Married With Children - Świat Według Bundych

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

Married With Children - Świat Według Bundych

Post autor: Lisu11 »

Czwórka Bundych oraz ich pies to przeciętna amerykańska rodzina, której dochód schodzi jednak poniżej przeciętnej. Jedyną stale pracującą osobą w rodzinie jest Al, głowa rodziny, który pracuje w sklepie obuwniczym. Gdy otwierają się drzwi domu i staje w nich Al, niemalże zawsze można usłyszeć: „Dziś do sklepu weszła taka gruba baba...”. Do jego ulubionych czynności należy picie budweisera oraz „posiedzenia” w ubikacji. Peggy, małżonka Ala, większość dnia spędza przed telewizorem, zajadając się tonami popcornu i czekoladek. Ich pociechy, Bud i Kelly, rozwijają się w trakcie kolejnych serii. Buda ogólnie można scharakteryzować jako macho, którego nie chce żadna dziewczyna, a Kelly jako puszczalską, niezbyt rozgarniętą blondynkę. Towarzyszem rodziny Bundych jest ich pies, Buck. Dużą rolę w serialu spełniają także sąsiedzi Bundych – Marcy z mężem Steve’em, a później z kolejnym – Jeffersonem D’Arcym.
Rodzina Bundych jest bardzo przywiązana do kilku przedmiotów, do których zaliczyć można starego dodge’a w garażu, kanapę, na której zasiadają członkowie rodziny, aby spoglądać w kolejny niezwykle ważny przedmiot – telewizor.
Bundym nieraz w oczy zagląda głód czy inne problemy związane z brakiem pieniędzy. Oni jednak nie przejmują się tym, a po prostu znajdują rozwiązanie problemu (np. przeprowadzenie się do hipermarketu), które obfituje w wiele dowcipnych sytuacji.
Serial budził niemałe kontrowersje, głównie w Stanach Zjednoczonych. Łamał niektóre tabu, a także bezlitośnie wyśmiewał każdego i wszystko, co tylko się dało.
Produkcja: USA
Gatunek: Komedia
Data premiery: 1987-04-05 (Świat)

Reżyseria: Richard Cottrell (V), Amanda Bearse
Scenariusz Ron Leavitt
Zdjęcia: Thomas W. Markle
Muzyka: Michael Andreas (II), Jonathan Wolff (I)
Czas trwania: 00.30.00

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

ToRrEnTy
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2008, 09:46 przez Lisu11, łącznie zmieniany 1 raz.
Patryk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Patryk »

Jestem na nie !!! Nuda i bezsens !
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

obok przyjaciol jest to vhyba moj ulubiony serial i jak dla mnie ma status kultowy
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Oczywiście że tak!!!! Świetny serial!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jest to jeden z tych seriali, których absolutnie nie da się ocenić po jednym przypadkowo obejrzanym odcinku. Można akurat trafić na jakiś słabszy, bardziej wulgarny niż śmieszny i wyrobić sobie mylne i krzywdzące o nim zdanie. Nie jest to oczywiście serial wybitny, ale jest naprawdę śmieszny i ... inteligenty. Odwołuje się do poetyki dość prymitywnej, ale to dlatego, że o takich - prymitywnych - ludziach opowiada. Można serialu nie lubić, ale nie ma też co od razu skreślać :)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

jestem na nie.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Nie byl to nigdy moj ulubiony serial, ale trzeba przyznac, ze jest to jeden z tych ktore kazdy zna i ktore pamieta sie baaardzo dlugo
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Fajny serial zawsze mnie rozśmieszał. Niedawno jakoś znowu leciał na Polsacie
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

ja również głosuję na nie.
przyznaje że oglądałam bo pierwsze odcinki były nawet zabawne, ale im później tym gorzej było :?
Arek99
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Arek99 »

Kultowy serial.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Jestem jak najbardziej ZA. Ten serial to klasyka gatunku.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
kinol
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kinol »

Jest to serial kultowy, ale nudny jak flaki z olejem, kiepskie żarty na niskim poziomie. Takie są moje odczucia
Zdarzyło się kilka lepszych odcinków, ale i tak jakoś mi nie przypadł do gustu.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

kinol pisze:Jest to serial kultowy, ale nudny jak flaki z olejem,
to sie zdecyduj bo nei moze byc tym i tym zarazem :roll:
kinol pisze:kiepskie żarty na niskim poziomie.
a co ty oczekiwales serialu na poziomie obywatela kane??
ogladajac ten serial nei nastawiasz sie na rozrywke intelektualna tylko na 20 minut durnoty, glupoty i debilnych zachowan
a jak masz do tego serialu inne podejscie to znaczy ze nei lapiesz przeslania ktore za soba on niesie - "jestesmy debilami, zachowujemy sie jak debile ale tak naprawde to wiekszosc rodzin jest taka jak nasza tylko wstydzi sie do tego przyznac"

A tak zeby zrobic na zlosc wszystkim ktorzy sa na nie odnosnie tego serialu wystawie na 100% pierwszy sezon - tak po zlosci aby pokazac ze pisanie NIE tak naprawde nic tu nie znaczy poki znajdzie sie ktos kto bedzie chcial to skompresowac i zuploadowac :P :P
Obrazek

Everything we worked for
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

fluid pisze:A tak zeby zrobic na zlosc wszystkim ktorzy sa na nie odnosnie tego serialu wystawie na 100% pierwszy sezon - tak po zlosci aby pokazac ze pisanie NIE tak naprawde nic tu nie znaczy poki znajdzie sie ktos kto bedzie chcial to skompresowac i zuploadowac :P :P
:ok :smt041
kinol
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kinol »

Nie chciałem nikogo urazić. poprostu wyraziłem swoją opinię na temat tego serialu. Uważam, że jest kultowy, bo wszyscy go znają i pewnie kochają, natomiast mnie nie zachwycił. Jeżeli się wam podoba to dobrze. Masz rację, "przesłania" nie zauważyłem. Zaznaczam, że nie napisałem ani razu definitywnie NIE. Napewno go nie ściągnę i to tyle, myślałem że o to w tym wszystkim chodzi. Mam wiele innych zaległości. Pozdrawiam
nayrod
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nayrod »

Genialna propozycja. Serial naprawdę jest świetny! Czekam na fluida :D
cypis83
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: cypis83 »

Zdecydowanie na TAK! Mój ulubiony serial komediowy. Jest naprawdę głupi, ale chyba o to chodzi. Jak ktoś woli coś inteligentniejszego, to niech się pośmieje z filozofii Haegla.
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

cypis83 pisze:Zdecydowanie na TAK! Mój ulubiony serial komediowy. Jest naprawdę głupi, ale chyba o to chodzi. Jak ktoś woli coś inteligentniejszego, to niech się pośmieje z filozofii Haegla.
prawidłowe podejście do tego tematu. :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

zgodnie z obietnica
Married With Children Season 1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Obrazek
Obrazek

Everything we worked for
Radke
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Radke »

Wielkie dzięki Fluid za wstawke.Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali komediowych , humor w tym serialu jeste poprostu zaj@!#@$#!@# czasem az potrafi rozbawic mnie do łez. :D

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ