Krótkie info na temat literek do 5 odcinka.
Około 70% jest już gotowe, ale na drodze stanął pewien kilkudniowy wyjazd.
Tak więc można się ich będzie spodziewać najwcześniej pod koniec tygodnia, może nawet dopiero w przyszły weekend.
Krótkie info na temat literek do 5 odcinka. Około 70% jest już gotowe, ale na drodze stanął pewien kilkudniowy wyjazd. Tak więc można się ich będzie spodziewać najwcześniej pod koniec tygodnia, może nawet dopiero w przyszły weekend.
W czwartym odcinku, główny komisarz (jak pomyliłem rangę to przepraszam) ma problemy, i żąda się od niego dymisji, ponieważ przekroczył prędkość jadąc samochodem...
Wyobrażacie sobie coś takiego w naszym kraju??
W czwartym odcinku, główny komisarz (jak pomyliłem rangę to przepraszam) ma problemy, i żąda się od niego dymisji, ponieważ przekroczył prędkość jadąc samochodem... :shock: Wyobrażacie sobie coś takiego w naszym kraju??
Haha, akurat tutaj chodzi o Zastępcę Naczelnika.
Z rangami/wydziałami/ustawami sam w kółko mam problem. Co prawda znalazłem jakieś ściągawki - szczególnie jeśli chodzi o rangi w policji - ale i tak co chwila zerkam jak to określiłem w poprzednich odcinkach, a i tak nie wiem czy się gdzieś nie pomyliłem
A takich dziwactw jak z dymisją za przekroczenie prędkości jest więcej.
Najbardziej rozłożyły mnie te procedury i checklisty wbijane na tabletach w więzieniu i to równocześnie przez 2 strażniczki, bo a nuż się któraś pomyli .
A gdyby którejś jakiejś opcji zabrakło? Nie jesteś w procedurze - nie istniejesz.
Haha, akurat tutaj chodzi o Zastępcę Naczelnika. Z rangami/wydziałami/ustawami sam w kółko mam problem. Co prawda znalazłem jakieś ściągawki - szczególnie jeśli chodzi o rangi w policji - ale i tak co chwila zerkam jak to określiłem w poprzednich odcinkach, a i tak nie wiem czy się gdzieś nie pomyliłem :) A takich dziwactw jak z dymisją za przekroczenie prędkości jest więcej. Najbardziej rozłożyły mnie te procedury i checklisty wbijane na tabletach w więzieniu i to równocześnie przez 2 strażniczki, bo a nuż się któraś pomyli :). A gdyby którejś jakiejś opcji zabrakło? ;) Nie jesteś w procedurze - nie istniejesz. ;)
Krótkie info dotyczące literek do ostatniego odcinka 2 sezonu.
Byłem trochę zabiegany ostatnio, więc nie miałem kiedy ich dokończyć (postęp ok. 70%).
Teraz będzie trochę więcej czasu na ich dokończenie, aczkolwiek na przeszkodzie może stanąć pewien wyjazd..
Wersja optymistyczna - jutro wieczór, pesymistyczna - niedziela.
Krótkie info dotyczące literek do ostatniego odcinka 2 sezonu. Byłem trochę zabiegany ostatnio, więc nie miałem kiedy ich dokończyć (postęp ok. 70%). Teraz będzie trochę więcej czasu na ich dokończenie, aczkolwiek na przeszkodzie może stanąć pewien wyjazd.. Wersja optymistyczna - jutro wieczór, pesymistyczna - niedziela.
Dzięki za dzisiejszy prezent, a też za poprzednie literki do 2 sezonu.
No, to zaczynam maraton.
W sprawie kolejnych wyzwań napisowych służę konsultacjami.
Dzięki za dzisiejszy prezent, a też za poprzednie literki do 2 sezonu. :) No, to zaczynam maraton. W sprawie kolejnych wyzwań napisowych służę konsultacjami. :D
Zaczynam przedostatni odcinek.
Dobry serial, końcówka 1 odc. zaskakująca. I znowu twórcy grają mi na emocjach tymi zwrotami. Komu mam wreszcie kibicować?
fajne jest też pokazanie, że każdy ma coś za uszami. Takie drobnostki niby, ale jak mogą być wykorzystane.
Zaczynam przedostatni odcinek. Dobry serial, końcówka 1 odc. zaskakująca. I znowu twórcy grają mi na emocjach tymi zwrotami. Komu mam wreszcie kibicować? fajne jest też pokazanie, że każdy ma coś za uszami. Takie drobnostki niby, ale jak mogą być wykorzystane.
Nie wiem co sądzicie po finale 2 sezonu LoD, ale moim zdaniem intryga była momentami zbyt zawiła.
Z oczywistych przyczyn, przy tłumaczeniu wchodzi się dość głęboko w fabułę serialu, ale przyznam, że po skończeniu pracy z literkami wciąż miałem pewne wątpliwości, co do faktycznej roli niektórych bohaterów serialu i pewne rzeczy musiałem sobie na spokojnie przsemyśleć.
Jeżeli sami macie podobne wątpliwości, znalazłem link do fajnego podsumowania, które te wątpliwości systematyzuje i udziela na nie odpowiedzi, także momentami zahaczając o sezon 1 http://www.telegraph.co.uk/culture/tvan ... wered.html
Strona, do której odsyła link jest po angielsku, ale jakby ktoś miał jakieś wątpliwości, mogę pewne rzeczy wyjaśnić.
PS Trafił ktoś na dokładniejszą datę premiery 3 sezonu?
Nie wiem co sądzicie po finale 2 sezonu LoD, ale moim zdaniem intryga była momentami zbyt zawiła. Z oczywistych przyczyn, przy tłumaczeniu wchodzi się dość głęboko w fabułę serialu, ale przyznam, że po skończeniu pracy z literkami wciąż miałem pewne wątpliwości, co do faktycznej roli niektórych bohaterów serialu i pewne rzeczy musiałem sobie na spokojnie przsemyśleć. Jeżeli sami macie podobne wątpliwości, znalazłem link do fajnego podsumowania, które te wątpliwości systematyzuje i udziela na nie odpowiedzi, także momentami zahaczając o sezon 1 [url]http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/10710528/Line-of-Duty-10-key-questions-answered.html[/url]
Strona, do której odsyła link jest po angielsku, ale jakby ktoś miał jakieś wątpliwości, mogę pewne rzeczy wyjaśnić.
PS Trafił ktoś na dokładniejszą datę premiery 3 sezonu?
Na 3 sezon LoD przyjdzie jeszcze poczekać. Zdjęcia do serialu mają rozpocząć się w kwietniu, a serial na antenie pojawi się dopiero gdzieś pod koniec roku.
Na 3 sezon LoD przyjdzie jeszcze poczekać. Zdjęcia do serialu mają rozpocząć się w kwietniu, a serial na antenie pojawi się dopiero gdzieś pod koniec roku.
Właśnie doczytałam, że powstanie 4 sezon tego serialu. (Ha, sindar - coś dla Ciebie. )
A 3 właśnie zaczęto kręcić i wiemy, że do obsady dołączy Daniel Mays, który zagra Danny'ego Waldrona, dowódcę jednostki Armed Response Unit (to takie jednostki policyjne, dysponujące pojazdami opancerzonymi), którego nieprzewidywalne zachowanie może stanowić zagrożenie podczas akcji.
Właśnie doczytałam, że powstanie 4 sezon tego serialu. (Ha, sindar - coś dla Ciebie. :D ) A 3 właśnie zaczęto kręcić i wiemy, że do obsady dołączy Daniel Mays, który zagra Danny'ego Waldrona, dowódcę jednostki Armed Response Unit (to takie jednostki policyjne, dysponujące pojazdami opancerzonymi), którego nieprzewidywalne zachowanie może stanowić zagrożenie podczas akcji. [mimg]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/plus_one.jpg[/mimg]
Dzięki poleceniu przez sindara zaczęłam oglądać ten serial (jestem na 5 odcinku sezonu 1) i jestem zachwycona. Nic nie jest oczywiste, a postaci świetnie prowadzone (gra aktorka super), niejednoznaczne, nie czarno-białe. Nikt nie jest do końca idealny... jak w życiu Polecam
Dzięki poleceniu przez sindara zaczęłam oglądać ten serial (jestem na 5 odcinku sezonu 1) i jestem zachwycona. Nic nie jest oczywiste, a postaci świetnie prowadzone (gra aktorka super), niejednoznaczne, nie czarno-białe. Nikt nie jest do końca idealny... jak w życiu ;) Polecam :)