Dexter

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Druga seria jest zdecydowanie lepsza od pierwszej. No i te wewnetrzne rozterki Dexa. A ostatni odcinek - coz, na koniec serii pare spraw musialo sie wyjasnic i zamknac.
uther
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: uther »

Moim zdaniem jest to najwybitniejszy serial w historii telewizji. Nic dodac, nic ujac.
Sott23
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sott23 »

Nom i teraz"mała" przerwa od dextera a szkoda...

SPOILER

Szybciutko załatwił Lilę na koniec filmu rachu ciachu i poległa,ze tak powiem...
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

SPOILER

A widzieliscie ten blysk w oczach Dexa jak likwidowal Lile? Dzika rozkosz na twarzy wykolejenca. Dex najwyrazniej wrocil do wysokiej formy :lol:
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Drugi sezon na szczęście poziomem nie odstawał od pierwszego, a zakończenie, cóż mi się akurat podobało, że wszystkie wątki fabularne zostały zamknięte ostatecznie (choć to słowo w kontekście tego serialu jest jak najbardziej dwuznaczne :wink: )
Obrazek
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

To wie ktoś kiedy się możemy spodziewać trzeciego sezonu:D?
uther
Wskaż do odpowiedzi

Za niecale 10 miesiecy.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

teraz nic nie wiadomo z terminami nowych serii [strajk...]
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Ech szkoda, że to już koniec. Wyśmienity serial.
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

to nie jest koniec, tylko dluzsza przerwa, od zabijania w miami;]
Aculard
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Aculard »

drugi sezon ogolem imo byl lepszy od pierwszego, wiecej dramatycznych sytuacji, problemow do rozwiazania, momenty w ktorych dex myslal ze juz po nim, ostatni odcinek jakby na sile ale wmiare logiczny, nie tak jak w heroes zamiast przejsc przez sciane to rozwalaja ja pol godziny
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

dukekubas pisze:to nie jest koniec, tylko dluzsza przerwa, od zabijania w miami;]
Emitowac na razie nie beda -mam nadzieje,ze w miedzyczasie Dex nie wyjdzie z wprawy i bedzie trenowal. A moze nawet poszerzy swoj "repertuar zagran" :wink:
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Może będzie miał "występy" w innych krajach? ;)
uther
Wskaż do odpowiedzi

dukekubas pisze:teraz nic nie wiadomo z terminami nowych serii [strajk...]
Juz gdy trwal strajk szef Showtime zapowiedzial Dextera s3 na przelom września i października przyszlego roku. Chyba wiedzial co mowi.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Drugi sezon:

Obrazek

Dla tych co nie widzieli (płońcie ze wstydu) albo czekali na całość.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie oglądałem i tak się zastanawiam skąd taka popularność tego serialu?
Czytając jego opis na podstronie można wywnioskować że jest to serial o...
mordercy.
I nie ważne że prubuje się dorobić do tego ideologie (morduje złych) - takie "zmiękczanie" nie zmienia jednak faktu że Dexter niczym nie różni się od Kuby rozpruwacza.

Tak samo jak dziś akurat rozmawiałem o grze "Hit Man" - zagrałem kiedyś raz i gierka polegała na mordowaniu - od "gołymi rękami" poprzez użycie wszelakiego rodzaju gadgetów... - Gra ta ponoć jest równie popularna.

Skąd bierze się taka popularność na "morderstwa"? Czyżby wrodzona skłonność do zła? (natura?) czy też jest to jakieś skrzywienie społeczeństwa?

Jak wiadomo śmierć towarzyszy nam wszędzie i nie sposób sieod niej odwrócić plecami - pół biedy jeśli chodzi o sceny wojenne, porachunki gangsterskie, przypadkowe ofiary itp - w prawie każdym serialu ktoś gdzieś umiera czy zostaje zabity - jest to do przełknięcia ale opieranie scenariusza na GŁÓWNYM MOTYWIE jakim jest MORDERSTWO to już przesada.

Nie oglądałem Dextera i nie zamierzam właśnie ze względu na to, że jestem człowiekiem który nie delektuje się przemocą - jestem po prostu zdrowy.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

xvidasd pisze:Nie oglądałem i tak się zastanawiam skąd taka popularność tego serialu?
Czytając jego opis na podstronie można wywnioskować że jest to serial o...
mordercy.
I nie ważne że prubuje się dorobić do tego ideologie (morduje złych) - takie "zmiękczanie" nie zmienia jednak faktu że Dexter niczym nie różni się od Kuby rozpruwacza.

Tak samo jak dziś akurat rozmawiałem o grze "Hit Man" - zagrałem kiedyś raz i gierka polegała na mordowaniu - od "gołymi rękami" poprzez użycie wszelakiego rodzaju gadgetów... - Gra ta ponoć jest równie popularna.

Skąd bierze się taka popularność na "morderstwa"? Czyżby wrodzona skłonność do zła? (natura?) czy też jest to jakieś skrzywienie społeczeństwa?

Jak wiadomo śmierć towarzyszy nam wszędzie i nie sposób sieod niej odwrócić plecami - pół biedy jeśli chodzi o sceny wojenne, porachunki gangsterskie, przypadkowe ofiary itp - w prawie każdym serialu ktoś gdzieś umiera czy zostaje zabity - jest to do przełknięcia ale opieranie scenariusza na GŁÓWNYM MOTYWIE jakim jest MORDERSTWO to już przesada.

Nie oglądałem Dextera i nie zamierzam właśnie ze względu na to, że jestem człowiekiem który nie delektuje się przemocą - jestem po prostu zdrowy.
omg... a może to po prostu dobry serial? :roll: do wszystkiego dorabiasz taką ideologię? A Harry Potter to ukryte satanizowanie dzieci? :roll:
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Warto oglądnąć choćby dla jego myśli i monologów i wewnętrznych rozterek.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Wlasnie co zobaczylem ze wyszedl sezon drugi w formacie xvid asd i postanowilem zobaczyc ta zajawke na youtubie.
Musze powiedziec ze serial jest chory... Scenarzysci juz naprawde ida za daleko, tak sobie serwowac takiego gore-a co tydzien? no nie....
Nie widze w tym sensu, wole wrocic do andromedy :P.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

xvidasd pisze:Nie oglądałem Dextera i nie zamierzam właśnie ze względu na to, że jestem człowiekiem który nie delektuje się przemocą - jestem po prostu zdrowy.
O, dziękuję, w takim razie ja jestem chory, gdyż serial dla mnie jest znakomity.

W ogóle rozminąłeś się w swojej wypowiedzi z rzeczywistością artystyczną - ok, rozumiem, że tematyka Ci nie leży (choć "The Inside" Ci się przecież podobało bardzo, a trudno powiedzieć, że serial ten był wolny od morderstw - i to na dodatek niezwykle makabrycznych), ale pominąłeś całą pulę elementów takich jak: scenariusz, dialogi, aktorstwo, a te wszystkie wymienione są w omawianym serialu znakomite.

"Dexter" nie jest serialem o morderstwach. Jest po prostu odwróceniem klasycznego schematu - że na zbrodnię spoglądamy najczęściej oczami przedstawicieli prawa. W tym przypadku spoglądamy od drugiej strony - oczami "mordercy". I to dość specyficznego - gdyż o silnie zarysowanym poczuciu odpowiedzialności, posiadającego mocny kodeks moralny. Obserwujemy jego zmagania z samym sobą, z otoczeniem - nie jest to nic innego, jak historia o "innym", outsiderze.

Przy tym kapitalnie jest to wszystko zagrane, sfilmowane, pomysłowo ułożone. Gdyby było tak, jak piszesz (nie wiem zresztą, po czym to wnosisz, skoro "programowo" serialu nie oglądasz), gdyby serial był tylko o fascynacji zbrodnią, również bym po niego nie sięgnął.

Moim zdaniem wiele tracisz - w tej chwili to jeden z najlepszych seriali; może jednak się przemożesz, spróbujesz, a nuż Ci zasmakuje :)

@atathoth - jakie gore? Nie wiem, skąd się to bierze. Przecież w tym serialu - wbrew pozorom - nie ma wcale tak dużo makabry. Jest jednym z elementów, a nie istotą, jak ma to miejsce w kinie gore ("Cannibal Holocaust" na przykład). Nie mieszajmy pojęć :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ