[mini] Bullet in the Face

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

[mini] Bullet in the Face

Post autor: najphil »

obrazek

Po nieudanym napadzie na jubilera, Gunter Vogler budzi się w szpitalu, z bandażami na twarzy. Obrażenia jakich doznał wymagały operacji plastycznej, która całkowicie odmieniła jego wygląd, ale nie charakter. To wciąż ten sam psychopatyczny przestępca, nie odczuwający skrupułów i nie mający litości. Te cechy postanawia wykorzystać policja dając Gunterowi propozycję nie do odrzucenia. Z nową twarzą i nową tożsamością ma się wtopić w znany sobie przestępczy półświatek i rozwalić go od środka.

Trailer ze specyficznie dobranym utworem oraz fakt, że ma być tylko sześć półgodzinnych odcinków jest interesujący.

Premiera 16 sierpnia

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Re: Bullet in the Face

Post autor: brexerb »

Obsada swietna a po obejrzeniu trailera ... duże TAK
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Najbardziej podoba mi się forma serialu - że będzie to mini. Dzięki temu unikniemy gry na zwłokę i niekończących się historii. Jestem więc na TAK.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Pewnie że tak.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Jak będą znowu kręcić Batmana z Jokerem to odtwórca roli Guntera ma ją na sto procent ... nie musi nawet zakładać maski :)
Si Vis Pacem Parabellum
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Wygląda na warte obejrzenia, jedyne co mnie niepokoi, to czy ten klimat - w zwiastunie świetny - groteskowy, przerysowany dobrze wypadnie w całości. Aczkolwiek spróbuję :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pierwszy odcinek świetny! Oglądając miałem wrażenie, że czytam doskonały komiks!
Gunter Vogler idealnie nadawał by się na Jockera - facet jest niesamowity i naprawdę bardzo zabawny :D
Doborowa obsada i świetna gra aktorska spowodowały, że serial naprawdę warto oglądnąć!!

PS: Nie za bardzo mogę go umieścić w lini czasowej - to czasy teraźniejsze czy niedaleka przyszłość?
Z jednej strony BRÜTEVILLE CITY wygląda nieco futurystycznie:
Obrazek
a z drugiej Racken używa przestarzałego telefonu :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Faktycznie super! :) Mocno przerysowany, jak pisze asd - komiksowy, smoliście zabawny, dziwaczny, niewątpliwie warto rzucić okiem :)

Cała rzeczywistość w serialu jest mocno umowna, stąd te specyficzne, nie zawsze pasujące do siebie, elementy scenografii :) A aktor ma rzeczywiście niesamowitą twarz :)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Na film pełnometrażowy za krótki , na mini serial w sam raz .
Komiks mocny , bez wątpienia , socjopatyczna osobowość Guntera dominuje wszystko każdy kadr z jego udziałem jest całkowicie pod jego kontrolą . Klimat zbudowany w tonacji techno -noir ujmuje i bawi . I akcent którego nie znoszę tu jednak pasuje jak pieprz do befsztyku tatarskiego . Świetne mocne kino chciałoby się rzec ... a to serial :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Jestem po 2 odcinkach i mogę się tylko zgodzić z przedmówcami. Świetna pozycja. Akcent świetnie wpasowuje się w konwencję serialu. Główny bohater jest super. Ale z taką aparycją to może zostać lekko zaszufladkowany jako aktor.
Czekam z niecierpliwością na kolejne napisy.
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Re: [mini] Bullet in the Face

od samego początku , od pierwszego odcinka coś mnie dręczyło , coś sączyło się między półkulami , męczyło , wwiercało się w jaźń . Napisałem już o Jokerze . Poczułem się przez chwilę wyzwolony ... TO za mało - złośliwa permanentna inwigilacja porównywalna tylko ze złośliwym jazgotem teściowej " JA WIEM LEPIEJ JAK POWINNIŚCIE ŻYĆ" , to jak ciągły kac którego nawet koktajl z natki pietruszki miodu i cytryny nie usuwa ... Nie daje spokoju ... Nawet widok tzw. posła biedronia i tzw. anny grodzkiej, czy inny wielkich mężów stanu pokroju ryżej kukiełki czy jego wiecznego antagonisty spokrewnionego przez koligacje drobiowe po raz kolejny w TV n fejs -zbuku tak na mnie nie działa ....
Wiem ...
!!!L O B O!!!
UFFFF jaka ulga
:)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Gunter jest jak Alex DeLarge z Mechanicznej pomarańczy - zdeprawowany i niemoralny do szpiku kości. Człowiek bez sumienia i wrażliwości... ale tą historyjką o zastrzeleniu chłopaka, który pisał dyktando to już przesada... :smt080
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

No ja zaczekam na całość, bo na razie czasu brak, ale tym porównaniem do Lobo, to mnie załatwiłeś i uwarunkowałeś sposób odbioru tej postaci. :D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Było drastycznie socjopatycznie , było dobrze , Dobrze skadrowany komiks , dobra gra dobrych aktorów , było oryginalnie .... gdyby nie końcówka echh ...
Ewidentnie zakończenie wskazujące na możliwość kontynuacji - btw.
Spoiler:
końcówka troszke ostudziła mój entuzjazm dla tego serialu , choć Gunter Vogler pozostanie moim ulubionym serialowym socjopatą :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale nie mogło być inne zakończenie niż to, które nam zaprezentowano. No bo jakie??
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

W sumie jakby odpalili obu badguy'ów i zajęli się wychowywaniem potomstwa to pewnie bym smęcił ,że zakończenie nie w klimacie :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Serial naprawdę niesamowity już od pierwszych minut mnie urzekł swoim klimatem. Gunter to świetna postać. Mimo, że zły do szpiku kości to nie da się go nie lubić... Ale i postacie drugoplanowe też są niezłe. Szkoda, że taki krótki serial... ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie teraz innego zakończenia.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ