dex zaliczył jeden z lepszych sezonów, również z emocjonującą końcówką, nie mogę się doczekać 8 sezonu. Szkoda, że będzie już ostatni.
-
Wskaż do odpowiedzi
Dexter raca już 30 czerwca. Trochę dziwne posuniecie,ale podobno to po to żeby podciągnąć oglądalność jakiemuś nowemu serialowi.
-
grego1980
To czy będzie ostatni jeszcze nie wiadomo oficjalnie. Nic nie zostało potwierdzone.Shedao Shai pisze:. Szkoda, że będzie już ostatni.
-- 05.03.2013 14:34 --
Ale teraz juz potwierdzono.
Ósmy sezon "Dextera" będzie sezonem finałowym.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Na szczęście przede mną jeszcze cztery 
Dość długo zwlekałem z obejrzeniem tego serialu, sam nie wiem dlaczego, ale nie żałuję, że w końcu po niego sięgnąłem
Początkowe odcinki trochę mnie irytowały nietypową narracją, dotąd przeze mnie niewdzianą w serialach, ale przyzwyczaiłem się a co więcej wewnętrzne monologi głównego bohatera stały się esencją serialu i nie wyobrażam sobie że mogło by ich zabraknąć.
No nic, muszę nadrobić zaległości, ale do czerwca na pewno dam radę

Dość długo zwlekałem z obejrzeniem tego serialu, sam nie wiem dlaczego, ale nie żałuję, że w końcu po niego sięgnąłem

Początkowe odcinki trochę mnie irytowały nietypową narracją, dotąd przeze mnie niewdzianą w serialach, ale przyzwyczaiłem się a co więcej wewnętrzne monologi głównego bohatera stały się esencją serialu i nie wyobrażam sobie że mogło by ich zabraknąć.
No nic, muszę nadrobić zaległości, ale do czerwca na pewno dam radę

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Dokonalo sie.
Showtime oficalnie oglosil.
Dexter is dead.
Oczywiscie jako serial po 8 sezonach
A jak faktycznie skonczy jeden z moich ulubionych bohaterow?
Nie chce tego wiedziec przed finalowym odcinkiem
Z jednej strony bardzo zaluje - z drugiej lepiej serial godnie zakonczyc niz ciagnac na sile.
Showtime oficalnie oglosil.
Dexter is dead.
Oczywiscie jako serial po 8 sezonach

A jak faktycznie skonczy jeden z moich ulubionych bohaterow?
Nie chce tego wiedziec przed finalowym odcinkiem

Z jednej strony bardzo zaluje - z drugiej lepiej serial godnie zakonczyc niz ciagnac na sile.
-
Wskaż do odpowiedzi
Dexter się kończy
Co ja pocznę bez moje ulubionego serialu i antybohatera?
Ogólnie rzecz biorąc dobrze kończą, a nie ciągną serialu w nieskończoność niczym jakąś opere mydlaną.

Ogólnie rzecz biorąc dobrze kończą, a nie ciągną serialu w nieskończoność niczym jakąś opere mydlaną.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
sindar
-
Expert
Juz po 3 odcinkach a tu cisza 
Jak na razie scenarzysci wiecej akcentow stawiaja na psychologie - szczegolnie interesujace sa relacje miedzy Dexem Debra i nowa postacia dr Vogel grana przez Charlotte Rampling.
Na razie mam mieszane uczucia - troche brakuje mi atmoisfery z pierwszysch 4 sezonow, niemniej widac, ze trwa wyczekiwanie na koniec serialu a tworcy nas do tego przygotowuja.
Jak to sie skonczy? Licze, ze wlasciwe napiecie dopiero nadchodzi - szczegolnie wiele spodziewam sie po roli dr Vogel

Jak na razie scenarzysci wiecej akcentow stawiaja na psychologie - szczegolnie interesujace sa relacje miedzy Dexem Debra i nowa postacia dr Vogel grana przez Charlotte Rampling
Spoiler:
Na razie mam mieszane uczucia - troche brakuje mi atmoisfery z pierwszysch 4 sezonow, niemniej widac, ze trwa wyczekiwanie na koniec serialu a tworcy nas do tego przygotowuja.
Jak to sie skonczy? Licze, ze wlasciwe napiecie dopiero nadchodzi - szczegolnie wiele spodziewam sie po roli dr Vogel
Spoiler:
-
sindar
-
Expert
Po kolejnym odcinku moja wstepna opinia o dr Vogel wydaje sie potwierdzac...
a tak na marginesie - yhm... co sie dzieje? Tylko ja nadal ogladam Dexa?
a tak na marginesie - yhm... co sie dzieje? Tylko ja nadal ogladam Dexa?

-
grego1980
Ja na razie widziałem 1 odcinek.
Poczekam do końca sezonu chyba.
Poczekam do końca sezonu chyba.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
@sindar nie tylko Ty oglądasz, ale pewnie nie każdemu się chce parę słów napisać.
Jak dla mnie pierwszy odcinek pokazał, że Dexter rzeczywiście jest w formie, natomiast kolejne jakoś tego nie potwierdziły. Dr Vogel zaczęła mnie wkurzać prawdę mówiąc i mam nadzieję, że Dexter coś z tym zrobi
Jak dla mnie pierwszy odcinek pokazał, że Dexter rzeczywiście jest w formie, natomiast kolejne jakoś tego nie potwierdziły. Dr Vogel zaczęła mnie wkurzać prawdę mówiąc i mam nadzieję, że Dexter coś z tym zrobi

-
sindar
-
Expert
Czulem w kosciach, ze bledem producentow byla decyzja po 6 sezonie, aby dokrecic jeszcze 2 kolejne pelne sezony. Ale jak zwykle, zapewne chodzilo glownie o kase...
6 odcinek przeminal, czyli polmetek finalowego sezonu... i - o zgrozo - mam coraz bardziej mieszane uczucia.
Na starcie sezonu dalem mu duzy kredyt zaufania i liczylem, ze poszczegolne watki zaczna niedlugo budowac rosnace napiecie i zaciesniac petle wokol szyi Dextera. Ach ten dreszcz emocji z 2 sezonu, gdy taka petla zaciesniala sie przy polowaniu na Rzeznika z Zatoki!
A tymczasem po polowie sezonu Dexter jako serial zaczyna mnie mocno meczyc. Z trudem ogladam kolejne odcinki, jak dotad konca nic nie zapowiada, a poboczne watki nudza i maja charakter zapchajdziury...
Dodatkowym problemem jest narastajaca masa niescislosci.
Niby serial probuje nas sklonic do podazania za psychologiczna ewolucja glownego bohatera, ale jest to zarowno nudne i nieprzekonujace.
No nic - dosc tych narzekan.
Oczywiscie dotrwam do konca, gdyz Dex jest nadal jednym z moich ulubionych bohaterow i mam jeszcze skrawek nadziei, iz scenarzysci od nastepnego odcinka wezma sie do pracy i serial zacznie przypominac starego dobrego Dextera, a zakonczenie mnie nie rozczaruje.
Jak na razie niestety nic na to nie wskazuje.
6 odcinek przeminal, czyli polmetek finalowego sezonu... i - o zgrozo - mam coraz bardziej mieszane uczucia.
Na starcie sezonu dalem mu duzy kredyt zaufania i liczylem, ze poszczegolne watki zaczna niedlugo budowac rosnace napiecie i zaciesniac petle wokol szyi Dextera. Ach ten dreszcz emocji z 2 sezonu, gdy taka petla zaciesniala sie przy polowaniu na Rzeznika z Zatoki!
A tymczasem po polowie sezonu Dexter jako serial zaczyna mnie mocno meczyc. Z trudem ogladam kolejne odcinki, jak dotad konca nic nie zapowiada, a poboczne watki nudza i maja charakter zapchajdziury...
Dodatkowym problemem jest narastajaca masa niescislosci
Spoiler:
Niby serial probuje nas sklonic do podazania za psychologiczna ewolucja glownego bohatera, ale jest to zarowno nudne i nieprzekonujace.
No nic - dosc tych narzekan.
Oczywiscie dotrwam do konca, gdyz Dex jest nadal jednym z moich ulubionych bohaterow i mam jeszcze skrawek nadziei, iz scenarzysci od nastepnego odcinka wezma sie do pracy i serial zacznie przypominac starego dobrego Dextera, a zakonczenie mnie nie rozczaruje.
Jak na razie niestety nic na to nie wskazuje.
Oceń ten serial