Klasyki
-
Traf
Wskaż do odpowiedzi - Techniczny
-
seriale to moja pasja
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Gra o tron
Klasyki
Myślę nad tym, by zrobić listę lub listy starszych seriali, ale tutaj mam zagwozdkę, bo nie wiem, czy robić osobno dziesięcioleciami np seriale z lat 80, 90..., czy może jedną listę seriali dla wszystkich sprzed 2000 roku i ewentualnie kolejną dla seriali 2000-2010, a potem już rocznikowo 2011, 2012 i 2013... Jak widać, dużo tych list brakuje... 

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Klasyki
Nie wydaje mi się, żeby klasyków było aż tak dużo, żeby robić osobne listy dla danych roczników (poza tym osobne listy to pewnie więcej pracy). No, bo ile klasyków rocznie może się pojawiać 2 może 3.
Poza tym, trzeba by przyjąć jakąś definicję klasyka, czy musi być to jakościowo dobra produkcja, czy musi trochę "poleżakować", bo mi trudno coś co wyszło po 2010 roku nazwać klasykiem.
Jak już chciałbyś zrobić listę klasyków, to moja propozycja jest taka, żeby na początek ludzie zaproponowali tytuły, a potem jak będzie ich dużo to zrobić jakiś podział.
Moje propozycje:

Poza tym, trzeba by przyjąć jakąś definicję klasyka, czy musi być to jakościowo dobra produkcja, czy musi trochę "poleżakować", bo mi trudno coś co wyszło po 2010 roku nazwać klasykiem.
Jak już chciałbyś zrobić listę klasyków, to moja propozycja jest taka, żeby na początek ludzie zaproponowali tytuły, a potem jak będzie ich dużo to zrobić jakiś podział.
Moje propozycje:

-
Traf
-
seriale to moja pasja
Klasyki
Lubec, myślę że tu jest coś podobnego do twojej propozycji:
viewtopic.php?t=6666
Na liście, którą zaproponowałeś zabrakło mi

oraz

Muszę też pomyśleć nad kryteriami doboru propozycji do takiej listy.
Co do list rocznikowych, to może ich być mniej, ale muszą obejmować wszystkie lata, bo inaczej nie będzie można głosować na niektóre seriale,
gdyż nie potrafię uruchomić głosowania na stronkach pojedynczych seriali bez moderowania głosów, o czym gdzieś już tutaj pisałem.
Lista klasyków jest jednak na tyle ciekawą opcją, że postaram się ją zrobić jeszcze dzisiaj...
viewtopic.php?t=6666
Na liście, którą zaproponowałeś zabrakło mi

oraz

Co do list rocznikowych, to może ich być mniej, ale muszą obejmować wszystkie lata, bo inaczej nie będzie można głosować na niektóre seriale,
gdyż nie potrafię uruchomić głosowania na stronkach pojedynczych seriali bez moderowania głosów, o czym gdzieś już tutaj pisałem.
Lista klasyków jest jednak na tyle ciekawą opcją, że postaram się ją zrobić jeszcze dzisiaj...
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Klasyki
To raczej coś innego imo, bo w tamtym temacie to nasze subiektywne opinie i seriale, które dla mnie są ważne. A klasyk to raczej obiektywna opinia, nie każdy stary albo dobry serial to dla mnie klasykTraf pisze: 04 marca 2023, 13:42 Lubec, myślę że tu jest coś podobnego do twojej propozycji:
viewtopic.php?t=6666

Akurat Allo Allo jest na trzecim miejscuTraf pisze: 04 marca 2023, 13:42 Na liście, którą zaproponowałeś zabrakło mi
oraz

Oczywiście nie podałem tutaj wszystkich tytułów, tylko na szybko kilku reprezentantów. Poza tym w bazie nie ma wszystkich klasyków, więc pewnie trzeba będzie dodać, np nie ma Oryginalnego Knightridera (Nieustraszonego), jest tylko remake z 2008 roku. Kojaka i Słonecznego patrolu też nie ma w bazie

-
Traf
-
seriale to moja pasja
-
Traf
-
seriale to moja pasja
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Klasyki
Muszę się zastanowić ale należałoby narzucić kilka zasad, po pierwsze serial musi być zakończony i to już jakiś czas temu. Dwa: bezdyskusyjnie na pierwszych miejscach Babylon 5 i Firefly. Trzy: ktoś ma propozycje jeszcze innych zasad? Bo mi skończyły się pomysły.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/