Arrow

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Re: Arrow

Post autor: joana »

Hm, szkoda, nie jestem Lubec. ;)
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No weź przestań, po prostu Lubec w tym temacie najczęściej pisze :) A zobacz do wątku o "True Detective", tam - jak sądzę - jest coś ciekawego :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Traktujecie mnie w tym temacie jak jakąś Wyrocznię :)

No te ostatnie odcinki takie średnie. Po powrocie serial trochę dołuje, ale jestem dobrej myśli.
Po pierwsze Nyssa al Ghoul, po drugie zapowiedziano powrót Huntress (yes yes yes :) ) po trzecie ma być odcinek zatytułowany "Birds of Pray" - czyli będzie trio bohaterek, marzy mi się Barbara Gordon, ale pewnie Felicity będzie robić za Oracle...

Roy coraz bliżej jest Red Arrowa - choćby na cytat z ostatniego odcinka :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

A co się dziwisz, skoro masz wiedzę w tym zakresie mocno wykraczającą poza naszą? :) Nic, tylko się cieszyć, że jesteś z nami :)

I już zobaczyłeś rzeczy, których nie widziałem: Nyssa al Ghoul, "po drugie zapowiedziano powrót Huntress"? Gdzie? :oops:

Faktycznie, Felicity idealnie pasuje do tej postaci, choć fakt Barbara Gordon - to byłoby coś. A będzie wielkim nietaktem, jeśli zapytam, czy kiedykolwiek w serialu wspomniano postać komisarza Gordona? :oops:

I ten Red Arrow w komiksie też miał moce? Był silniejszy, zarażony tym serum? A jaką postać przedstawia Kriksos - w końcu ma strój? Czy to też jest jakiś wątek z komiksu? Czy scenarzyści wymyślili? :oops:
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Trochę większą może, nie powiedziałbym, że "mocno".
Roy w komiksie z tego co się orientuję nie miał mocy. Przynajmniej jako Red Arrow.

Już nie pamiętam gdzie czytałem o tym że ma Huntress powrócić... ale gdzieś czytałem. Mam nadzieję, że się twórcy zreflektują i naprowadzą ją na dobrą drogę, bo mi się strasznie nie podobało, że ostatnio przedstawili ją jako Tą złą.

Komisarza Gordona w serialu nie wspominano z tego co pamiętam. Z uniwersum batmanowego wspomniano tylko Bludhaven w pierwszym sezonie.
Spoiler:
Końcówka ostatniego odcinka pokazuje, że niedługo możemy spodziewać się drużyny złoczyńców :)
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Wątek czerwonej strzały taki sobie no ale arrow będzie miał pomagiera z mocami. Na horyzoncie widzimy budowę formacji specjalnej złoczyńców czyli werbunek Brown Tigera. Wraca Sara, zaraz zobaczymy przedstawicielki Ligi Zabójców i na tej podstawie sądzę, że poziom się podniesie.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Parę spoilerów na temat postaci, które pojawią się w kolejnych odcinkach.
Kto chce, niech ryzykuje i czyta sobie po angielsku. ;)
http://screenrant.com/arrow-season-2-mi ... -spoilers/
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Już sobie trochę zaspojlerowałe, to więcej nie zamierzam :)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

Komiks komiks komiks nie bez powodu uznawany jest za literaturę piękną :)
Jakoś mi się wciąż dobrze ogląda drewnianego QUEENA chociaz uważam, że aktor odgrywa postac strzaly dobrze ta alienacja wychodzi kreacji na dobre.
Troche mnie ten tiger przypomina Wolverina :)
Zastanawiam się zaś gdzie się podział Malcolm ? Dostał słownego prawego prostego od matki Arrowa , skurczył się na hasło ras' a ghull i zniknął , dziwne jakieś ::
Wciąż serial który chętnie oglądam , pewnie za tą swoista komiksową lekkość
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Gry Amella nie ma co się czepiać, przy Kate Cassidy i tak wszyscy wypadają bardzo dobrze :)
"Heir to the Demon" to bardzo dobry odcinek, ale nie pozbawiony wad.
Jeżeli chodzi o plusy to warto zacząć od początku, czyli od samej postaci Nyssy. Katrina Law to już trzecia postać znana ze "Spartacusa", która pojawia się w "Arrow" poza oczywiście Sladem (Kriksosem), czyli Manu Bennettem jest też Cynthia Addai-Robinson, która w "Spartacusie grała Nevię, ukochaną Kriksosa, a w "Arrow" wciela się w agentkę Amandę Waller. Sama postać Nyssy została nieźle sportretowana, aktorka dość charyzmatyczna i o niezwykłej urodzie przyciąga uwagę. Do samej gry aktorskiej nie można się przyczepić, oczywiście jak na standardy tego serialu.
Niemałym zaskoczeniem okazała się jej relacja z Sarą, scena ich spotkania na prawdę niezła, zwłaszcza "wejście" Córki Demona. Szkoda, że nie pokuszono się o retrospekcje własnie z tą dwójką, ale o retrospekcjach za chwilę.
W tym odcinku mieliśmy też niezłe sceny walki, emocjonujące, nieźle zmontowane bez uczucia sztuczności, duży plus tego odcinka.
Sam Arrow w tym odcinku stał jakby na uboczu zarówno jako mściciel, ale też jako Queen. Jako Oliver wspiera matkę w jej kampanii, a jako Strzała chroni Sarę przed League of Assasyns.
Jeżeli chodzi o minusy to już początkowa scena na lotnisku wydaje się naciągana. Nie to, że Nyssa rozwala strażników, ale JAK to robi. Nie chodzi mi o styl, bo widać, że umie walczyć (w sumie musi umieć :) ), ale to że strażnik przystawia jej pistolet do głowy to trochę idiotyczne, przecież wiadomo, że tak się nie robi i trzeba zachować dystans, to taki jeden mankament.
Drugim są retrospekcje, które miały nam ukazać relacje w rodzinie Lance'ów a zwłaszcza pogłębić je miedzy siostrami, niestety okazało się to mdłe, sztuczne i jet to po prostu zapychacz. O ile lepsze było by ukazanie retrospekcji Sary i Nyssy.
Ostatnio też Diggle pozostaje jedynie słownym doradcą, jego postać jest marnowana, a jego rola ogranicza się do kilku linijek tekstu. Mam nadzieję, że szybko to zostanie naprawione.
No i na koniec, żeby tradycji stało się za dość, największy minus odcinka - wait for it - Laurel. Nie zrozumcie mnie źle jako alkoholiczka i kompletny wrak człowieka wypada o wiele lepiej niż przed przerwą, ale gra jak zwykle pozostawia wiele do życzenia. Natomiast całkiem irracjonalne jest jej zachowanie, które jest niekonsekwentne.
Spoiler:
Końcówka odcinka zapowiada nam niezłą akcję. I sugestię, że może pojawi się Deathstroke.
Ale czy to okaże się prawdą? Na to nam przyjdzie niestety trochę poczekać.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Deathstroke, Deathlok, można się pogubić ;)

Czy ja dobrze zrozumiałem z wcześniejszych postów, że Laurel ma się stać też jakimś zamaskowanym mścicielem? Nie ma szans, że ona np. umrze? Przecież przy niej Amiel to oscarowe aktorstwo, co nawet całkiem dobrze było widać w naprawdę nieźle pomyślanej i zagranej scenie, kiedy Felicity ma mu powiedzieć o jego matce, po czy przez moment nie wiemy, czy powiedziała, bo tego nie słyszymy, ale rekcja Olivera szybko wyjaśnia sprawę :) W ogóle ciekawy to wątek z tym kandydowaniem. Bo teoretycznie wydaje się, że nie powinna mieć żadnych szans, po tym, co zrobiła. Jednakże jest kobietą niezwykle silną, zdolną chyba do wszystkiego, więc może to być intrygujący pojedynek między nią a Bloodem, w którym w sumie nikt nie jest szlachetny, czysty, nie będzie to klasyczna walka dobra ze złem. Bardzo ciekawe :)

Faktycznie, bardzo dobre i w sumie dość odważne jak na serial komiksowy w świecie manistremu było ukazanie relacji między Sarą a córką "Gula", tym bardziej, że scena ostatnia wskazuje wyraźnie, że Sara jest otwarta na obie orientacje.

Reakcję Laurel pominę, bo ja chcę, żeby jej już nie było, niech sobie pójdzie, wyjedzie też na jakąś wyspę, niech tam się szkoli pięć sezonów, po czym wróci w masce i najlepiej niech się nie odzywa, złoży śluby milczenia na przykład ;)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

@Bostonq Black Canary w komiksie to właśnie Laurel, dlatego zdziwiło mnie takie a nie inne rozwiązanie twórców, którzy odeszli od kanonu. Ale podejrzewam, że prędzej czy później stanie się ona Kanarkiem. Choć też już nie za bardzo chce mi się oglądać pannę Cassidy, bo mnie jej aktorstwo razi. I rzeczywiście coś jej się z twarzą robi... Może ona jest na coś chora?

Z tym kandydowaniem to może być i dobry pomysł, ale to zależy jak poprowadzą ten wątek. Jeżeli nie zakończą go w 15 odcinku, a poprowadzą przez kilka odcinków ukazując nam zakulisową walkę Moiry i Blooda, gdzie Moira nie zna prawdziwej natury radnego, a ten nie zna całej prawdy o pani Queen. To mogłoby się udać i własnie liczę na to, że wątek wyborów zakończy się w okolicach finału sezonu.

Fajny był motyw Sary ćwiczącej na drążku w "Arrow style" :) Ładny widok. A w scenie spotkania Nyssy i Sary - może to trochę głupie - ale moja męska natura wzięła górę i żałowałem, że serialu nie robi Starz :D Może w kolejnych odcinkach pojawią się inni aktorzy ze "Spartacusa".
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

A widzisz, mówiłem, że z twarzą pani Cassidy coś jest nie tak, wydłuża się coraz bardziej, chudnie jakoś dziwacznie, zupełnie inaczej wygląda, niż na początku serialu, czy też w innych produkcjach, co ją widziałem. Może faktycznie choruje, wtedy będzie mi głupio, no ale jako zwykły widz, skąd mam to wiedzieć?

Dla przypomnienia, kiedyś:

Obrazek

To ona w niebieskim, z "Harper's Island"...

Albo to:

Obrazek

I to:

Obrazek

Kandydowanie może być solidnym motorem serialu, zwłaszcza, że Krikos oznajmił, że się tym zajmie :) Scena On plus matka Olivera może być sroga, bo wcale nie jestem pewien rozstrzygnięcia. W końcu z wielu opałów Moira wyszła, więc jest spora szansa, że uda jej się i tym razem :)

A to była aktorka grająca Sarę na tych drążkach, czy dubler? Jeśli aktorka, to czapki z głów, generalnie, tak czy siak, później było widać, że tortów to nie jada za dużo, a jednocześnie nie jest okropną chudziną rodem z wybiegów mody ;)

Starz Starzem (choć faktycznie, pewnie wtedy sporo namiętności by się pojawiło potwierdzonej fizycznie ;) ), ale ta scena i tak była dość interesująca i zaskakująca, jak na serial z bohaterem w kapturze ;)

To ciekawe w sumie, że tak dużo aktorów ze "Spartakusa" pojawiło się tutaj - w sumie zrozumiałe, tam musieli nabrać solidnej krzepy i sylwetki zbudować, to w sam raz pasowali, ale przyjemnie jest myśleć, że to przede wszystkim dlatego, że te dwa seriale udowadniają jedną elementarną rzecz: akcja nie wyklucza emocji, sceny walk nie przeczą solidności fabuły, a dobrze zbudowane sylwetki aktorów nie kwestionują ich całkiem dobrej gry :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Chciałbym wierzyć, że na drążku ćwiczyła Caity Lotz, ale to mało prawdopodobne. Trzeba będzie poczekać na jakiś "behind the scene", niemniej przyjemnie było popatrzeć :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Obrazek

Skoro Amiel ćwiczył (bo to chyba on był, prawda, sądząc po rozbudowaniu muskulatury?), to może twórcy dążą do autentyczności w każdym względzie? ;)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

O, przepraszam, już nie przeszkadzam. :)
Ach, te męskie marzenia. ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Zaraz, zaraz, Lubeca marzenia, ja cały czas intelektualnie rozważałem, kto na tej drabince był, a zdjęcie wrzuciłem jako dowód poglądowy :) A przecież też oglądasz, to jak oceniasz najnowsze odcinki? Taki asekurancki, bym rzekł, był ten post ;) A Stoch wygrał, to jest dopiero coś! :ok
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Obejrzałem sobie scenę z drążkiem jeszcze raz i o ile nie jest to efekt montażu, to widać twarz aktorki no i widać, że Catie ma niezły kaloryfer, więc jestem skłonny rzec że to ona a nie dublerka. A mina Felicity i Diggla w tej scenie bezcenna.

Nie wiem jak mam odbierać komentarz jc-k.

@Bostonq niezłe zdjęcie poglądowe :) Ale to twojego rozważania intelektualnego nie rozwiązuje, bo nie ma jak porównać muskulatury :)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Lubec, nijak. Nie chciałam przeszkadzać męskiej naturze, która szalała tu wczoraj. ;)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

A tam zaraz szalała. Takie tam samcze wywody tylko :D