Poszukiwanie DVD

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko
youtube Warszawa

Poszukiwanie DVD

Post autor: PaulinAna »

Mam Ogromną prośbę o podpowiedzi i opinie.

Od jakiegoś czasu szukam dla siebie znaśnego dvd.
Dużych wymagań nie mam: -> MA CZYTAĆ WSZYSTKO WŁĄCZNIE Z PŁYTAMI CHODNIKOWYMI ;D A tak na poważnie. Standadowo DVD/CD R+/- RW , no i czego nie wymieniają producenci rmvb i oczywiście xvid asd.
Mój aktualny Pioneer czyta a i owszem ale bez dzwięku i kolorów :/ .
Żadnych szaleństw cenowych nie przewiduje tak do 200zl. Bez nagrywarki. I teraz mam problem. Brać firmówke np. ładniutka manta za 199 czy krzaka za 99. Wiem że kiedyś producenci 'dobrego' sprzętu sie wycwaniali i soniaki, panasoniki i inne takie nie chciały czytać 'kopii bepieczeństwa' tzn. nieoryginałów. Natomiast w 'krzakach' dośc szybko sie mechanizmy psuły. Jak jest teraz co poradzicie?
Będe wdzięczna za każdą pomoc.
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Niedawno sam szukałem odtwarzacza czytającego RMVB, ale nie znalazłem. Prawdopodobnie takowych nie ma.
Skończyło się na zakupie DVD firmy Bellwood, bo polecano go na wielu stronach. Wydałem na niego (na Allegro) 175 zł i jak na razie jestem zadowolony.
więc polecam
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Manta to przecież "krzak".
Osobiście mam w domu dwa stacjonarne odtwarzacze DVD - jeden Denona - "super wypasiony" i... nic nie czyta - tylko oryginały i to pod warunkiem, że są nowiutkie i ani jednej ryski - bez sensu.
Drugi to marki Wiva - taki za niewiele ponad sto pln (119?) i czyta wszystko - nawet zdarte płyty. Polecam więc tanie modele bo przecież i tak masz dwa lata gwarancji.
Obrazek When Dreams Come True...
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

E tam DVD to przeżytek :-p :D Zobaczcie na to cudo :cheers: :grin:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

EEEE - 529pln i co? Nawet dysku nie dali?
A zresztą po co mi to wogóle jak mam pc podpiętego do tv?
Obrazek When Dreams Come True...
pawel80
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: pawel80 »

ja mogę polecić z czystym sumieniem ten modelik wiwa http://www.wiwa.info.pl/new/index.php?o ... &Itemid=31 jedyna wada trzeba się przyzwyczaić do menu :shock: jeżeli zależy ci na rmvb to można je odtważać na przerobionym X-box z wgranym XBMC :-p
albo zamowić produkt Chiński RMVB DVD http://www.alibaba.com/trade/search/3i1 ... layer.html
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Hmm, moja rada jest taka, idź do pierwszego lepszego hipermarketu i szukaj najtańszego odtwarzacza. Ja sam ponad dwa lata temu kupiłem DVD marki Simbio za 99zł. Nie dość że 2 razy węższe i mniej miejsca zajmuje to czyta wszystko bez problemu (oczywiście poza rmvb i innymi wynalazkami typu mkv), napisy czyta też ładnie (oprócz MPL2). Ma jedynie często problem z dopasowaniem napisów do filmu, dlatego generalnie zasada 1 film i 1 plik tekstowy w jednym folderze. Kilka miesięcy temu w Realu widziałem, też małe fajne DVD, czarne z niebieskim podświetleniem za 79zł.
Nie ma co patrzeć na markę, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

W sumie przy kwocie do 100; nawet raz na dwa lata rzeczywiście można coś takiego brać.. Dzięki za podpowiedź. Idę na polowanie do hipermarketów :D Jak tyllko będe wstanie namówić kogoś na taki wypad.
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ