🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

[Propozycja] Great Teacher Onizuka

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

[Propozycja] Great Teacher Onizuka

Post autor: despo »

Obrazek

Mam propozycje, tym razem czegoś lekkiego. Seria jest dosyć długa - 43 lekcje. Opowiada o Eikichi Onizuce, byłym członku gangu motocyklowego. Postanawia on zostać nauczycielem, głównymi powodami tej decyzji jest zrobienie czegoś nowego i... uczennice. Mimo początkowych problemów ze zdobyciem pracy, udaje mu się to, w dosyć niekonwencjonalny zresztą sposób. Dostaje najgorszą klasę w szkole, żaden nauczyciel nie jest w stanie z nią długo wytrzymać. Onizuka ma dość nietypowe podejście do nauczania i w ten sposób próbuje przekonać do siebie uczniów, którzy zresztą starają się go jak najszybciej pozbyć. W międzyczasie zakochuje się w nauczycielce, próbuje ją w dosyć nieudolny sposób przekonać do siebie. Sprawia też pełno kłopotów wicedyrektorowi, który nie lubi go od samego początku, wini za wszystkie swoje niepowodzenia i stara się go za wszelką cenę wyrzucić z pracy.

To tyle jeżeli chodzi o wstęp. Anime nie ma może oszałamiającej kreski, ale po oglądnięciu kilku odcinków można się przyzwyczaić. W całej historii chodzi o humor i jest on wg mnie na dosyć wysokim poziomie, chociaż jak to bywa z komediami nie wszystkim się podobają.

Obrazek

Oficjalna strona
AnimeNfo

Napisy
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

fajnie by było zobaczyc ten serial na stronce, kiedys oglądnąłem kilka epków na HYPER i mi sie podobało, ale nie mialem niestety czasu zeby oglądać regularnie :/.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Dla mnie niezłe może być to że dyrektor nie lubi głównego bohatera, jestem za. Szczególnie za bo nauczyciel lubiący... uczennice? :D
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

Kiedyś oglądałem na HYPERZE, teraz już bym raczej nie zaczął ponownie oglądać...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Hmm... Młodzi gniewni w wersji anime? :roll: ja podziękuję.
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Moim zdaniem lepsza jest nieanimowana wersja GTO.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Jedno z lepszych anime.
Moze nie ten sam kaliber co GITS czy Bebop jednak wart obejrzenia.
W mojej skali - 7/10
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
mareczek82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mareczek82 »

ja obejrzałem narazie dwie epki anime i jedną fabularną i lepsza jest animw imo. seial ogólnie zapowiada się fajnie. ja polecam goldenboya, green green i bodajrze onegai teacher o ile nie przekręciłem tytułu-najlepsze komedie anime jakie obejrzałem. dobre tez jest he is my master
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Może kiedyś GTO, było fajne (ale wtedy byłem trochę młodszy). I ta kreska... Nie przeżył bym oglądać znów czegoś takiego :). Z komedii poleciłbym raczej The Melancholy of Haruhi Suzumiya i Ouran School Host Club.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ