L5 [vodo]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

L5 [vodo]

Post autor: asd »

Obrazek
L5

Dawno nie było już nic ciekawego z gatunku Sci-fi dlatego z ogromną przyjemnością prezentuję L5 - nowy serial, który możecie oficjalnie i za darmo pobierać i oglądać.
Czy to znaczy, że jest to jakaś "dziadowska" produkcja? Nic bardziej mylnego! Jest to kolejny "darmowy" serial rozprzestrzeniany w internecie (tak samo jak np. Pioneer One).
Najciekawsze jest jednak to, że historia w nim przedstawiona jest niesamowicie ciekawa - właściwie to zawsze chciałem oglądnąć taki serial z dokładnie takim scenariuszem (o czym jest serial możesz przeczytać TUTAJ.

Ale to jeszcze nic - z tego co zobaczyłem zastosowano w nim świetne efekty specjalne - po prostu każdy fan tego gatunku musi go zobaczyć!
Polecam i lecę oglądać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Re: L5 [vodo]

Post autor: Yugi_2142 »

Całkiem interesująca historia, trzeba przyznać, efekty specjalne też jak najbardziej w porządku jak na darmową produkcję. Nie rozumiem dlaczego taki serial nie jest realizowany w normalnej, 'komercyjnej' formie...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

W "normalnej komercyjnej" formie wszystko było by podyktowane przez producenta (kasa!!) - serial nie był by już taki fajny bo zaraz trzeba by wprowadzić wątek romansu, kilkoro nastolatków i familiady.
Nawet tytuł byłby inny - pewnie serial nazywał by się "krążki"... *

Świetny odcinek i świetny serial - czekam na więcej!

-----------------------
*Kto oglądał Episodes ten zrozumie.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Wow. Obejrzałem (dzięki za informację!) i również jestem pod wrażeniem. "Pioneer One" jest fajny, ale bardzo skromny, jeśli chodzi o środki wyrazu. A tutaj, nie dość, że fabuła zapowiada się kapitalnie (uwielbiam takie klimaty - zagadka, ludzie znikają, nie wiadomo, co się stało), to na dodatek wygląda to bardzo dobrze :) Również czekam na dalsze epizody :) (Fabuła wciąga na tyle, że nawet się człowiek nie zastanawia, czy w ogóle możliwe jest to, że - choćby przy bardzo zaawansowanej technologii - kriosen mógł trwać dwieście lat... ;) )
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale to serial z gatunku sci-fi i jego akcja (nawet przed zaśnięciem) toczyła się już w przyszłości. Można więc przyjąć, że w końcu ludzkość osiągnie taką wiedzę i technologię, że być może tak długi kriosen będzie możliwy.
siebo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: siebo »

z tym ze pilot jest z lutego a drugiej czesci cos nie widac :(
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale z Pioneer One też tak było - ponad pół roku przerwy po pilocie więc jestem dobrej myśli. Przecież muszą uzbierać kasę.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

skoro panowie polecacie to zerknę :) najbardziej podoba mi się, że jak mówicie nie ma zakochanych nastolatków i bohaterskiej amerykańskiej rodziny.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Widzę, że mamy podobne gusta - oglądnij więc L5 - spodoba Ci się :ok
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Obejrzałam. Historia rzeczywiście bardzo dobra,a przynajmniej ma potencjał. Mozna dostrzec, że nie jest to produkcja wielko budżetowa, ale wielkie brawa dla twórców za to, że podjeli sie s-f na własna rękę. Mam nadzieję, że doczekamy sie kolejnych odcinków.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Trzydziestego września 2010 zakończyło się zbieranie funduszy (kickstarter) na kwocie $10.400 (wymagane było $10.000) czyli kasa jest...
W sierpniu (2012) jeden z twórców (Stanley) przeprosił za tak ogromną zwłokę i prosił o cierpliwość - film wyprodukowali w wolnym czasie i za swoje pieniądze. Kolejny odcinek jest w produkcji chociaż nie wiadomo jak idą prace.
Pozostaje więc mieć nadzieję, że jednak doczekamy się kolejnych odcinków - ważne, że tak ambitny projekt nie upadł!! I to jest ta dobra wiadomość :]

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ