Banshee

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Re: Banshee

Post autor: najphil »

Mnie bardziej zainteresowałby moment, w którym ten ruski gangster z przeszłości szeryfa, wkracza na terytorium Proctora, by wymierzyć sprawiedliwość. Mam nadzieję, że to tego dojdzie i będzie jakoś ciekawiej pokazane niźli zwykłe połączenie sił dwóch zakapiorów.

Co do 3 odcinka, to nie ma specjalnie o czym mówić. Mamy walkę i tyle. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której zawodnik UFC (a w serialu musiał być to zawodnik właśnie tej organizacji, ponieważ walka miała się odbyć w oktagonie - zarejestrowanym znaku firmowym UFC) zostaje brutalnie pobity przez policjanta i to na oczach tłumu. Do tego dochodzi kolor skóry. I nie ma kompletnie znaczenia z jakiego powodu dostał wciry. Medialna szopka odpaliła by z pełną mocą.

Zobaczymy w jaki sposób wyjaśnią tę sytuację w następnym odcinku i dlaczego to miałoby się rozejść po kościach.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Pamiętasz scenę z poprzedniego dnia, gdy bokser prowokował szeryfa do zmierzenia się na "macie", na pięści? Scena aresztowania - szeryf wchodzi na ring, stosuje ciosy bokserskie, obrywa niesamowicie. Jatka zaczyna się dopiero poza matą, czyli miejscem przeznaczonym do walki bokserskiej. Na tym gruncie, atak boksera na szeryfa, jest atakiem na przedstawiciela władzy.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Przez natłok obowiązków zupełnie zapomniałam o tym serialu. Na szczęście jest niedziela i moze uda mi się nadrobić bo czytając wasze komentarze nadal nie wiem, czy serial jest dobry, czy nie i czy warto oglądać czy nie :)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Oglądać!
O ile przy pierwszych 2 odcinkach zgrzytałam zębami i doszukiwałam się braku logiki i czegokolwiek do czego można byłoby się przyczepić, tak po 3 odcinku zostałam fanką szeryfa Hooda i przez to serialu. Odczułam cholerną satysfakcję, gdy damski bokser został odpowiednio potraktowany przez szeryfa. W kolejnych odcinkach otrzymujemy więcej informacji o przeszłości więziennej Hooda, co pozwala zrozumieć, usprawiedliwić i zacząć popierać jego postępowanie. On nie jest złym, byłym skazańcem, on jest złodziejem - złupić bogatych potrafi, ale innym pomaga, naginając prawo - to fakt. Stawia się silniejszym - broni słabszych, taki Robin Hood.
Sporo seksu, przemoc, akcja i świetny Hiob. Odcinek 6 - długa retrospekcja z więzienia, brutalna bardzo, ale jak inaczej można było postąpić?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Chyba rzeczywiście nie należy specjalnie kierować się logiką, oglądając ten serial. Bo za dużo dziur się znajdzie i zamiast dobrze się bawić, a ta produkcja dostarcza sporo rozrywki, człowiek siedzi wkurzony.

6 odcinek faktycznie bardzo brutalny zarówno poprzez obrazy (sceny z więzienia), jak i wymowę - sposób załatwienia problemu włóczęgi. Zgubiłem się tylko oglądając ostatnią scenę, tę po napisach.
Spoiler:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Nie wiem, mógł to być telefon włóczęgi, Hood chciał sprawdzić jego ostatnie kontakty.
Albo rodzina się poszerza.
Logika jest w serialu, trochę realizm nie ten. Przyzwyczaiłam się.
Dla takich scen, np. jak rozprawa z gangiem motocyklistów - warto oglądać!
Załatwienie sprawy włóczęgi? Szansę mu dał, trzeba wiedzieć kiedy należy z niej umieć skorzystać.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

To był telefon od syna prawdziwego szeryfa. Obejrzałam 6 odcinków w jeden dzień więc jestem na bieżąco i jestem pewna, że był to telefon od syna.
Serial rewelacyjny to prawda, ze brutalny i to nawet bardzo, ale jakoś mnie ta brutalność nie razi wcale nie jest daleka od rzeczywistości. A patrząc na to co się dzieje nawet u nas w kraju przydał by się taki szeryf na każdym posterunku.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Saga pisze:To był telefon od syna prawdziwego szeryfa. Obejrzałam 6 odcinków w jeden dzień więc jestem na bieżąco i jestem pewna, że był to telefon od syna.
No tak, zupełnie mi ta możliwość wyleciała z głowy.
Oglądanie odcinków jednym ciągiem ma swoje zalety. :D
Saga
Wskaż do odpowiedzi

OMG! Ile się działo w ostatnim odcinku. Już zacieram ręce na kolejny
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Serial na poczatku zapowiadał się całkiem nieźle, ale nie spodziewałem się że mi sie tak spodoba. Dobre tempo, brak dłużyzn i dobra akcja to plusy tego serialu. A że brutalny, no cóż czasami nie da się uniknąć przemocy, a twórcy i scenarzyści jej nie unikają, ale też nie odczułem żeby z nią przesadzali.
Po drodze wątek Hooda i Proctora się zmienił, bo myślałem, że będzie niemała wojna między nimi, ale scenarzyści fajnie ten wątek poprowadzili.
Pierwszy sezon całkiem udany i na pewno obejrzę następny, tylko szkoda, że trzeba tak długo czekać.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

To był taki dzień kiedy pojawiły się zapowiedzi dwóch seriali
Transporter [ brrr] i Banshee
I nie sądziłem że ten drugi tak się sprytnie rozwinie.
Był dobry mimo wielu wpadek i jakichś takich niedociągnięć - a to kwestia kiedy szeryf dokonuje kradzieży a była miłość w ostatniej chwili ratuje mu skórę, a to wątek który się rozpoczął ale zniknął - obserwacja kasyna i transportu z kasą - pamiętacie? przygotowywali skok i nagle boom , zniknęło :)
Ogólnie cały sezon uważam za udany, każdy odcinek był chwilą relaksu :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Oj, jak ja się złościłam na ten serial. Realiów się dopatrywałam.
A potem był 3 odcinek, ten z damskim bokserem. Wtedy przymknęłam oko na
rożne niedoróbki i pogodziłam się z nieco kampowym klimatem serialu.
Wątki rozpoczęte, zawsze mogą być rozwinięte w 2 sezonie.
Tylko, żeby Królika ubili. Denerwujący jest on, a nie straszny.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Przyznaję
i ten odcinek gdy Anastazja tłucze się pół godziny z przybocznym ojca [Królik ] toż jakby chciał to by ją w 0,5m udusił ,a tu nie dość że mordobicie to jeszcze dyskucje jak w Hamlecie :)
a ten odcinek z mistrzem mma kiedy szeryf go łamie na kawałki to był punkt zwrotny - majstersztyk
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

W tym mordobiciu to nie tylko siła mięśni była, o Szekspirze nie wspominając - ale również dawne uczucie między stronami przeciwnymi. Dawne, ale nie wygasłe do końca. Masz swój romantyzm. :-p
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

niedobry kotek :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

No właśnie w tej scenie jak się napieprzali przez pół odcinka, to wiadomo było, ze on jej ubić nie chciał, ale ona ciągle go prowokowała... i się skończyło jak się skończyło.
Serial może nie wybitny, ale całkiem dobra rozrywka, która nie pozwala się nudzić. Ciekaw jestem jak potoczą się niektóre wątki.
Spoiler:
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Nie wiem jakim cudem uniknął mi ten teaser 2 sezonu.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jeszcze tylko parę miesięcy czekania :)
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Tak, premiera w styczniu. Teraz czekamy na oficjalną zapowiedź.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Kolejne zaleglosci nadrobione.
Ciekawe jak glowni bohaterowie Banshee po tak ciezkich napieprzankach sa w stanie w ogole dalej "normalnie" funkcjonowac. Nie mowiac juz o potencji eksualnej, ktora musi byc mocno podbudowana licznymi siniakami, stluczeniami tudziez ranami po postrzalach ;)
W kazdym razie Banshee oglada sie calkiem lekko i przyjemnie, wiec wroce z checia do 2 sezonu przygod samozwanczego szeryfa Hooda i spolki :)

PS Smieszne, ze ostatnio dwukrotnie w serialach pojawili sie zloczyncy o pseudonimie Rabbit :) Tym drugim serialem jest brytyjska Utopia.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ