Trafny Wybór J.K. Rowling miniseialem [BBC & HBO]

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Trafny Wybór J.K. Rowling miniseialem [BBC & HBO]

Post autor: sindar »

Obrazek

The Casual Vacancy (Trafny Wybór po polsku), pierwsza książka autorki Harry'ego Pottera J. K. Rowling, która była adresowana do dorosłego czytelnika, zostanie przeniesiona przez BBC i HBO na mały ekran w formie 3-godzinnego miniserialu.
Książka opowiada o losach mieszkańców brytyjskiego miasteczka Pagford po śmierci urzędnika miejskiego i jest satyrą na brytyjską klasę średnią.

Nie znam tej książki, więc nie mam specjalnych oczekiwań wobec Trafnego Wyboru, aczkolwiek koprodukcja BBC i HBO zapowiada wysoki poziom produkcji.
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Ulubiony Serial: Good Wife

Re: Trafny Wybór J.K. Rowling miniseialem [BBC & HBO]

Post autor: Norvik »

Premiera 29 kwietnia.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Bardzo lubię oglądać małomiasteczkowe, prawie że zamknięte społeczności - dla mnie to egzotyka. "Trafny wybór" rozgrywa się niestety też w świecie młodych i gniewnych nastolatków co może już okazać się dla mnie nie do przełknięcia. Dobrze, że ma to być mini serial więc jest szansa, że nie zdąży mnie znudzić :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Chyba ma tam być cały przekrój społeczeństwa, od nastolatków przez wiek średni po starców.

I premiera już 15 lutego, a nie jak pisał Norvik w kwietniu.
Pojawił się też zwiastun:
Norvik
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Ulubiony Serial: Good Wife

Post autor: Norvik »

O przepraszam. Podałem datę premiery w USA :oops:
Awatar użytkownika
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Band of Brothers

Post autor: grejpfrutella »

Kiedy dowiedzialam sie, ze HBO i BBC wyprodukuja razem Trafny wybor, bylam zachwycona. Teraz moge tylko powiedziec, ze jestem bardzo rozczarowana. Nie mam pretensji o pewne zmiany w stosunku do ksiazki, o brak pewnych postaci, uproszczenia. Wiadomo, ze przy ekranizacjach ciezko jest pokazac wszystko. Mam zal jedynie o to, ze w ogole nie oddano swietnego klimatu tej powiesci, czytajac bylam zachwycona calym wachlarzem rozbudowanych postaci, ktore nie dzielily sie jedynie na dobrych i zlych, ale kazdy mial cos na sumieniu, jednoczesnie nielubiane osoby, potrafily zaskoczyc czyms pozytywnym. Tutaj w ogole tego nie ma, wszyscy sa jednowymiarowi, cala historia jest opowiedziana mam wrazenie na jednostajnym poziomie emocjonalnym, po prostu patrzysz i biernie przyjmujesz to, co sie dzieje. Jestem ciekawa, czy osoby, ktore nie czytaly ksiazki, beda w ogole wiedzialy o co tu chodzi i o czym to jest opowiesc, bo dla mnie jest to bardzo chaotycznie napisane. Nie ma wlasnie tego przekroju spoleczenstwa o ktorym wspomnial delta, ja odnioslam wrazenie, ze jest to serial o Krystal Weedon. Niby oceniam na 6/10, ale nie polecam, zmarnowany potencjal.
no sex, no rock'n'roll, just drugs.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ