Uwagi dotyczące serwisu i forum.
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Re: Uwagi dotyczące serwisu i forum.
Niezbyt mi pasuje, że posty z nowymi linkami ze strefy download pojawiają się w sekcji "komentarze" na portalu.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Potwierdzam odczucia joany co do linków w komentarzach.
Dodatkowo skróciłbym napisy - do 5 ostatnich i wydłużył listę ostatnich komentarzy o 10.
Dodatkowo skróciłbym napisy - do 5 ostatnich i wydłużył listę ostatnich komentarzy o 10.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Mam ten sam problem co delta, jak jestem zalogowany to nie działa zakładka portal i we wszystkich stylach jest tak samo.
-
sindar
-
Expert
u mnie działa... dziwne
-
joana
Działa sindar, bo masz uprawnienia moderatora.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
To po kolei:
I czy nie usunąć tego u góry po lewej? (włącznie z ikoną?)

2.JW
Piszcie nadal uwagi a ja lecę programować dalej
Jeśli chodzi o formularz dodawania serialu to i owszem - zmienię ale jutro.sindar pisze:(...)Od razu pierwsza uwaga - jakos dla mnie mala czcionka jest jak czytam w laptopie...
Jest takie coś na dole ale fakt - malutkie. Powiększyć?sindar pisze:Na głównej stronie przy newsach dodałbym "skomentuj"
Można też wstawić to zamias "nowy temat" albo "dodaj newsa". Wstawianie tego 2 razy nie ma sensu
I czy nie usunąć tego u góry po lewej? (włącznie z ikoną?)

Zmienione.sindar pisze:Inna uwaga - dłuższe newsy na głównej stronie się przycinają - trzeba kliknąc read all, by zobaczyć całość.
Dlaczego? Pewnie dlatego, że za małe są na pasku tak? Czy jakaś inna przyczyna?joana pisze:Nie mogę zmienić ikonki przy serialu z " przerwa w emisji" na "na na antenie"
Już jest - zobacz teraz (poprawiłem ustawienia - powinno działać.)delta1908 pisze:A będzie coś takiego jak poprzednia "strona główna", czy trzeba się zadowolić zakładką "nowe posty". Tamto mi się o wiele bardziej podobało.
1.Zmień go w swoim panelu a nie na w tej opcji na głównej.sindar pisze:1. portal nie pamięta ustawień stylu mimo zalogowania użytkownika.
2. Formularz "dodaj serial do bazy" jest wciąż w stylu clearblue.
2.JW
Wydzielone osobno - może być?joana pisze:Niezbyt mi pasuje, że posty z nowymi linkami ze strefy download pojawiają się w sekcji "komentarze" na portalu.
Skrócone i wydłużone do 25sindar pisze:Dodatkowo skróciłbym napisy - do 5 ostatnich i wydłużył listę ostatnich komentarzy o 10.
Piszcie nadal uwagi a ja lecę programować dalej

-
joana
Już mogę zmieniać ikonkę, a wczoraj po właczeniu edycji nie było paska z opcjami.
Fakt, ikonki małe, ale dam radę.
Fakt, ikonki małe, ale dam radę.
-
asd
-
Expert
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Już jest! Strona główna działa.
Kolejna uwaga. Wcześniej jak wchodziłem do danego tematu to wrzucało mnie do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz wrzuca mnie na pierwszą stronę w danym temacie, włącznie z tym.
Kolejna uwaga. Wcześniej jak wchodziłem do danego tematu to wrzucało mnie do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz wrzuca mnie na pierwszą stronę w danym temacie, włącznie z tym.
-
sindar
-
Expert
1. Wygląda teraz lepiej z uporządkowaniem "Dodaj newsa" "Skomentuj" itd.
Aczkolwiek trochę mi brakuje linku do kategorii "Newsy...", aby zobaczyć od razu całą listę newsów i to samo w "Dodanych Serialach".. Czy ktoś też tak ma?
2. Zmienilem styl w ustawieniach uzytkownika i jest ok. Aczkolwiek nadal uwazam, ze zmiana stylu przez zalogowanego uzytkownika z poziomu głównej strony powinna być zapamiętywana.
3. W stylu SE Gamer słowo "Ankieta" w "Ankieta: Przebudowa serwisu" na stronie głównej jest niewidoczne (zlewa się z tłem)
4. Obecny podział lewej kolumny na sekcje - z mojej strony ok.
Jedynie mam wątpliwości:
- do kalendarza, czy nick dodającego nie powinien być analogicznie jak w komentarzach, czyli de facto "/orion"
- do bannerków dodanych seriali (trochę są nieaktualne). Może lepiej by były linki?
5. Logo seriale-asd.pl (górny lewy róg) powinno linkować na główna stronę portalu a nie forum.
6. Rozumiem, że numery stron na głównej 1,2,3... powinny działać niezależnie dla newsów i dodanych seriali? W tej chwili niezależnie gdzie się kliknie, przełącza się i jedno i drugie.
7. Przycisk "REply" zmieniłbym nazwę na "Pełny Edytor", czy jak to tam było w poprzedniej wersji systemu.
Aczkolwiek trochę mi brakuje linku do kategorii "Newsy...", aby zobaczyć od razu całą listę newsów i to samo w "Dodanych Serialach".. Czy ktoś też tak ma?
2. Zmienilem styl w ustawieniach uzytkownika i jest ok. Aczkolwiek nadal uwazam, ze zmiana stylu przez zalogowanego uzytkownika z poziomu głównej strony powinna być zapamiętywana.
3. W stylu SE Gamer słowo "Ankieta" w "Ankieta: Przebudowa serwisu" na stronie głównej jest niewidoczne (zlewa się z tłem)
Jedynie mam wątpliwości:
- do kalendarza, czy nick dodającego nie powinien być analogicznie jak w komentarzach, czyli de facto "/orion"

- do bannerków dodanych seriali (trochę są nieaktualne). Może lepiej by były linki?
5. Logo seriale-asd.pl (górny lewy róg) powinno linkować na główna stronę portalu a nie forum.
6. Rozumiem, że numery stron na głównej 1,2,3... powinny działać niezależnie dla newsów i dodanych seriali? W tej chwili niezależnie gdzie się kliknie, przełącza się i jedno i drugie.
7. Przycisk "REply" zmieniłbym nazwę na "Pełny Edytor", czy jak to tam było w poprzedniej wersji systemu.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Lewa kolumna jest trochę za wąska, myślę że trzeba dać co najmniej taką szerokość jak ma prawa kolumna.
W stylu polsilver środkowa kolumna robi się szersza niż w pozostałych stylach, no i brakuje w tedy bannerka i górnej belki z menu.
W stylu polsilver środkowa kolumna robi się szersza niż w pozostałych stylach, no i brakuje w tedy bannerka i górnej belki z menu.
-
sindar
-
Expert
Formularz Dodawania Seriali
1.Czcionka zdecydowanie za mała
2.Nie działa link do wstawiania grafiki.
3. Za małe ikonki "wkrótce" "na antenie" itp.
3.Z innej beczki - lekko skorygowałbym linki:
-oficjalna strona
-youtube
-imdb
-filweb
-inne (bez precyzowania)
-oficjalna strona
-youtube
-imdb
-filweb
-inne (bez precyzowania)
-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Popieram. Rozszerzyłbym nawet kosztem zwężenia prawej kolumny.Lubec pisze:Lewa kolumna jest trochę za wąska, myślę że trzeba dać co najmniej taką szerokość jak ma prawa kolumna.
-
asd
-
Expert
Uff - oczy mi już padają ale jedziemy dalej - podstrony działają - seriale zaktualizowane.
A więc:
ad2. - być może ale na razie uważam to za mało istotne - wrócimy do tego.
ad3. - docelowo ankiet nie będzie na głównej więc nie poprawiam.
ad4. - kalendarz - skrypt czeka w kolejce do poprawy więc się nie wypowiadam (bo jeszcze nie obmymyśliłem ale faktycznie źle to wygląda).
ad4. - bannerki przeskaluję i powinno być ok.
ad5. - w którym stylu?
ad6. - Wiem ale nie wiem gdzie zrobiłem błąd - do poprawienia kiedyś.
ad7. - Gdzie? (printscr?)
Jak ktoś pzregląda w smartfonie albo netbooku przy rozdzielczości 1024x... to brakuje miejsca:
Portal zajmuje 80% szerokości - w zaokrągleniu zostaje 800px, jeśli dodam lewą na szerokość 300px (obecnie ma 200px), a prawą na 200px (jak teraz) to na środek zostaje... tylko 300px! (czyli tyle co miała by wynosić ta lewa kolumna!)
W tej sytuacji praktycznie każdy wpis rozwali portal lub wydłuży go w nieskończoność!
Nie chcę ucinać tak jak to było poprzednio.
Ale mam taki pomysł - jak się uporamy z tym wszystkim to stworzę wersję mobilną (detekcja rozdzielczości) i wtedy będzie można pomyśleć nad rozszeżeniem leewej kolumny.
Na razie jednak musi tak być jak jest.
ad4. - co masz na myśli?
A więc:
Poprawione ale sprawdź i napisz czy działa!Lubec pisze:(...) Kolejna uwaga. Wcześniej jak wchodziłem do danego tematu to wrzucało mnie do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz wrzuca mnie na pierwszą stronę w danym temacie, włącznie z tym.
ad1. - dodałem na dole koło komentarzy - nie zaszkodzi.sindar pisze:1. Wygląda teraz lepiej z uporządkowaniem "Dodaj newsa" "Skomentuj" itd.
Jedynie mam wątpliwości:
ad2. - być może ale na razie uważam to za mało istotne - wrócimy do tego.
ad3. - docelowo ankiet nie będzie na głównej więc nie poprawiam.
ad4. - kalendarz - skrypt czeka w kolejce do poprawy więc się nie wypowiadam (bo jeszcze nie obmymyśliłem ale faktycznie źle to wygląda).
ad4. - bannerki przeskaluję i powinno być ok.
ad5. - w którym stylu?
ad6. - Wiem ale nie wiem gdzie zrobiłem błąd - do poprawienia kiedyś.
ad7. - Gdzie? (printscr?)
Wiem i też mi to nie leży ale - dwa tygodnie to testowałem i przy szerszej kolumnie (lewej), przy mniejszych rozdzielczościach portal się sypie.Lubec pisze:Lewa kolumna jest trochę za wąska, myślę że trzeba dać co najmniej taką szerokość jak ma prawa kolumna.
Jak ktoś pzregląda w smartfonie albo netbooku przy rozdzielczości 1024x... to brakuje miejsca:
Portal zajmuje 80% szerokości - w zaokrągleniu zostaje 800px, jeśli dodam lewą na szerokość 300px (obecnie ma 200px), a prawą na 200px (jak teraz) to na środek zostaje... tylko 300px! (czyli tyle co miała by wynosić ta lewa kolumna!)
W tej sytuacji praktycznie każdy wpis rozwali portal lub wydłuży go w nieskończoność!
Ale mam taki pomysł - jak się uporamy z tym wszystkim to stworzę wersję mobilną (detekcja rozdzielczości) i wtedy będzie można pomyśleć nad rozszeżeniem leewej kolumny.
Na razie jednak musi tak być jak jest.
ad1 i ad2 oraz ad3 - mógłbyś wstawić printscr?sindar pisze:Formularz Dodawania Seriali
-oficjalna strona
-youtube
-imdb
-filweb
-inne (bez precyzowania)
ad4. - co masz na myśli?
Prawa ma 200px szerokości - jak się ją zmniejszy np. o połowę to nie będzie miała sensu.delta1908 pisze:Popieram. Rozszerzyłbym nawet kosztem zwężenia prawej kolumny.

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Działa.asd pisze:Uff - oczy mi już padają ale jedziemy dalej - podstrony działają - seriale zaktualizowane.
A więc:Poprawione ale sprawdź i napisz czy działa!Lubec pisze:(...) Kolejna uwaga. Wcześniej jak wchodziłem do danego tematu to wrzucało mnie do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz wrzuca mnie na pierwszą stronę w danym temacie, włącznie z tym.
No to może sekcje pozamieniać miejscami. Te z prawej kolumny niech idą na lewo i na odwrót. Rozwiązanie chyba najmniej inwazyjne i nie powinno rozpieprzyć serwisu.asd pisze:Wiem i też mi to nie leży ale - dwa tygodnie to testowałem i przy szerszej kolumnie (lewej), przy mniejszych rozdzielczościach portal się sypie.Lubec pisze:Lewa kolumna jest trochę za wąska, myślę że trzeba dać co najmniej taką szerokość jak ma prawa kolumna.
Na razie jednak musi tak być jak jest
-
asd
-
Expert
Obecnie obie kolumny maja po 200px (dzięki czemu dobrze się wyświetla) więc nie ma sensu je zamieniać.

-
sindar
-
Expert
Poruszę tylko te otwarte i bardziej istotne sprawy:
Wszystkie style poza clear blue. Dodatkowo w prosilver nie ma nagłówka z "utopią" i belek nawigacyjnych

Choćby w miejscu powyżej (i też na dole strony)
Przy okazji zauważyłem, że jak zaczynam pisać w trybie szybkiej odpowiedzi i przełączam do pełnego edytora (obecnie Reply), to nie przenosi mi tekstu do tego pełnego edytora (przenosiło na starym forum),
Dodawanie seriali:
1. Czcionka (właściwie wszędzie):
Na zrzucie ekanu wychodzi większa niż w rzeczywistości

2. Z grafiką chodzi o to, że nie działa przycisk [img]upload[img]
3. Chodzi mi o te ikonk w formularzu dodawania seriali (nie zrobiłem zrzutu z niego, bo musialbym wyslac pusty albo lipny formularzi:

4. Zmiana linkow w formularzu - zostawiam to na kiedys
Pliki tłumaczenia
Przenoszę dyskusję tutaj. Trochę kicha z tym plikiem, starałem się nic nie zmienać... :/
W każdym razie jeśli będę mógł pomóc to pomogę, tylko teraz mam w planach 2 wyjazdy i chyba dopiero będę mógł się za to zabrać pod koniec sierpnia
Wszystkie style poza clear blue. Dodatkowo w prosilver nie ma nagłówka z "utopią" i belek nawigacyjnych

Choćby w miejscu powyżej (i też na dole strony)
Przy okazji zauważyłem, że jak zaczynam pisać w trybie szybkiej odpowiedzi i przełączam do pełnego edytora (obecnie Reply), to nie przenosi mi tekstu do tego pełnego edytora (przenosiło na starym forum),
Dodawanie seriali:
1. Czcionka (właściwie wszędzie):
Na zrzucie ekanu wychodzi większa niż w rzeczywistości

2. Z grafiką chodzi o to, że nie działa przycisk [img]upload[img]
3. Chodzi mi o te ikonk w formularzu dodawania seriali (nie zrobiłem zrzutu z niego, bo musialbym wyslac pusty albo lipny formularzi:

4. Zmiana linkow w formularzu - zostawiam to na kiedys
Pliki tłumaczenia
Przenoszę dyskusję tutaj. Trochę kicha z tym plikiem, starałem się nic nie zmienać... :/
W każdym razie jeśli będę mógł pomóc to pomogę, tylko teraz mam w planach 2 wyjazdy i chyba dopiero będę mógł się za to zabrać pod koniec sierpnia
-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
W końcu dobrze ogląda się na tablecie, bo przy poprzednim forum się nie dało, ucinało tekst z prawej strony. Teraz jest ok.
-
sindar
-
Expert
Yhm... tylko pytanie... jak się do nich dostać?asd pisze:Uff - oczy mi już padają ale jedziemy dalej - podstrony działają - seriale zaktualizowane.
Oczywiście nie do oczu, tylko do podstron?

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Kurcze działa, ale tylko kiedy wchodzi się ze strony portalu. Kiedy wchodzę z pozycji forum lub wybierając z menu: nieprzeczytane posty kieruje mnie do pierwszego posta w temacie.Lubec pisze:Działa.asd pisze:Poprawione ale sprawdź i napisz czy działa!Lubec pisze:(...) Kolejna uwaga. Wcześniej jak wchodziłem do danego tematu to wrzucało mnie do ostatniego nieprzeczytanego posta. Teraz wrzuca mnie na pierwszą stronę w danym temacie, włącznie z tym.
Nazwę działu: Newsy, Plotki, Ploteczki, Trailery, Ciekawostki i Wydarzenia. skróciłbym do Newsy, Plotki, Trailery i Wydarzenia.
Na stronie głównej w kolumnie z newsami usunąłbym link: Napisz swojego Newsa, no bo jeżeli jest już DODAJ NEWSA. to niepotrzebnie się powtarza.